اگر بدون سحری روزه بگیریم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟
- سلامتی

اگر بدون سحری روزه بگیریم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟

[ad_1]

سمیه مرادی اظهار کرد: روزه علتمی‌شود اندام‌های بدن مخصوصاً دستگاه گوارش ما به زمان یک ماه استراحت کنند و نیروی تازه‌ای بگیرند و از نظر دیگر ذخایر چربی‌های مضری که مخصوصاً در ناحیه شکم جمع می‌شود و گاه مشکلات بسیاری برای ما تشکیل می‌کند، افت یابد و سموم بدن دفع شود.

وی با اشاره به این‌که روزه فرمان خدا و تمرینی برای زندگی سالم با معنویت و تلاشی برای نزدیکی به خدا و دستیابی به مراحلی از تقواست، فرمود: انتخاب راه حلهای بهداشتی و تغذیه مناسب می‌تواند به فراهم سلامت افزون‌تر، انسان را برای منفعت‌گیری زیاد تر از برکات این ماه خدا پشتیبانی کند.

مرادی در ادامه گفت: انتخاب راه حلهای بهداشتی و تغذیه مناسب می‌تواند با فراهم سلامت افزون‌تر انسان را برای منفعت‌گیری زیاد تر از برکات این ماه خدا پشتیبانی کند، بهترین سبزی که می‌توان به گفتن سالاد در وعده سحری میل کرد، کاهو است که در قیاس با دیگر سبزی‌ها دارای آب زیاد بالایی است و به همین علت می‌تواند از حس تشنگی در طول روز بکاهد.

این متخصص تغذیه افزود: این چنین فیبر بالای آن مانع ابتلا روزه‌داران به یبوست می‌شود، بعد سبزی‌ها و میوه‌ها با رنگ‌های گوناگون ضامن سلامت شما خواهند می بود.

وی با اشاره به این‌که روزه‌داران باید از رژیم غذایی سالم و با کیفیت بالایی پیروی کنند تا بتوانند بدن خود را با شرایط تازه تطبیق دهند، تصریح کرد: در ایام روزه‌داری، برنامه غذایی افراد به دو وعده مهم افطاری و سحری محدود می‌شود.

مرادی اضافه کرد: در این خصوص وعده سحری از اهمیت اختصاصی‌ای برخوردار است، چون بعد از این وعده ساعات روزه‌داری اغاز می‌شود و بدن انرژی فرد دیگر دریافت نمی‌کند که بهتر است از غذا‌های دیر هضم همانند غذا‌های حاوی کربوهیدرات پیچیدیه و فیبر همانند میوه، سبزی، غلات کامل و حبوبات همانند جو، گندم، عدس، لوبیا، نان‌های سبوس‌دار و … در این وعده منفعت گیری می‌شود.

این متخصص تغذیه افزود: کارشناسان تغذیه پافشاری دارند که در این وعده غذایی باید از خوردن غذا‌های سرخ کرده، پرچرب و شیرین پرهیز شود.

وی با اشاره به این که وعده سحری در ماه رمضان، همانند صبحانه در روز‌های عادی است و با اهمیت ترین وعده غذایی به حساب می‌آید، اظهار کرد: از آنجا که همه غذا‌هایی که دراین وعده مصرف می‌شود، انرژی مورد نیاز و مواد مغذی ملزوم را برای تمرکز و فعالیت روزمره فراهم می‌کند.

مرادی با اشاره به این‌که اشخاصی که بدون خوردن سحری روزه می‌گیرند، در طول روز دچار کم شدن قندخون، افت تمرکز و پائین آمدن توان کاری خواهد شد، در ادامه گفت: این عوارض، هیچ ارتباطی با روزه گرفتن ندارد و تنها به علت تغذیه نامناسب و نخوردن سحری است.

این متخصص تغذیه افزود: روزه داران، باید سحری را همانند صبحانه کامل یا ناهار سبک میل کنند، خوردن سالاد و میوه را در سحر نباید فراموش کرد، چون برای افت حس گرسنگی و تشنگی زیاد مؤثر است.

وی فرمود: حداقل سالادی که می‌توان تهیه کرد، سالاد خیار و گوجه فرنگی است که می‌توان با افزودن مقداری هویج یا جوانه گندم، عدس و ماش، به قیمت غذایی آن افزود، اما بهترین سبزی که می‌توان به گفتن سالاد در وعده سحری میل کرد، کاهوست.

مرادی فرمود: بهترین رژیمی که برای افطار می‌توان منفعت گیری کرد، رژیمی است که در درجه اول حاوی مایعات و قند‌های ساده و سریع جذب باشد، چون در زمان افطار، قندخون در پائین‌ترین حد خود قرار می‌گیرد و گاه یکی از علل سردرد‌های نزدیک افطار است، به همین علت پیشنهاد می‌شود اغاز افطاری با خرما، آب گرم، یا چای کمرنگ، شیر و… باشد.

این متخصص تغذیه در ادامه گفت: بدین ترتیب نیاز شدید به مواد قندی بسرعت رفع می‌شود و بدن، آمادگی بهتر برای منفعت گیری از مواد غذایی دیگر را اشکار می‌کند، به این علت در وعده افطاری نباید یکباره حجم بسیاری از غذا یا مایعات را داخل معده کرد، چون که اتساع ناگهانی معده، علتاختلال در جریان خون و دیگراندام‌ها و اعضای بدن و از طرفی علتابراز سوء هاضمه نیز می‌شود.

او گفت: بعد باید غذای مهم در وعده افطار، کم کم و رفته رفته صرف شود و از طرف دیگر مصرف یکباره مقادیر زیاد نوشیدنی‌های سرد امکان پذیر علایم غمگین کننده گوارشی در روزه‌دار به وجود آورد.

[ad_2]

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...