[ad_1]
اشکنه از جمله غذاهای خوش طعم و سنتی ایرانی است که جای خالی یا به بیانی وجود کمرنگ آن در برنامه غذایی این روزها حسابی حس میبشود. در همه اشکنهها اعم از اشکنه تخم مرغ، اشکنه پیاز، اشکنه کشک، اشکنه ماست، در مواد ملزوم آن گوشت به کار نمی رود. اشکنهها به طور کلی بعد از تهیه شدن همراه نان تریت شده و سرو میبشود.
این غذا به علت دارا بودت ترکیباتی همچون شیر و بلغور هم خوش طعم بوده و هم از نظر خواص غذایی و مقوی بودن مورد قیمت است. با دقت به این که غذاها امروزه فست فودی و آماده و بسته بندی شده است، چه خوب است با تهیه غذاهای خانگی علاوه بر احیای فرهنگ غذایی سنتی ایرانی به سلامتی و پرانرژی بودن عزیزانمان پشتیبانی کنیم. در ادامه مرحله های دستور پخت اشکنه شیر بلغور را با شما به اشتراک می گذاریم.
مواد ملزوم
۱ عدد پیاز
۳ – ۵ قاشق غذاخوری بلغور شیر
۱ قاشق مرباخوری گردو (خرد کرده)
۱ قاشق غذاخوری نعنا خشک
اندازه نیاز زردچوبه
اندازه نیاز فلفل و نمک
نحوه تهیه اشکنه شیر بلغور
در مرحله اول باید بلغور شیر را تهیه کنید. برای این منظور مقداری گندم نیمه پخته را آس دستی (آستاس) میکنند. بلغور همان گندم خرد گردیده است که درون شیر میریزند و بر روی حرارت قرار خواهند داد تا بجوشد. مقداری زردچوبه نیز به آن افزوده و بعد از پخته گردیدن داخل یک سینی بزرگ میریزند و جلوی نور خورشید قرار خواهند داد تا خشک گردد.
اکنون در مرحله سپس نوبت به تهیه خود اشکنه میرسد، یک عدد پیاز را خلالی شکل خرد کنید، درون تابهای مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب و داغ بشود. سپس مقداری زردچوبه به پیاز افزوده و تفت بدهید تا بوی زردچوبه پخش گردد. سپس تا این مدت پیاز کاملا تفت داده نشده، مقداری نعنا خشک به آن بیفزایید و مقداری تفت بدهید؛ حواستان به نسوختن آن باشد.
بلغور شیر را با یک پیمانه آب بر روی نعنا و پیاز داغ ریخته و بعد از جوشیدن آب، فلفل و نمک اضافه کرده و سپس از این که چند جوش زد، گردو خرد شده را به آن بیفزایید.
در نهایت شعله را کم کنید و در این حالت پشت سر هم غذا را به هم بزنید تا قوام گرفته و آماده بشود. سپس شعله زیر آن را قطع کرده و به درون کاسهها بکشید و در آن نان تریت نمایید و میل نمایید. همراه آن میتوانید از سبزیجات و پیاز منفعت ببرید. مسئله این که مقدار غلظت آن بسته به سلیقه شما دارد.
[ad_2]
منبع