آیا چیزی به نام قند سالم وجود دارد؟
- سلامتی

آیا چیزی به نام قند سالم وجود دارد؟

[ad_1]

جانشین‌کردن قند و شکر معمولی با شیرین‌کننده‌های طبیعی همانند عسل یا شربت افرا راه سالمی برای منفعت گیری از مزه شیرین به نظر می‌رسد، اما آیا واقعاً همین‌طور است؟

زیاد تر افراد روزانه زیاد تر از ۱۷ قاشق چای‌خوری قند افزوده مصرف می‌کنند، درحالی‌که مقدار پیشنهاد شده برای مصرف قند، روزانه ۹ قاشق چای‌خوری برای مردان و ۶ قاشق چای‌خوری برای زنان است.

قندهای طبیعی در میوه‌ها و شیر وجود دارند، اما قندهای افزوده طی فراوری یا آماده‌سازی مواد غذایی صنعتی به آنها اضافه خواهد شد، برای مثالً شیره ذرت با فروکتوز بالا و قند سفید. شیرین‌کننده‌هایی همانند عسل، نکتار یا شهد آگاو و شربت افرا امکان پذیر با گفتن «طبیعی» روی برچسب‌های محصول نام برده شوند؛ اما باز هم قند افزوده محسوب خواهد شد.

در قیاس با قندهای افزوده، عسل و شهد آگاو و شربت افرا فقط مقداری سالم‌ترند چون شاخص گلیسمی پایین‌تری دارند و مقداری ویتامین و املاح دارند. مصرف زیاد هر نوع قند افزوده‌ای (حتی طبیعی) می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی تشکیل کند.

شیرین‌کننده‌های طبیعی نیز قندهای افزوده‌اند

بعضی اوقات شیرین‌کننده‌های طبیعی به‌نادرست گفتن «سالم» را به خود می‌گیرند و قند و شکرهای معمولی ناسالم نامیده خواهد شد. شهد آگاو یکی از شیرین‌کننده‌هایی است که زیاد تر انتخاب «سالم» تری به حساب می اید؛ چون یک و نیم برابر شیرین‌تر از قند معمولی است و نیازی نیست مقدار بسیاری از آن منفعت گیری کنید.

عسل هم می‌تواند یک شیرین‌کننده سالم باشد و ملاس هم آهن دارد، اما مزایا شیرین‌کننده‌های طبیعی هم چنان نسبی‌اند.

می‌توان او گفت عسل و ملاس بهتر از قندهای معمولی‌اند اما به چه شرطی؟ آیا مجازید به‌جای شکر، عسل را روی تکه کیکتان خالی کنید؟ عسل یک مایع شیرین‌کننده طبیعی است که سالم محسوب می‌بشود؛ چون خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارد؛ اما تحقیقات مشخص می کند عسل، شیره ذرت با فروکتوز بالا و قند نیشکر تاثییر شبیهی بر قند خون و التهاب دارند!

زیاد تر، قندهای سالم را انتخاب کنید

هر چند پیشنهاد‌های غذایی می‌گویند مصرف قندهای افزوده را محدود کنید، اما به این معنی نیست که باید همه قندها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. همه قندها یکسان نیستند. برای داشتن یک تغذیه سالم‌تر، ملزوم است مصرف قندهای افزوده را به حداقل برسانید، یعنی قندهایی که طبق معمولً در غذاهای فراوری شده وجود دارند.

بعد به‌جای تمرکز بر تغذیه بدون قند، تلاش کنید از منبع های قندی سالم‌تری منفعت گیری کرده و لذت ببرید، همانند میوه‌ها که در کنار قند، فیبر و ویتامین و املاح نیز دارند.

قندهای مایع همانند نوشابه‌ها به‌شدت جذب و متابولیز خواهد شد و قند خون را یک دفعه بالا می‌برند. از سویی دیگر، قندهای حاضر در میوه‌های کامل همانند سیب، با شدت کمتری هضم و جذب خواهد شد، در نتیجه قند خون را آهسته‌تر بالا می‌برند.

حذف همه قندها می‌تواند به معنی حذف کربوهیدرات‌های سالمی که بدنتان برای انرژی به آنها نیاز دارد هم باشد. ما نمی‌توانیم بدون کربوهیدرات‌ها زندگی کنیم.

غلات کامل، میوه و سبزی‌ها همه انها منبع های سالمی از کربوهیدرات‌ها می باشند که بدن آنها را به گلوکز تبدیل و برای انرژی مصرف می‌کند. اگر بدن شما به کربوهیدرات‌ها دسترسی نداشته باشد، ناچار می‌بشود از چربی‌ها و پروتئین‌ها منفعت گیری کند که می‌تواند در طویل مدت زیان اور باشد. رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات از جهت مواد مغذی مهمی همانند فیبر چندان غنی و کافی نیستند و امکان پذیر عرصه را برای سرطان و بیماری‌های قلبی فراهم کنند.

نتیجه این که چیزی که فکر می‌کنیم سالم‌ترین است در واقع چیزی است که طبیعی‌تر است. اما به این معنی نیست که بقیه بد می باشند. نیازی نیست قندها را بد بدانیم و بگوییم کلاً همه قندها مضرند. بلکه بستگی به «مقدار» قندی دارد که مصرف می‌کنیم.

[ad_2]

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...