مشاغل خانگی ۵ همت وام قرض‌الحسنه گرفتند/رشد ارزش آفرینی کالا در مشاغل خانگی
- کسب وکار

مشاغل خانگی ۵ همت وام قرض‌الحسنه گرفتند/رشد قیمت آفرینی کالا در مشاغل خانگی


کسب و کار نیوز- معاون اشتغال وزیر کار از تعلق ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی خبر داد.

شایلی قرائی

به نقل از کسب و کار نیوز، اهمیت کارآفرینی و الزام دقت به آن در گسترش کشورها و نقش مشاغل خانگی در گسترش اقتصادی به گفتن یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل تکذیب است. قسمت بسیاری از مفهوم کارآفرینی را احتمالا بتوان منحصر به فعالیت هایی دانست که در منزل و توسط زنان خانه دار انجام می بشود. مشاغل خانگی به همه فعالیت هایی حرف های می بشود که توسط بانوان یا حتی آقایان در عرصه تشکیل و راه اندازی یک کسب و کار در فضای مسکونی شکل گیرد به طوری که بتوان بدون تشکیل مزاحمت برای دیگران، محصولاتی را برای فروش به بازار اراعه کرد. در این نوع از مشاغل، به جای این که فرد برای کار به بیرون از منزل مراجعه کند خود در خانه مانده و کار را به خانه می آورد. مزیت این نوع اشتغال این است که نیازی به فضای اضافه و هزینه های جانبی آن همانند اجاره ساختمان را ندارد و فرد می تواند با اندوخته اولیه کمتری کار خود را اغاز کرده و به درآمد برسد.

با نگاهی به جوامع گسترش یافته فهمید می شویم که در همه آنها سیاست های حمایتی از مشاغل خانگی و خرد سالهاست که در حال اجرا و پیگیری بوده و باور به نقش مشاغل خانگی در رونق اقتصادی جامعه در آنها نهادینه شده است. از اجرای مطرح های مشاغل خانگی در دنیا زیاد تر از سی سال می گذرد و اکنون درصد بسیاری از مشاغل در کشورهای گسترش یافته به مشاغل کوچک و خانگی وابسته می باشند.

آزیتا همتیان, رئیس ستاد مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درمورد حمایتاز مشاغل خانگی می گوید: تسهیل گری در صدور مجوزها، پرداخت هشت هزار میلیارد تومان اعتبار و حمایتاز یکصد و سه هزار شغل خانگی، سه قدم مهمی بوده است که در این عرصه برداشته ایم. همتیان افزود: پارسال برای یکصد هزار شغل مقصد گذاری شده می بود اما به بیشتر از یکصد و سه هزار شغل رسیدیم و امسال هم قرار است یکصد و پنجاه هزار شغل خانگی تشکیل بشود که تا کنون بیشتر از نیمی از آن محقق شده است.

وی این چنین افت نرخ بیکاری به هفت درصد، افزایش شراکت اقتصادی به اختصاصی برای زنان را هم از دیگر عمل های دولت سیزدهم برشمرد. همتیان افزود: با دقت به اهتمام اختصاصی مجلس از سال آینده فعالین مشاغل خانگی برای دریافت تسهیلات نیاز به معارفه ضامن نخواهند داشت و با اعتبارسنجی و اراعه سفته به آنها تسهیلات پرداخت می بشود. نقش مشاغل خانگی در گسترش اقتصادی به‌گفتن یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات‌شده است و در کشورهای گسترش‌یافته چند دهه از اجرای سیاست‌های حمایتی از مشاغل خانگی می‌گذرد و درصد بسیاری از مشاغل در کشورهای پیشرفته به مشاغل کوچک و خانگی وابسته می باشند.

محمود کریمی بیرانوند, معاون گسترش کارآفرینی وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی در رابطه منبع های تعلق یافته از بودجه کل سرزمین به مشاغل خانگی و مقدار جذب منبع های او گفت: با انجام رایزنی و نیز همکاری بانک مرکزی، اعتبارات جهت پرداخت تسهیلات افزایش یافته است. در سال ۱۴۰۱ رقم اعتبارات ۳۰۰۰ میلیارد تومان می بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و اخیراً نیز با تحقق مقصد‌گذاری جذب تسهیلات نیمه اول سال، ۱۰۰۰ میلیارد تومان تازه نیز فراهم اعتبار شده که توزیع استانی این اعتبار نیز صورت گرفته است.

به حرف های معاون گسترش کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش‌بینی می‌بشود تا آخر سال به مقصد‌گذاری ۱۵۰ هزار زمان شغلی از طریق مشاغل خانگی نائل شویم.امسال ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی تعلق یافت. کریمی بیرانوند فرمود: از مجموع اعتبارات در نظر گرفته تشکیل اشتغال در سال جاری نزدیک به ۶۵ درصد منبع های برای مشاغل خانگی در عرصه مشاغل جدا گانه و پشتیبان جذب شده است. وی اصرار کرد، در واقع در سال جاری طی دو مرحله (مرحله اول ۴۰۰۰ میلیارد تومان و مرحله دوم ۱۰۰۰ میلیارد تومان) و در کل مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی تعلق یافت.

تسهیل صدور مجوز مشاغل خانگی

فتح الله بیات، فعال حوزه کار

افت هزینه‌ها در قسمت مشاغل خانگی یک امتیاز مهم برای کسب و کارهای خانگی است. افراد در منازل خود با هزینه زیاد پایین کسب و کار خانگی راه‌اندازی می‌کنند و به اراعه و فروش محصولات خانگی می‌پردازند.

در مشاغل خانگی هزینه‌های جانبی نظیر اجاره مغازه،‌ هزینه رفت و آمد و پرداخت مالیات وجود ندارد و خانواده‌ها می‌توانند با اندوخته اندک هم یک شغل خانگی تشکیل و درآمدزایی کنند. مشاغل خانگی جزو مشاغل زودبازده به حساب می اید که می‌تواند به رفاه و اقتصاد خانواده پشتیبانی کند.

اکنون مهم ترین علت گرایش خانواده‌ها به راه اندازی مشاغل خانگی پایین بودن اندوخته و هزینه و تسهیل در صدور مجوز این کسب و کارها است. به طور معمول در هر خانواده‌ای مخصوصاً خانواده‌هایی که در شهرستان‌ها یا روستاها با مشکل بیکاری مواجهند و نمی توانند جذب بازار کار و اشتغال شوند، برای گذران زندگی و امرار معاش به مشاغل خانگی روی می‌آورند تا منبع درآمدی ولو حداقلی داشته باشند.

در نظر داشته باشیم که مشاغل خانگی علیرغم‌ زودبازده بودن، پایدار نیستند و می توانند تحت تاثییر نوسانات و شرایط اقتصادی و مسایل اقلیمی آب و هوایی قرار بگیرند.

در شهرستان‌ها و یا روستاها افراد شغل مناسب خود را اشکار نمی‌کنند و از طرفی هزینه‌های حمل و نقل و اجاره و رهن مسکن بالا رفته و توان جابجایی و ترک محل سکونت وجود ندارد؛ به این علت افراد ترجیح خواهند داد در محل زندگی خود به اشتغالزایی و درآمدزایی بپردازند.



منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *