[ad_1]
این روغن نقطه دود بالایی دارد؛ به این علت میتوان آن را در انواع پخت و پز به کار برد.
در آشپزی خانگی ما سردرگمی بسیاری در رابطه با انتخاب روغن داریم. برخی از روغنها همانند روغن زیتون شناخته شدهاند اما با برخی دیگر همانند روغن آووکادو و روغن نارگیل آشنایی کمتری داریم. هنگامی تصمیم تهیه روغن را داریم با تنوع بی شماری از روغنها روبه رو می شویم که کار را برای ما دشوار می کنند. در این گزارش تصمیم داریم بازدید کنیم که بهترین روغن برای آشپزی کدام است.
کدام روغن برای ما مناسب است؟
سوال مهمی که جواب آن بستگی به نوع مصرف ما دارد، نقطه دود روغن که در واقع نشان دهنده سوختن روغن است یکی از مهم ترین نکاتی است که باید در نظر بگیریم. اگر روغنی را که به نقطه دود کردنش رسیده هم چنان حرارت دهیم نه تنها طعم آن عوض می بشود بلکه روغن به ترکیبات مضری به نام رادیکالهای آزاد تجزیه میبشود. در اینجا به بازدید چند مورد از روغنهای سودمند میپردازیم.
روغن زیتون
کارشناسان تغذیه بر این باورند که که یکی از همه کاره ترین و سالم ترین روغن ها برای طبخ و مصرف، روغن زیتون است . برچسب (بکر یا ویرجین) برروی روغن زیتون نشانه ی کیفیت بالای روغن که یعنی روغن حاوی مقدار بسیاری از چربی های تک اشباع و برخی از اسید های چرب چند اشباع است که آنها برای سلامت قلب زیاد سودمند می باشند. روغن زیتون در قیاس با روغن های دیگر نقطه دود نسبتا پایین تری دارد؛ به این علت برای پخت با زمان زمان کم و حرارت متوسط مناسب است.
روغن کنجد
این روغن که از دانه کنجد تهیه میبشود زیاد طعم دار است. روغن کنجد هم دارای اسیدهای چرب تک اشباع و هم دارای اسیدهای چند اشباع است. روغن کنجد نقطه دود بالایی دارد؛ به این علت برای پخت و پز مناسب است. از مزایای روغن کنجد میتوان به مغذی بودن آن اشاره کرد. این روغن حاوی مقادیر بسیاری ویتامین و مواد معدنی همانند مس، روی، منیزیم، آهن و کلسیم است. مصرف روغن کنجد علتکاهش کلسترول و گلوکز خون میبشود؛ به این علت مصرف متعادل آن به افراد مبتلا به دیابت پیشنهاد میبشود.
روغن نارگیل
برخلاف دیگر روغن های گیاهی روغن نارگیل یک روغن درجه یک اشباع است. همه کارشناسان موافق نیستند که این چنین منبع متمرکزی از چربی اشباع برای سلامت مناسب باشد .اما برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که روغن نارگیل میتواند سطح کلسترول خون را پایین بیاورد و سطح چربی را بهبود ببخشد. روغن نارگیل در حرارت بالا پایدارتر است و میتواند گزینه بهتری برای پخت و پز و سرخ کردن در حرارت بالا باشد.
روغن آووکادو
روغن آووکادو برخلاف روغن زیتون نقطه دود زیاد بالایی دارد و به همین علت برای طبخ غذا در حرارت بالا و سرخ کردن عالی است و در عین حال طعم بسیاری نیز ندارد. روغن آووکادو سرشار از اسید اولئیک و اسیدهای چرب غیر اشباع است که جهت تنظیم کلسترول خون شده و به سلامتی قلب و عروق پشتیبانی می کند. آین روغن هم چنان حاوی مقادیر بالای ویتامین ای است.
روغن بادام زمینی
روغن بادام زمینی یکی از بیشترین محتویات چربی تک اشباع در بین روغن های پخت و پز را دارد. طبق معمول بوی و طعم زیاد بسیاری دارد و حرارت بالا را به خوبی تحمل می کند.
روغن گردو
این روغن نقطه دود پایینی دارد به این علت برای پخت و پز مناسب نیست اما می توان آن را در سالادها یا روی پنکیک و در برخی از نوشیدنی ها مصرف کرد. روغن گردو حاوی مقادیر بالایی از امگا ۶ نسبت به امگا ۳ است به این علت می توان آن را برای پیشگیری و یا درمان برخی از التهاب ها مصرف کرد.
روغن دانه کتان
این روغن دارای امگا ۳ بسیاری است اما نقطه دود زیاد پایینی دارد این بدان معناست که از آن نباید در حرارت بالا و پخت و پز و سرخ کردن منفعت گیری کرد. روغن دانه کتان را باید در یخچال یا جاهای خنک نگه داری کرد.
روغن هسته انگور
این روغن سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) و ویتامینهای سی و ای است. روغن هسته انگور در تنظیم قند خون، افت کلستول زیان اور و افرایش کلسترول سودمند نقش دارد. از مزایای دیگر این روغن میتوان به خواص ضدالتهابی آن اشاره کرد.
این روغن نقطه دود بالایی دارد؛ به این علت میتوان آن را در انواع پخت و پز به کار برد.
[ad_2]
منبع





