چین خاک شور را به حاصلخیز تبدیل کرد
- تکنولوژی

چین خاک شور را به حاصلخیز تبدیل کرد

[ad_1]

یک رویکرد تازه و ابتکاری که توسط دانشمندان علوم خاک از آکادمی علوم کشاورزی چین ابداع شده است، به تبدیل قسمت‌های عظیم خاک شور به زمین‌های کشاورزی حاصل‌خیز پشتیبانی کرده است.

به نقل از آی‌ای، این آزمایش‌ها در شهرستان وویوان(Wuyuan) در منطقه مغولستان داخلی چین انجام شد.

بر پایه برآوردهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(FAO)، نزدیک به ۹ درصد از خشکی‌های زمین، شور شده و به شکل جاری برای کشاورزی نامناسب است.

در حالی که شرایط طبیعی همانند شرایط بیابانی می‌تواند تبدیل افت کیفیت خاک شود، فعالیت‌های انسانی نیز در این تغییرات نقش داشته است.

مدیریت ضعیف آب یکی از عوامل افزایش شوری خاک است. در وویوان چین، کشاورزان زمین‌های خود را بیشتر از حد با آب زیاد از دریای زرد که در مجاورشان است آبیاری می‌کنند. این کار علتافزایش سطح آب در منطقه می‌شود و در نتیجه نمک‌های خاک به سمت بالا می‌آیند.

این منطقه خشک، بارندگی زیاد مقداری دارد و به این علت محتوای نمک خاک رقیق نمی‌شود و در نتیجه نمک‌ها روی سطح خاک تجمع می‌یابند.

راه حل افت شوری

گروهی از دانشمندان خاک به رهبری لی یویی(Li Yuyi) رویکردی نوآورانه برای مقابله با افزایش شوری خاک ابداع کرده‌اند.

پژوهشگران از ساقه‌های زراعی با طول‌های متفاوت بین ۵ تا ۱۵ سانتی‌متر منفعت گیری کردند و آنها را به طور صاف در خاک در عمق نزدیک به یک ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متری دفن کردند.

سپس سطح زمین با یک ورقه پلاستیکی پوشانده شد تا به نگه داری رطوبت پشتیبانی شود و ساقه‌های زراعی از بالا آمدن نمک‌ها به سطح جلوگیری می‌کنند.

در نهایت، این تیم به پشتیبانی نگه داری رطوبت، محتوای نمک خاک را به طور متوسط تا ۳۶ درصد افت داد.

مطابق اطلاعات انتشار شده پژوهشگران، این افت شوری تبدیل افزایش ۳۰.۵ درصدی در تشکیل محصولات شد.

نگرانی‌های امنیت غذایی چین

امنیت غذایی در چین با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری آن، یک برتری برای این سرزمین است. با این حال، این سرزمین با چالش‌های بسیاری روبه رو است، چون از نظر اراضی شور-قلیایی در مرزهای جغرافیایی خود رتبه سوم جهانی را دارد.

۲۴۷ میلیون هکتار از سرزمین مهم چین دارای شوری بالایی است که زیاد تر آن در مناطق خشک و نیمه‌خشک مرکزی و غربی چین واقع است. بر پایه برآوردهای دولت چین، یک سوم از این زمین‌ها می‌توانند بعد از مداخله با فناوری یا بهبود روشهای کشاورزی برای منفعت گیری مجدد احیا شوند.

با این وجود، چین در سال ۲۰۲۳ به برداشت بالایی دست یافت و مقامات تصمیم دارند تشکیل غلات را بیشتر از ۶۵۰ میلیون تن نگه داری کنند تا از خودکفایی در روبه رو با تغییرات آب و هوایی و عدم مطمعن در بازارهای جهانی مواد غذایی مطمعن حاصل کنند.

چین برای دستیابی به این مقصد نزدیک به ۴۰ فناوری را برای تصفیه خاک شور و مناسب ساختن مجدد آن برای کشاورزی گسترش داده است. این سرزمین این چنین مشتاق به اشتراک گذاری این فناوری با دیگر کشورها است.

پژوهشگران در گزارش خود افزودند که چین علاوه بر آماده‌سازی خود، با کشورهایی همانند ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده برای معارفه بذرهای برنج با ژن‌های مقاوم به نمک همکاری می‌کند.

تیم‌های پژوهشی همانند این از آکادمی علوم کشاورزی چین بیشتر از یک دهه را صرف تحقیق در رابطه خاک‌های شور-قلیایی در این سرزمین کرده‌اند و مداخلاتی را به ‌طور خاص مشابه با شرایط محلی گسترش داده‌اند.

[ad_2]

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *