[ad_1]
خطر تجمع چربی احشایی اضافی با بالا رفتن سن، عمدتاً به علت تحول در متابولیسم، توده عضلانی و توانایی انجام حرکت کافی در طول روز افزایش مییابد. همه این عوامل میتوانند افت وزن را با سختی مضاعفی همراه کنند. تجمع چربی شکمی و اضافه وزن میتواند بر سلامت کلی تأثیر منفی بگذارد و خطر سکته مغزی، بیماری قلبی و دیابت را افزایش دهد. خوشبختانه، عاداتی در سبک زندگی وجود دارد که با اتخاذ آنها میتوانید این بحران را مدیریت کنید:
۱) یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید
یقین شوید که رژیم غذایی شما متعادل و شامل همه گروههای غذایی است. رژیم غذایی متعادل متشکل از میوهها، سبزیجات، پروتئینهای بدون چربی، غلات کامل و چربیهای سالم است. این رژیم غذایی، مواد مغذی ملزوم را برای نگه داری توده عضلانی را برای بدن فراهم میکند و به افزایش متابولیسم و سوزاندن کالری، از جمله کالریهای حاصل از چربیهای شکمی منجر میبشود. مهمتر از همه، یک رژیم غذایی متعادل علتتنظیم قند خون، به حداقل رساندن افزایش انسولین و ذخیره چربی در اطراف شکم میبشود.
۲) مصرف قند را کنترل کنید
حذف قند و شکر یا افت مصرف آن یکی از بهترین راهها برای افت چربی شکم در پی افزایش سن است. تحقیقات مشخص می کند که قند اضافی تبدیل تجمع چربیهای ناخواسته، بخصوص در ناحیه شکم، میبشود. مطالعات متعدد بر این باورند که مصرف منظم نوشیدنیهای شیرینشده با قند، همانند نوشابهها، با افزایش حجم چربی شکم در بزرگسالان مرتبط است.

۳) حواستان به کالری دریافتی باشد
تعداد بسیاری از افراد با ندیده گرفتن کالری مواد غذایی، در خوردن غذا زیادهروی میکنند و در آخر هم متعجب خواهد شد که چرا و چطور اضافه وزن اشکار کردهاند! علت این کار این است که کالری اضافی در بدن به طور چربی ذخیره میبشود. کالریشماری را به طور آزمایشی یک هفته امتحان کنید تا بتوانید فکر متناسبی از کالری دریافتی جاری خود داشته باشید. این کار علتمیبشود که در خوردن قولهای غذایی خود محتاطتر عمل کنید و به مرور ناظر افت وزن سالم و چربیسوزی باشید.

۴) مصرف غذاهای فوق فرآوریشده را محدود کنید
افزودن پروتئین، فیبر و چربیهای سالم به برنامه غذایی روزانه قدم مهمی در جهت رسیدن به وزن ایدهآل است، اما در این مسیر، انواع خاصی از غذاها نیز وجود دارند که باید مصرف آنها را محدود کنید. غذاهای فوق فرآوریشده، همانند تنقلات، فست فودها، آبنباتها، نوشابهها و …، زیاد تر سرشار از قند افزودنی، چربیهای ناسالم و سدیم می باشند. این مواد میتوانند جهت دریافت کالری بیشتر از حد، نفخ و احتباس آب و در نهایت تبدیل افزایش چربی شوند. هماین چنین این خوراکیها طبق معمولً دارای فیبر و مواد مغذی مقداری می باشند و نمی توانند حس سیری کاملی را تشکیل کنند؛ از همین رو علتپرخوری و انباشت چربی خواهد شد.

۵) چربیهای سالم بخورید
منبع های چربیهای سالم همانند ماهیهای چرب، آجیل، دانهها و روغن زیتون را جانشین چربیهای ناسالم کنید. چربیهای سالم به تشکیل حس سیری پشتیبانی میکنند و از این طریق جلوی پرخوری را میگیرند، به تنظیم کالری دریافتی پشتیبانی میکند و در نهایت چربی اضافی شکم را افت خواهند داد. چربیهای سالم هماین چنین سطح قند خون را در محدوده نرمال تثبیت کرده و از افزایش انسولین، که میتواند علتذخیره چربی در اطراف شکم بشود، جلوگیری میکنند. علاوه بر این، این چربیها میتوانند جذب مواد مغذی از جمله ویتامینها و مواد معدنی ملزوم برای نگه داری وزن سالم را افزایش دهند.

[ad_2]
منبع





