غذای مردم آینده؛ مار پیتون!
- تکنولوژی

غذای مردم آینده؛ مار پیتون!_دانش دوست


به گزارش دانش دوست

از آنجایی که تغییرات آب و هوایی هم چنان به شکل دهی و تهدید امنیت غذایی جهانی ادامه می‌دهد هم طرفداران و هم دانشمندان به طور مداوم در جستجوی راه حل‌های عملی می باشند. نتیجه مطالعه‌ای تازه که در نشریه “ساینتیفیک ریپورتس” انتشار شده یک پیشتاز بالقوه تازه را در فهرست قرار داده است: مار.

به گزارش  سالون، آن گونه که پژوهشگران نویسنده آن مقاله اشاره کرده اند پرورش تجاری مار پیتون می‌تواند یک شکل “انعطاف پذیر و کارآمد” از پروتئین پایدار اراعه دهد چرا که در قیاس با دام‌های معمول ضایعات نسبتا مقداری تشکیل می‌کنند. نویسندگان مقاله مذکور نوشته اند: “تشکیل دام به طور سنتی بر تعداد مقداری از گونه‌های اهلی شده و مدل‌های تشکیل متکی بوده فرمول اندکی تحول یافته که تا بحال به خوبی به بشریت خدمت کرده است”. با این وجود، آنان اشاره می‌کنند که سیستم‌های سنتی محصولات دامی و گیاهی در حال تزلزل می باشند، چون افت منبع های طبیعی، بیماری‌های عفونی و اتفاقات‌های آب و هوایی فاجعه بار فزاینده به نیاز سریع به کشف جانشین‌های پایدارتر و انعطاف‌پذیرتر منجر شده اند.

اینجاست که مار‌های پیتون داخل عمل خواهد شد. بر پایه نتایج آن مطالعه اکتوترم‌ها یا جانوران بی تفاوت تقریبا در قیاس با حیوانات خونگرم ۹۰ درصد در عرصه انرژی کارآمدتر می باشند و در عرصه کشاورزی این تفاوت انرژی به آسانی به ظرفیت بالقوه بازده تشکیل بالاتر تبدیل می‌شود. بدین ترتیب محققان بعد از مطالعه بر روی  بیشتر از ۴۶۰۰ مار پیتون برمه‌ای و مشبک در مزارع تجاری در ویتنام و تایلند دریافتند که آن مار‌ها نسبت تبدیل غذایی کارآمدتری در قیاس با ماهی قزل آلا، خوک، گاو، مرغ و جیرجیرک دارند. آنان  به این نتیجه رسیدند در حالی که تشکیل تجاری پیتون در مرحله های اولیه است “مزایایی ملموس” برای پایداری و انعطاف پذیری سیستم‌های غذایی اراعه می‌دهد که این سوال را تشکیل می‌کند: چرا اکنون امریکایی‌ها گوشت مار بیش تری نمی‌خورند؟

مصرف گوشت مار در دیگر نقاط جهان غیر معمول نیست. در ویتنام و تایلند جایی که محققان مذکور قسمت عمده تحقیقات خود را انجام داده اند مار‌های پیتون پرورش داده شده و سپس به راه حلهای مختلفی تهیه خواهد شد از سوپ پیتون مقداری شور گرفته تا کاری تند. در آمریکای لاتین به اختصاصی در برزیل و کلمبیا گوشت مار ذغالی یک غذای خیابانی برای عابران پیاده است.

مار زنگی نیز به اشکال گوناگون خورش شده، چرخ شده در سوسیس یا کبابی و پیچیده شده در تورتیلا در سراسر جنوب غربی ایالات متحده خورده می‌شود اگرچه جذابیت تجاری گسترده‌ای ندارد. قسمت بزرگی از علت عدم مصرف دیدنی گوشت مار مشکل افکار عمومی است.

در قسمت عمده فرهنگ غربی مار‌ها به قدری غیر بهداشتی و خطرناک برداشت خواهد شد که همین عامل علتکاهش مصرف غذایی آن می‌شود. این فکر به هزاران سال قبل باز می‌گردد، چون متون عهد عتیق یهودیان و مسیحیان حکم می‌کردند که مار‌ها نجس می باشند. هم این چنین، در آن متون اشاره شده که شیطان در بدو پیدایش خود را به شکل مار درآورده است بدین معنی آن ادیان پیشنهاد کرده اند که پیروان شان گوشت مار نخورند. حتی در نقاطی که چندان پایبندی دینی وجود ندارد نیز کماکان خوردن گوشت مار به گفتن کاری برداشت می‌شود که فرد بیش‌تر برای زنده ماندن چه به علت فقر یا به علت عوامل شرایط دیگر انجام می‌دهد و نه به گفتن گزینه‌ای انتخابی با میل و خواست فرد.

با این وجود، در دهه‌های تازه برخی از سرآشپز‌ها به آرامی مار را در منوی غذایی خود قرار داده اند هم به گفتن راهی برای گسترش توانایی‌های آشپزی خود و هم به گفتن راهی برای تحکیم این ذهنیت در افکار عمومی که نیاز به مواد غذایی  پایدارتر فراتر از گوشت گاو پرورشی کارخانه‌ای وجود دارد. محققان در این مطالعه کار شده مار پیتون را به پروتئین آشنا فرد دیگر تشبیه کردند:”گوشت خزندگان بی شباهت به  گوشت مرغ نیست: پروتئین بالا، چربی‌های اشباع شده کم و جذابیت‌های زیبایی شناختی و  قابلیت‌های گسترده برای آشپزی با آن وجود دارد”.

قبل از دلایل شخصی و فرهنگی که طبق معمول مار بدان خاطر در ایالات متحده چندان خورده نمی‌شود هم این چنین زیرساخت عملی ملزوم برای پرورش مار پیتون در مقیاس گسترده وجود ندارد آن چه که منتقدان رویه جاری در مطالعه انجام شده می‌گویند باید در نظر گرفته شود. در نتیجه، زمان بسیاری به طول خواهد انجامید تا رستوران‌ها برگر پیتون سرو کنند.

 

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی



منبع