[ad_1]
لعیا عرب افزود: با دقت به منفعت گیری از آجیل در مراسم و اعیاد و برخورداری از یک اصالت دیرینه به یک نماد فرهنگی تبدیل شده است. به طوری که با فرا رسیدن عید نوروز ایرانیان به رسم هر ساله عمل به خرید آجیل کرده و در واقع یکی از ارکان مهم پذیرایی از میهمانان در این ایام محسوب میشود. آجیل مخلوطی از چند خشکبار است که بنا بر سلایق و فرهنگهای گوناگون هر منطقه ترکیبات آن متفاوت بوده و شامل انواع مغزها، دانهها و حتی میوههای خشک است.
وی با گفتن این که آجیل به غیر از اعیاد، در طول سال خریداری و مصرف همیشگی دارد؛ افزود: بهتر است بادام، گردو، فندق و پسته همراه با پوست خریداری و نگهداری شوند تا خواص این مغزها نگه داری شود. چون آجیلهای پوست کنده مصرف راحتری دارند، به مقدار بیشتری هم مصرف شده و علتاضافه وزن خواهد شد.
این کارشناس تغذیه در رابطه روش نگهداری آجیل او گفت: اگر آجیل مغز شده و بدون پوست باشد، بهتر است که در فریزر نگهداری شود تا مانع از رشد قارچ آفلاتوکسین در سطح مغزها و دانهها شود. چون این ماده علتتضعیف سیستم ایمنی، ناهنجاریهای جنینی، صدمههای کبدی و سرطان میشود. در زمان خرید آجیل به طعم، بو، رنگ و تازگی آجیل باید دقت کرد. آجیل نباید بوی کهنگی بدهد، تحول رنگ داده باشد و یا این که به جستوجو گمان نفوذ حشرات، حفره داشته باشد.
عرب در ادامه گفت: این روزها در برخی موارد، مواد براق و واکس مانندی برای ماندگاری و نگه داری رنگ و لعاب به آجیلها اضافه میکنند که مصرف مداوم آجیلهای حاوی این مواد علتصدمه به بافتها به خصوص کبد خواهد شد. بهتر است آجیلهایی که در فضای باز و خارج از مغازه که در معرض آلودگی و هوا قرار داشتهاند، خریداری نشود.
او همین طور گفت: آجیلهایی که به آنها رنگ اضافه شده همانند انواع بادام، تخمه و پسته عمدتاً با رنگهای غیرمجاز و با پایه فلزات سنگین آغشته شدهاند که علتایجاد حساسیت و آلرژی در برخی از افراد میشود. این چنین بر حسب ماده و رنگ به کار رفته گمان ابراز بیماریهای کلیوی، کبدی و سرطانها خصوصاً در افراد صدمه پذیر همانند کودکان، زنان باردار و سالمندان افزایش مییابد. چنانچه زمان مصرف آجیلهای رنگی لبها و دستها رنگی شدند، نشانه مصرف رنگ در تهیه آنهاست که بهتر است از مصرف آن خودداری شود.
این کارشناس تغذیه در خصوص آجیلهای خام او گفت: آجیلهای خام بهترین گزینه برای خرید می باشند. چون تعداد بسیاری از مواد غذایی سودمند آجیل همانند ویتامینهایA و E به واسطه بو دادن از بین میرود. علاوه بر این آجیلهای شور برای افراد سالمند و افرادی که مبتلا به سختی خون بالا می باشند و خانمهای باردار مناسب نیست.
عرب در ادامه گفت: آجیلها میتوانند به گفتن یک تکه از رژیم غذایی در نظر گرفته شوند. آجیلها در تشکیل حس سیری و نگه داری سلامت قلب و عروق سودمند می باشند به شرط آنکه فاقد نمک باشند. مصرف گردو، بادام و دیگر مغزها در صورتی که به اندازه منفعت گیری شوند حتی میتوانند در افت کلسترول موثر باشند. اما افرادی که در معرض چاقی می باشند و یا مبتلایان به دیابت و سختی خون بالا و بیماریهای قلبی باید با احتیاط بیشتری این مواد غذایی را منفعت گیری کنند و حتماً از یک کارشناس تغذیه مشاوره بگیرند.
این کارشناس تغذیه در ادامه فرمود: این ذهنیت که آجیل سودمند و مقوی است بعد به هر مقدار میتواند مصرف شود؛ کاملاً نادرست است. با دقت به این که آجیل جزو مواد غذایی چرب بوده و کالری بالاتری نسبت به دیگر مواد غذایی دارد؛ بهتر است در مصرف آن اعتدال را نگه داریم. هر ۱۰۰ گرم آجیل تقریباً نزدیک به ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری دارد. آجیلها برای مقدار امگا۳ مساعد که دارند میتوانند در سلامت قلب و عروق موثر باشند. اما مطابق حرف هایهای قبلی پیشنهاد میشود اعتدال مراعات شود.
وی در ادامه او گفت: با دقت به این که ماه مبارک رمضان مقارن با عید نوروز است، بهتر است در این ایام از آجیلهای شور منفعت گیری نشود. چون علتدفع آب از بدن و حس تشنگی زیاد تر برای روزه داران میشود. میتوان در ترکیب آجیلها از کشمش، توت خشک، نخودچی و میوه خشک منفعت گیری کرد و ترکیبات مغذی و اقتصادی تری را با افزودن این موارد داشته باشیم.
[ad_2]
منبع





