روش صحیح فریز کردن مواد غذایی / یک عمر غذاها را اشتباهاً فریز کردیم
- سلامتی

روش صحیح فریز کردن مواد غذایی / یک عمر غذاها را اشتباهاً فریز کردیم_دانش دوست

[ad_1]
به گزارش دانش دوست

قبل از هر چیز دمای فریزر خود را چک کنید تا دمای ۱۷- درجه سانتی‌گراد یا کمتر را نشان دهد. برای این منظور ملزوم است که دماسنج اختصاصی برای فریزر داشته باشید یا این دما توسط خود وسیله به نمایش درآید.

با وجود آنکه فرآیند فریز کردن یا انجماد جهت کشته شدن باکتری‌های مواد غذایی نمی‌شود، ولی توانایی تکثیر آنها را به مقدار بسیاری کندتر می‌کند و به همین علت است که عمل انجماد، از فاسد شدن ماده غذایی جلوگیری می‌کند.

سپس از آنکه ماده غذایی را از فریزر خارج کردید و یخ آن ذوب شد، باکتری‌ها مجدد بیدار خواهد شد و اغاز به فعالیت می‌کنند. بعد یعنی باید در این زمان ماده خوراکی را بخورید یا آن را بپزید.

زیاد تر مواد غذایی در فریزرهای خانگی نزدیک به دو تا سه ماه سالم می‌همانند، ولی دستورالعمل و نکات نگهداری با دقت به نوع ماده غذایی متفاوت است. یقیناً زمان وقتی که برای فریز کردن مواد غذایی حرف های می‌شود، زیاد تر از آنکه در ربط با سلامت آنها باشد، به کیفیت ماده غذایی برمی‌گردد.

نکات مهم در فریز کردن مواد غذایی

از ظروف نگهدارنده دردار پلاستیکی یا کیسه فریزر منفعت گیری کنید. ظروف شیشه‌ای برای این منظور مناسب نیستند، چون وقتی که در معرض تحول دمای ناگهانی قرار بگیرند، ترک می‌خورند. به یاد داشته باشید که کیسه‌های فریزری (زیپ کیپ) و کیسه ساندویچی همانند هم نیستند.

کیسه فریزر از پلاستیک ضخیم‌تر حاوی ترکیب افزودنی ساخته شده است که در فریزر شکسته نمی‌شود، ولی کیسه‌های ساندویچی معمولی یا برخی از کیسه‌های نگهداری دیگر این ویژگی را ندارند.

در صورت ممکن مواد غذایی را در اندازه‌های کوچک‌تر درون فریزر قرار دهید. این مسئله علاوه بر آنکه شدت یخ‌زدایی را افزایش می‌دهد، از هدر رفت و دور ریز ماده غذایی هم جلوگیری می‌کند. برای مثال به جای آنکه خورشت یا سوپ را در یک ظرف بزرگ بریزید، آن را در مقادیر کوچک و ظروف مجزا نگهداری کنید.

برای آنکه میوه‌های بری، برش‌های موز، لوبیا سبز و مواد غذایی کوچک شبیه آنها را هم‌زمان با هم فریز کنید، می‌توانید آنها را روی سینی فلزی پخش کنید و سپس درون فریزر بگذارید. سپس از آنکه این مواد کاملا منجمد شدند، هر کدام را به طور جداگانه به کیسه فریزر یا ظروف مورد نظر منتقل کنید.

به جای آنکه فریز کردن مواد غذایی را فقط به گفتن روشی برای جلوگیری از فاسد شدن ببینید، به آن به گفتن روشی برای نگه داری تازگی خوراکی‌ها نگاه کنید.

وقتی که مواد غذایی منجمد در تازه ترین حد خود باشند، بهترین نتیجه را سپس از ذوب شدن خواهند داشت. به گفتن مثال هنگامی میوه بلوبری را در حالتی که شل و خمیری شکل باشد، فریز کنید، سپس از خارج کردن از فریزر هم با بلوبری خمیری و شل روبرو می‌شوید.

می‌توان او گفت که تقریبا غیرممکن است همه هوای حاضر در ظرف نگهدارنده یا زیپ کیپ فریزری خود را خارج کنید، بعد سوختگی فریزری در ماده غذایی سپس از زمان وقتی که درون فریزر قرار بگیرد، اجتناب‌ناپذیر خواهد می بود. یقیناً اگر مصرف مواد غذایی فریزری شما زیاد باشد، دستگاه خلأ ساز که همه هوای حاضر را خارج می‌کند، می‌تواند مشکلات فریز کردن مواد غذایی را از بین ببرد.

قبل از آنکه هر ماده غذایی را در فریزر قرار دهید، صبر کنید تا به طور کامل سرد شود. اگر غذایی که داغ است را درون فریزر بگذارید، علاوه بر آنکه سلامت آن را به خطر می‌اندازد (زمان مورد نیاز زیاد تر برای خنک شدن، ماده غذایی را در منطقه به کلمه خطر دمای غذایی قرار می‌دهد)، قرار گرفتن یک جسم داغ درون فریزر، جهت گرم شدن باقی مواد غذایی نیز می‌شود که می‌تواند سلامت آنها را نیز به مخاطره بیندازد.

روش صحیح فریز کردن مواد غذایی

در برخی از موارد، مواد غذایی منجمد را می‌توانید مستقیما منفعت گیری کنید. به گفتن مثال بری‌های یخ زده به طور مستقیم قابل منفعت گیری در اسموتی می باشند یا می‌توانید خمیر گوجه فرنگی یخ زده را مستقیما به سوپ یا سس اضافه کنید. یقیناً می‌توانید سینه مرغ یخ زده را هم به طور مستقیم روی حرارت قرار دهید و بپزید ولی روش مورد تائید و ارجحی برای آشپزی نیست.

در برخی موارد دیگر نیاز است ماده غذایی را به طور کامل یخ‌زدایی کنید. امن‌ترین روش برای این منظور خصوصا در رابطه مواد غذایی پروتئینه همانند گوشت، مرغ و ماهی آن است که آنها را از شب تا صبح درون یخچال قرار دهید. اگر این مواد در دمای اتاق یخ‌زدایی شوند یا برای ذوب شدن یخ، آنها را درون آب گرم قرار دهید، امکان پذیر تبدیل مسمومیت غذایی شوند.

در ادامه نکات مهم و روش صحیح فریز کردن مواد غذایی ذکر خواهد شد:

گوشت و غذای دریایی

مسئله مهم در رابطه این دسته از مواد غذایی آن است که به محض برگشت به خانه، آنها را درون فریزر قرار دهید. گوشت خام را نباید به زمان سه روز در یخچال بگذارید و سپس به فریزر منتقل کنید. گوشت‌ها را از درون ظروف پلاستیکی بیرون بیاورید.

گوشت چرخ‌کرده را قبل از فریز کردن تقسیم کنید. اگر این مواد را به طور دو لایه بسته‌بندی کنید (دو لایه کیسه فریزر یا یک لایه زیپ کیپ و یک لایه کیسه فریزر) طول عمر نگهداری‌شان افزایش می‌یابد و از سوختگی فریزری هم جلوگیری می‌شود.

گوشت و غذاهای دریایی را به زمان دو تا سه ماه در سردترین تکه فریزر (دورترین نقطه از در) قرار دهید. قبل از پخت، گوشت را چند ساعت (شب تا صبح) درون یخچال قرار دهید تا یخ آن کاملا ذوب شود.

سبزیجات تازه

بهترین روش فریز کردن سبزیجات تازه، بلانچ یا نیم‌پز کردن آنها است. سبزیجات برای بلانچ شدن راه حلهای مختلفی دارند: ملزوم است بروکلی را از تکه چتری شکلش به قطعات کوچک برش بزنید، پوست هویج را جدا و آن را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید، فلفل دلمه‌ای را برش‌های باریک بزنید و تکه شاخه‌ای لوبیا سبز را جدا کنید. با اهمیت ترین مسئله در رابطه سبزیجات آن است که آنها را به شکلی که سپس از یخ‌زدایی مصرف خواهد شد، در بیاورید.

سپس از برش زدن سبزیجات، آنها را برای یک تا دو دقیقه همراه با آب بجوشانید و سپس سریع در حمام آب و یخ قرار دهید تا پختشان متوقف شود. سپس از آنکه آب اضافی آنها خارج و کاملا خشک شدند (سبزیجات مرطوب علتبه وجود آمدن یخ‌های ریز خواهد شد)، سبزیجات را روی سینی فلزی پخش کنید، درون فریزر قرار دهید و سپس از منجمد شدن، به کیسه فریزر یا ظروف نگهدارنده منتقل کنید.

فریز کردن میوه هم به همین روش انجام می‌شود، ولی می‌توانید مرحله بلانچ کردن را حذف کنید. به یاد داشته باشید که موز را می‌توانید همراه با پوست و به طور کامل فریز کنید. یقیناً پوست آن در صورت انجماد قهوه‌ای می‌شود، ولی میوه درون آن تازه و روشن باقی می‌ماند. میوه‌ها به زمان دو تا سه ماه درون فریزر ماندگاری دارند.

سبزیجات برگی همانند کاهو و کلم، گوجه فرنگی و محصولات فرد دیگر که حجم بسیاری آب دارند، به خوبی منجمد نمی‌شوند. ولی می‌توانید سبزی‌های برگی تازه را خرد کنید، آنها را با مقدار مقداری آب یا روغن زیتون مخلوط کنید و سپس در قالب‌های یخ بریزید و درون فریزر قرار دهید. سپس از منجمد شدن، مکعب‌های یخی را به زیپ کیپ منتقل کنید.

لبنیات و تخم مرغ

مشکل مهم در رابطه تخم مرغ آن است که انبساط و یخ زدن، علتشکستن پوسته آن می‌شود. تخم مرغ آب پز شده کامل هم سپس از فریز شدن حالت لاستیکی اشکار می‌کند. بهترین روش برای انجماد تخم مرغ آن است که آنها را درون کاسه بشکنید، با مقدار مقداری شکر یا نمک مخلوط کنید (با دقت به آنکه برای مصرف شیرین یا شور فریز خواهد شد) و آنها را درون ظروف نگهدارنده و در فریزر قرار دهید. یقیناً می‌توانید زرده و سفیده را هم به طور مجزا در فریزر بگذارید.

شیر هم به طور کامل قابل انجماد است، ولی یخ زدن آن علتتکه تکه و جدا شدن ترکیباتش می‌شود که کیفیت آن را سپس از ذوب شدن، تحت تاثییر قرار می‌دهد. یقیناً هم چنان می‌توانید با منفعت گیری از آن کیک پزی یا آشپزی انجام دهید و تنها وقتی که شیر را به تنهایی بنوشید، تفاوت کیفیت آن را حس می‌کنید.

خامه غلیظ به خوبی منجمد می‌شود، ولی ۵۰ درصد هم گمان دارد، این اتفاق نیفتد. تکه‌های کوچک خامه زده شده را روی سینی بچینید و درون فریزر قرار دهید. سپس از منجمد شدن آنها را به کیسه منتقل کنید.

پنیر را وقتی که به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و آنها را با دو لایه بسته‌بندی کرده‌اید، در فریزر بگذارید. پنیر خانگی و خامه ترش سپس از انجماد حالت دانه دانه اشکار می‌کنند. کره برش خورده به خوبی منجمد می‌شود، ولی در رابطه کره هم زده این‌گونه نیست.

سوپ، خورشت و خوراک

هنگامی می‌خواهید سوپ، خورشت و خوراک که آبکی می باشند را منجمد کنید، ابتدا یقین شوید کاملا درون یخچال سرد شده باشند. حداقل تا وقتی صبر کنید که چربی غذا به طور سفت شده و روی سطح مواد دیده شود. این چربی‌ها را از روی سطح غذا بردارید و دور بریزید. سپس مایع خوراکی را به ظرف نگهدارنده منتقل کنید و درون فریزر بگذارید.

کاسرول و لازانیا

تقریبا همیشه می‌توانید کاسرول پخته نشده یا لازانیا را درون ظرف پختش فریز کنید، یقیناً در این شرایط حتما باید روی ظرف را با ورقه آلومینیومی محکم ببندید. قبل از آنکه بخواهید این غذا را نوش جان کنید، ظرف را از فریزر خارج کنید تا در ساعات شب تا صبح یخ‌زدایی شود.

یقیناً می‌توانید سپس از بیرون آوردن ظرف از فریزر، آن را مستقیم درون فر سرد قرار دهید، سپس دستگاه را روشن کنید و کاسرول یا لازانیا را بپزید. مقداری زیاد تر چشم به راه بمانید تا یقین شوید غذا به قدر کافی پخته باشد و سپس فویل را برای ۲۰ دقیقه نهایی پخت از سطح ظرف بردارید تا روی غذا هم ترد شود.

می‌توان کاسرول و لازانیا را سپس از پخت هم درون فریزر نگهداری کرد و در زمان مورد نظر، سپس از یخ‌زدایی، مجدد آن را گرم کرد. به یاد داشته باشید که پخت در این شرایط باید اندکی کمتر از همیشه انجام شود، چون در فرآیند گرم شدن هم مجدد پخته خواهد شد. در این شرایط باید حباب و سس و مایعات در حال جوش را درون غذا ببینید. یقین شوید که درجه حرارت در مرکز مواد غذایی حداقل به ۷۰ درجه سانتی‌گراد رسیده باشد.

نان، کیک و شیرینی

نان پخته شده، کیک و شیرینی را سپس از آنکه کاملا سرد شدند، در دو لایه کیسه بپیچید و سپس آنها را برای زمان دو تا سه ماه درون فریزر نگهداری کنید. برخلاف تعداد بسیاری از مواد غذایی که قابل فاسد شدن می باشند، نان، کیک و شیرینی را می‌توانید هم چنان درون کیسه و ظرف و در دمای محیط قرار دهید تا یخشان ذوب شود.

یقیناً می‌توان خمیر شیرینی‌ها را به طور خام و نپخته نیز درون فریزر نگهداری کرد. در این صورت پیشنهاد می‌شود آنها را به قطعات کوچک و گلوله‌های مجزا تقسیم کنید تا بتوانید سپس از خارج کردن از فریزر، به طور مستقیم درون فر قرار دهید.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]

منبع