170_11zon
- تکنولوژی

انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟_دانش دوست

[ad_1]
به گزارش دانش دوست

باقی مانده انسانی پیش از این تاریخ به ندرت یافت شده و کار دانشمندان را برای شناخت دقیق رژیم غذایی انسان‌ها قبل از انقلاب کشاورزی مقداری سخت کرده است. اکنون اما گروهی از محققان می‌گویند به نتایج تازه‌ای از زندگی انسان‌ها در آن دوره وقتی دست یافته‌اند.

پژوهشگران در آلمان برای تحقیق خود نشانه‌های شیمیایی حاضر در استخوان‌ها و دندان‌های گوناگون به‌جا مانده از هفت نفر مربوط به نزدیک به ۱۵ هزار سال پیش در غاری در خارج از روستای تافورالت در شمال شرقی مراکش را مورد بازدید قرار دادند.

تجزیه و تحلیل این بقایا وجود عناصری نظیر کربن، نیتروژن، روی، گوگرد و استرانسیم را ثابت کرد که نشان‌دهنده نوع و مقدار گیاهان و گوشت مصرفی آنها می بود.

باقی مانده گیاهان خوراکی وحشی گوناگون از جمله بلوط شیرین، دانه کاج، پسته، جو دوسر و حبوبات در باقی مانده این انسان‌ها یافت شد. دانشمندان می‌گویند وعده غذایی مهم این انسان‌ها، بر پایه باقی مانده استخوانی کشف شده در غار، طوری حیوانی به نام «گوسفند بربری» بوده است.

 

آثار دانه کاج بر روی دندان‌های انسان‌های ماقبل عصر کشاورزی اشکار شده است

زینب موبتهج، محقق باستان‌شناسی در موسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده مهم این مطالعه، می‌گوید: «فکر غالب این بوده است که رژیم غذایی شکارچیان عمدتاً از پروتئین‌های حیوانی راه اندازی شده است. با این حال، شواهد تازه به دست آمده مشخص می کند که گیاهان قسمت بزرگی از منوی غذایی شکارچیان را راه اندازی می‌داده‌اند.»

بکلرویا ژائوئن، باستان ژئوشیمی‌دان در موسسه تحقیقات ملی فرانسه و یکی از نویسندگان مطالعه، در این باره او گفت: «این مهم است چون مشخص می کند که به گمان زیادً چندین اجتماع انسانی در جهان قبل از گسترش کشاورزی اغاز به گنجاندن مقدار قابل توجهی از گیاهان در رژیم غذایی خود کرده بودند.»

باقی مانده استخوانی یافت‌شده متعلق به انسان‌های فرهنگ باستانی ایبروماوروسی بودند، شکارچیانی که از نزدیک به ۲۵ تا ۱۱ هزار سال پیش در قسمت هایی از مراکش و لیبی زندگی می کردند. شواهد مشخص می کند که غار به گفتن محل زندگی و دفن آن‌ها بوده است.

به حرف های محققان این افراد در قسمت بسیاری از سال از غار منفعت گیری می‌کردند، امری که نشان‌دهنده سبک زندگی کم‌تحرک‌تر آنها و پرسه زدن کمترشان در طبیعت برای جستجوی منبع های است.

حفره‌های دندانی این انسان‌ها که بیانگر مصرف گونه‌های گیاهی نشاسته‌ای است این چنین مشخص می کند آن‌ها از گیاهان وحشی که در فصول گوناگون سال می‌رسیده‌اند منفعت گیری می‌کردند.

169_11zon

انسان‌های شکارچی- گردآورنده عمدتا در غارها زندگی می‌کردند

به حرف های محققان امکان پذیر شکارچی-گردآورنده‌ها در همه طول سال  گیاهان خوراکی را ذخیره می‌کرده‌اند تا بتوانند خودشان را در برابر افتفصلی شکار محافظت کنند و همینطور یقین شوند که می‌توانند در همه زمان سال به غذا دسترسی داشته باشند.

پژوهشگران دریافتند ایبروماوروسی‌ها فقط از گیاهان وحشی تغذیه می‌کرده‌اند. آن‌ها هیچ زمان کشاورزی را گسترش ندادند و این تحول بزرگ بشری نسبتاً دیر به شمال آفریقا آمد.

دکتر موبتهج او گفت: «گمان دارد که این انسان‌ها گیاهان وحشی را سریعتر از آنچه قبلاً فکر می‌شد داخل رژیم غذایی نوزادان خود کرده باشند.»

محققان با قیاس ترکیب شیمیایی دندان دو نوزاد یافت‌شده، به تغییراتی در رژیم غذایی نوزاد در طول زمان پی‌ برده‌اند. آنان می‌گویند شواهد حاکی از مصرف غذاهای جامد در نزدیک به ۱۲ ماهگی می بود، به طوری که نوزادان سریعتر از حد انتظار برای یک جامعه قبل از کشاورزی از شیر گرفته شده بودند.

دکتر موبتهج اضافه می‌کند: «فهمیدن این که چرا برخی از گروه‌های شکارچی-گردآورنده به کشاورزی روی آوردند در حالی که برخی دیگر این کار را نکردند، می‌تواند چشم‌انداز ارزشمندی را در رابطه عوامل محرک به وجود امدن کشاورزی در اختیار ما بگذارد.»

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]

منبع