رژیم های غذایی گیاهی؛ خوب است یا مضر؟
- تکنولوژی

رژیم های غذایی گیاهی؛ خوب است یا زیان اور؟_دانش دوست

[ad_1]
به گزارش دانش دوست

این تحقیق که شامل بازدید جامع از ۴۹ مطالعه انتشار شده بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ است، بینش‌های جدیدی را در این مورد اراعه می‌کند که چطور رژیم‌ غذایی بر نتایج درازمدت سلامتی تأثیر می‌گذارد.

مزایا رژیم‌ غذایی گیاهی برای سلامتی

یافته‌ها مشخص می کند که رابطه آماری قوی بین رژیم‌های گیاه‌خواری و وگان و مدیریت بهتر چندین عامل خطر، ازجمله سختی خون، سطح قند خون و شاخص توده بدنی (BMI) وجود دارد. مسئله قابل دقت این است که رژیم‌های غذایی گیاهی با افت خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی و این چنین سرطان‌های دستگاه گوارش و پروستات مرتبط است.

این تحقیق اشاره کرد که در بین زنان باردار، رژیم‌های گیاه‌خواری در قیاس با رژیم‌های غیر گیاهی، به‌طور قابل‌توجهی خطر ابتلا به دیابت بارداری و سختی خون را تحول نمی‌دهد. علی‌رغم این یافته‌های امیدوارکننده، محققان نسبت به تایید عمده رژیم‌های غذایی گیاهی برای همه هشدار خواهند داد.

تفاوت در نتایج در بین مطالعات، به علت تفاوت در ویژگی‌های رژیم‌ غذایی، جمعیت‌شناسی شرکت‌کنندگان و زمان زمان مطالعه است که مشخص می کند که مزایای کلی رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه نیاز به تعریف آشکار‌تری دارد. علاوه بر این، برخی از رژیم‌های گیاه‌خواری یا وگان امکان پذیر تبدیل افتویتامین‌ها و مواد معدنی الزامی شود که نشان‌دهنده معایب احتمالی است که باید در نظر گرفته شود.

مطالعه ما تاثیرات گوناگون رژیم‌های غذایی بدون حیوانات را بر سلامت قلب و عروق و خطر سرطان برسی می‌کند و مشخص می کند که چطور یک رژیم گیاه‌خواری می‌تواند برای سلامت انسان سودمند باشد و یکی از راهبردهای پیشگیری موثر برای دو بیماری مزمن موثر بر سلامت انسان در جهان باشد.

رژیم گیاهی و بیماری

اکنون، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان عامل مهم مرگ‌ومیر و ناتوانی در سراسر جهان می باشند. مطالعات انجام شده بر روی گروه‌های بزرگ در سراسر جهان چندین عامل خطر قابل تحول و غیر قابل تحول را شناسایی کرده‌اند. محققان توضیح دادند که در بین آنها، شواهد قوی از رژیم غذایی به‌گفتن، عامل خطر مهم قابل تحول حمایتمی‌کند.

رژیم غذایی نامناسب که با مصرف ناکافی میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل همراه با مصرف بیشتر از حد گوشت (به اختصاصی قرمز و فرآوری شده)، نمک، غلات تصفیه شده و شکر اشکار شده است، به‌طور قابل‌توجهی مقدار مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد. با گذشت زمان، این انتخاب‌های غذایی تبدیل افزایش دلواپس‌کننده در مسائل مربوط به سلامتی شده است.

این تجزیه‌وتحلیل تصویری به‌طور کلی مثبت از رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه مشخص می کند و آنها را با مزایای سلامتی قابل‌توجهی مرتبط می‌کند، با این حال، پیچیدگی‌ها و تغییرات یافت شده در مطالعات نیازمند رویکردی ظریف‌تر به پیشنهاد‌های غذایی است.

رژیم غذایی مبتنی بر گیاه در درجه اول بر غذاهای مشتق شده از گیاهان تمرکز دارد و این نه تنها شامل میوه‌ها و سبزیجات، بلکه آجیل، دانه‌ها، روغن‌ها، غلات کامل، حبوبات و لوبیا نیز می‌شود.

رژیم‌های غذایی گیاهی نه تنها با افت خطر ابتلا به بیماری‌های جدی برای سلامت انسان سودمند می باشند، بلکه نسبت به رژیم‌های غذایی غنی از محصولات حیوانی از نظر زیست‌محیطی پایدارتر می باشند، چون از منبع های طبیعی کمتری منفعت گیری می کنند و با صدمه زیست محیطی زیاد کمتری همراه می باشند.

نتایج این تحقیق در مجله PLoS ONE انتشار شده است.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]