طلسم جواد عزتی در فجر ۴۲ می‌شکند؟
- فرهنگ وهنر

طلسم جواد عزتی در فجر ۴۲ می‌شکند؟

[ad_1]

جواد عزتی فعالیتش را در بازیگری از دهه ۷۰ و با تئاتر اغاز کرده می بود و در دهه ۸۰ کار او را در سریال‌های تلوزیون جدی‌تری کرد. اوج شهرت او در سریال‌ها در آثار مهران مدیری می بود که با خلق کاراکتری شیرین و دلنشین به نام «بابا اِتی» در قهوه تلخ توانست خود را بازیگری قهار در کمدی معارفه کند.

از اواخر دهه ۸۰ پای عزتی به سینما هم باز شد و مسیر پیشرفت و شهرت او در کمدی‌های سینمایی کم‌کم به جایی رسید که اگر نامش در یکی از فیلم‌های کمدی دیده می‌شد فروش آن را ضمانت شده می‌دانستند. این روال برای او تا جایی پیش رفت که همین چند سال قبل «پول‌سازترین بازیگر سال سینما» شد؛ لقبی که در یکی، دو دهه قبل زیاد تر به محمدرضا گلزار و رضا عطاران نسبت داده می‌شد.

 سپس از آنکه نام جواد عزتی به گفتن بازیگری موفق در عرصه کمدی حسابی جا افتاد، او کم کم ژانر بازی‌های خود را تحول داد و با ایفای نقش‌های جدی روی فرد دیگر از استعدادش را در بازیگری نشان داد. اگرچه این تحول مسیر زمان‌های تازه‌ای را برای این بازیگر فراهم کرد اما نشانه‌هایی از تکرار در برخی نقش‌های تازه این بازیگر مسئله نبوده که از چشم دور بماند.

جواد عزتی که چند فیلم آخرش همانند قبل پرفروش نبودند، هم چنان بازیگری محبوب و پرطرفدار است و مصداق آن استقبال خوب مخاطبان از فیلم تازه او در پیش‌فروش بلیت‌های جشنواره فجر است.

او که تا بحال در بیشتر از ۲۰ سریال تلویزیونی و نمایش خانگی و بیشتر از ۳۰ فیلم سینمایی بازی کرده، اولین توانایی جدی‌ حضورش در جشنواره فیلم فجر، به سال ۱۳۸۷ و بیست‌وهشتمین دوره این جشنواره برمی‌گردد که در فیلم «طلا و مس» بازی کرده می بود.

عزتی که اوج کار او در سینما در دهه ۹۰ می بود، در زیاد تر سال‌های این دهه در جشنواره، دست‌کم یک فیلم داشته: «همه چیز برای فروش» امیر ثقفی (دوره ۳۲)، «کلاشینکف» سعید سهیلی (دوره ۳۲)، «شیار ۱۴۳» نرگس آبیار (دوره ۳۲)، «فرشته‌ها با هم می‌آیند» (دوره ۳۲)، «زاپاس» برزو نیک‌نژاد (دوره ۳۴)، «ماجرای نیمروز» محمدحسین مهدویان (دوره ۹۵)، «تنگه ابوقریب» سعید ملکان (دوره ۳۶)، «لاتاری» محمدحسین مهدویان (دوره ۳۶)، «جان‌دار» حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری (دوره ۳۷)، «ماجرای نیمروز؛ رد خون» محمدحسین مهدویان (دوره ۳۷)، «جهان با من برقص» سروش صحت (دوره ۳۷ جشنواره جهانی فجر)، «پیلوت» ابراهیم ابراهیمیان (دوره ۳۷ جشنواره جهانی فجر)، «دوزیست» برزو نیک‌نژاد (دوره ۳۸)، «آتابای» نیکی کریمی (دوره ۳۸)، «مغز استخوان» حمیدرضا قربانی (دوره ۳۸)، «شنای پروانه» محمد کارت (دوره ۳۸)، «خورشید» مجید مجیدی (دوره ۳۸)، «مرد بازنده» محمد حسین مهدویان (دوره ۴۰) و «کت چرمی» حسین میرزامحمدی (دوره ۴۱).

اکنون در سال ۱۴۰۲ و در چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر جواد عزتی باز هم در این جشنواره فیلم دارد منتها این بار نه فقط به گفتن بازیگر بلکه اولین توانایی فیلمسازی‌ خود را راهی جشنواره فجر کرده است.

«تمساح خونی» که در پیش‌فروش‌ بلیت‌های جشنواره مشتاق و علاقه‌مند زیاد داشت، با بازی جواد عزتی، عباس جمشیدی‌فر، سعید آقاخانی، الناز حبیبی، بهزاد خلج، شبنم قربانی و با وجود جمشید جهانزاده، رامین پورایمان و کیومرث مرادی به کارگردانی جواد عزتی و تهیه‌کنندگی کامران حجازی ساخته شده است.

جواد عزتی تا بحال سه بار در جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت سیمرغ بلورین نقش مکمل برای فیلم‌های «آتابای» و دو سریِ «ماجرای نیمروز» شده ولی برای هیچ کدام شانس گرفتن جایزه را نداشت. فیلم «تمساح خونی» او امروز جمعه، ۱۳ بهمن‌ماه در سینمای رسانه به نمایش درمی‌آید و احتمالا این بار سیمرغ بر شانه‌های او هم بنشیند.

در ادامه چند عکس از وجود این بازیگر در نشست‌های خبری یا فتوکال فیلم‌هایش در ۱۸ دفعه ای که در جشنواره فجر فیلم داشت، بازنشر می‌بشود.

«همه چیز برای فروش» سال ۱۳۸۷

طلسم جواد عزتی در فجر ۴۲ می‌شکند؟

«شیار ۱۴۳» سال ۱۳۹۲

طلسم جواد عزتی در فجر ۴۲ می‌شکند؟

حاشیه جشنواره در سال ۱۳۹۵

طلسم جواد عزتی در فجر ۴۲ می‌شکند؟

فتوکال فیلم «تنگه ابوقریب» سال ۱۳۹۶

طلسم جواد عزتی در فجر ۴۲ می‌شکند؟

نشست خبری «خورشید» سال ۱۳۹۸

طلسم جواد عزتی در فجر ۴۲ می‌شکند؟ فتوکال «مرد بازنده» سال ۱۴۰۰

[ad_2]

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *