تزریق بدون سوزن
- تکنولوژی

فناوری تزریق بدون سوزن ؛ از دهه ۴۰ میلادی تا به امروز/ ویدئو_دانش دوست


به گزارش دانش دوست

فناوری تزریق جت بدون سوزن (Needle-free jet injection) مدل زیاد خوبی برای پشتیبانی به کارایی کادر درمان و رسیدگی به هراس از سوزن در جهان است.

تزریقات بدون سوزن به شما این امکان را می دهد که بدون درد و ناراحتی ناشی از سوزن سرنگ، بیشترین منفعت را از داروهای خود ببرید.

آنها برای افراد مبتلا به  دیابت  که روزانه انسولین مصرف می کنند و کارکنان مراقبت های بهداشتی که می خواهند از صدمات ناشی از سوزن جلوگیری کنند، عالی می باشند.

تزریق بدون سوزن چیست؟

تزریق بدون سوزن  می تواند تحویل داروهای تزریقی را بدون منفعت گیری از سرنگ های سوزنی سنتی ممکن کند. به گفتن نمونه، شما با یک دستگاه تزریق بدون سوزن می توانید انسولین روزانه خود را بی نیاز به سوزن زیرپوستی یا منفعت گیری از یک پمپ انسولین دریافت کنید.

تزریق بدون سوزن یک فناوری نسبتا تازه است که امکان تحویل دارو تراپوستی بدون درد را فراهم می کند. این فناوری به اختصاصی برای افراد مبتلا به هراس از سوزن زیاد سودمند است.

 

انواع دستگاه های تزریق بدون سوزن

انواع مختلفی از سامانه های تزریق بدون سوزن وجود دارند که هر کدام دارای ویژگی ها و مزایای منحصر به فردی می باشند.

آنها شامل انژکتورهای فنری، انژکتورهای پودری و جت انژکتورها می شوند.

در برخی شرایط بالینی،  الکتروپوراسیون  می تواند برای تزریق واکسن های دی ان ای و داروهای سرطان منفعت گیری شود.

رایج ترین نوع انژکتور بدون سوزن، دستگاه جت انژکتور است که برای واکسن، انسولین، هورمون ها و دیگر کاربردهای دارویی منفعت گیری می شود.

جت انژکتورهای بدون سوزن زیاد تر به نام انژکتورهای تفنگ جت، تفنگ های هوایی یا انژکتورهای پنوماتیک شناخته می شوند. آنها می توانند یک بار مصرف یا چند بار مصرف باشند.

تعداد دفعاتی که می توان از انژکتور منفعت گیری کرد به نوع داروی مورد منفعت گیری و سازنده آن بستگی دارد. به گفتن نمونه، برخی انژکتورهای چند بار مصرف تا ۵۰۰۰ بار برای تحویل دوز انسولین روزانه قابل منفعت گیری می باشند.

تزریق بدون سوزن

 

تزریق بدون سوزن چطور کار می کند؟

تزریقات بدون سوزن مکانیسم های عمل مختلفی دارند که به سرنگ برای نفوذ به پوست نیازی ندارند. به گفتن رایج ترین نوع تزریقات بدون سوزن اجازه دهید در ادامه جت انژکتورها را بازدید کنیم.

جت انژکتورها با داروهای مایع همانند انسولین یا واکسن ها پر می شوند و یک مکانیسم فنری در سامانه تزریق فعال می شود. مکانیسم فنر، هوای فشرده را درون دستگاه پزشکی به دام می اندازد و آن را برای یک  تزریق  پرتاب با سختی آماده می کند.

هنگامی که زمان مصرف دارو فرا می رسد، با سختی دادن یک دکمه روی انژکتور بدون سوزن، دارو به علت سختی بالای حاضر درون دستگاه به طور یک جریان پر سختی رها می شود.

این جریان با شدت زیاد بالایی حرکت کرده و به لایه های پوست نفوذ می کند و از منافذ میکروسکوپی عبور می کند. قطر این جریان ۳ تا ۱۰ برابر کوچک تر از سوزن های معمولی زیرپوستی است که عبور آن را آسان تر می کند.

بعد از ورود، دارو به طور یکنواخت و ایمن در بافت زیرجلدی زیر پوست پخش می شود.

با انژکتورهای بدون سوزن، این فرآیند کمتر از یک دهم ثانیه طول می کشد و شما نباید چیزی حس کنید.

تاریخچه تزریق بدون سوزن

تزریق جت آن گونه که امروز آن را می شناسیم، یک روش نسبتا تازه دارورسانی است. با این وجود، تکنیک های شبیه همانند طب سوزنی که قدمت آن به اغاز سال های ۱۸۰۰ میلادی باز می گردد، برای قرن ها است که منفعت گیری می شوند.

در اغاز قرن بیستم، دستگاه های تزریق جت به شکلی که امروز می شناسیم، گسترش یافتند. با این وجود، آنها زیاد تر برای مطالعات بالینی و فعالیت های آزمایشگاهی منفعت گیری می شدند و نه برای منفعت گیری عمومی یا تجاری.

در نزدیک به دهه های ۱۹۴۰ تا ۱۹۵۰، رابرت ای. هینگسون، متخصص بیهوشی آمریکایی، نخستین تزریق بدون سوزن را برای اراعه داروی بی حسی موضعی انجام داد.

با این وجود، منفعت گیری مکرر در بیماران گوناگون تبدیل شیوع  هپاتیت بی  شد و بر همین مبنا می بود که سازمان بهداشت جهانی منفعت گیری از این دستگاه در آن زمان را محدود کرد.

در دهه ۱۹۹۰ می بود که پیشرفت قابل توجهی در فناوری تزریق بدون سوزن حاصل شد. چندین شرکت تشکیل انواع گوناگون جت انژکتورها را اغاز کردند.

مزایا تزریق بدون سوزن

تزریقات بدون سوزن مزایای مختلفی نسبت به  تزریق  سوزنی سنتی دارند. در ادامه چند نمونه اراعه شده است.

خطر کمتر صدمه ناشی از سوزن

صدمات ناشی از سوزن می تواند یک خطر جدی شغلی برای کارکنان مراقبت های بهداشتی باشد که در معرض عفونت های خونی همانند هپاتیت بی و سی و اچ آی وی قرار دارند.

این شرایط امکان پذیر در خانه و به واسطه رها کردن سرنگ های عادی و دور نریختن درست آنها نیز رخ دهد. هر فردی می تواند سرنگ را برداشته و به خود صدمه داخل کند.

تزریقات بدون سوزن این خطر را از بین می برند چون هیچ خون یا نوک سوزنی در تزریق وجود ندارد.

جذب سریع تر دارو

تزریقات بدون سوزن، همانند جت انژکتورها، می توانند نفوذ و جذب داروها را از طریق بافت پوست بهبود ببخشند. با منفعت گیری از آنها مطمعن حاصل می شود که دارو به لایه درست رسیده و به طور مساوی پخش می شود که جذب آن را تسهیل می کند.

یک جت انژکتور در هر بار منفعت گیری دوز یکسانی را تحویل می دهد که به فراهمی زیستی بهتر منجر می شود، به این معنی که شما دوز درست از داروی مورد نیاز بدن خود را دریافت می کنید.

اگر انسولین دریافت می کنید، این کار به دارو اجازه می دهد تا سریع تر اغاز به کار کرده و سطح مطلوب قند خون را به اختصاصی بعد از وعده های غذایی نگه داری کند.

تزریق بدون سوزن

اضطراب کمتر برای افراد مبتلا به هراس از سوزن

فوبیای سوزن یک هراس رایج است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثییر قرار می دهد. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا تخمین می زند که از هر سه کودک، دو نفر و از هر چهار بزرگسال، یک نفر به فوبیای سوزن مبتلا باشد.

اگر به دیابت مبتلا هستید و روزانه انسولین مصرف می کنید، در شرایطی که از سوزن نیز هراس دارید، این می تواند ناتوان کننده بوده و حتی به اضطراب منجر شد.

تزریقات بدون سوزن نیاز برای سوزن های سنتی را حذف کرده و دریافت دوزهای انسولین و دارو را با استرس زیاد کمتری همراه می کند.

بدون درد و مهربان با پوست

تزریقات بدون سوزن بدون درد می باشند چون قطر جریان های جت تشکیل شده توسط دستگاه ها زیاد کوچک تر از سوزن های معمولی سرنگ می باشند.

پوست به واسطه قطر زیاد کم جریان پر سختی اذیت نمی شود. برخلاف سرنگ های سنتی، تزریقات بدون سوزن جهت خونریزی، کبودی یا صدمه پوستی نمی شوند.  

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی



منبع