۱۰ درس بزرگ زندگی که بر اساس علم روانشناسی بسیاری از ما خیلی دیر یاد می‌گیریم
- سلامتی

۱۰ درس بزرگ زندگی که بر پایه علم روانشناسی تعداد بسیاری از ما زیاد دیر یاد می‌گیریم_دانش دوست

[ad_1]
به گزارش دانش دوست

زندگی روش جالبی برای درس دادن به ما دارد، هرچند بعضی اوقات اوقات زیاد دیر فهمید برخی از آنها می‌شویم. روان‌شناسان اعتقاد دارند اکثر انسان‌ها این ۱۰ درس زندگی را زیاد دیر یاد می‌گیرند. به این علت با بازدید نکاتی که در ادامه آمده می‌توانیم بهتر برای آنچه در آینده چشم به راه ماست آماده شویم.

۱. فهمیدن ناپایداری زندگی

به گزارش روزیاتو، ما قسمت بسیاری از زندگی خود را صرف جستوجو کردن چیزهای متفاوت می‌کنیم، چه دارایی‌های مادی، چه روابط و چه برخی مقصد‌های اشکار. اما در این تعقیب بی‌وقفه، زیاد تر ماهیت گذرا بودن ذاتی زندگی را نادیده می‌گیریم.

روانشناسی اصرار می‌کند که نشاط و رضایت ما به این عناصر گذرا وابسته نیست. زندگی آگاهانه الزام فهمیدن و پذیرفتن ناپایداری زندگی است. این کار به ما این امکان را می‌دهد که وابستگی خود به این عناصر گذرا را رها کنیم و تحول را بپذیریم.

۲. اهمیت خویشتن‌پذیری

زیاد تر اوقات ما خشن‌ترین منتقدان خودمان هستیم. خودمان را برای اشتباهات و کاستی‌ها سرزنش می‌کنیم و در چرخه‌ای از خودکم‌بینی و منفی‌گرایی می‌افتیم. روانشناسی به ما می‌گوید که این چنین رفتاری می‌تواند تبدیل مسائلی همانند اضطراب، افسردگی و پایین آمدت مطمعن به نفس شود.

کلید یک رابطه سالم با خود، پذیرفتن است. چیزی که تعداد بسیاری از افراد دیر آن را فهمید خواهد شد. اما هیچ زمان برای اغاز تمرین خودباوری دیر نیست.

۳. رها کردن منیت

یکی از بزرگ‌ترین موانعی که در زندگی با آن مواجه می‌شویم نفس‌مان است. نفس می‌تواند یک مشکل‌ساز واقعی باشد، علتتعارض در روابط شود، رشد شخصی را متوقف کند و ما را ناخشنود نگه دارد. با این حال، تعداد بسیاری از مردم زندگی خود را صرف خدمت به نفس خود می‌کنند بدون این که فهمید صدمه آن باشند.

متأسفانه، این فهمیدن زیاد تر برای تعداد بسیاری از مردم زیاد دیر و بعد از سال‌ها تصمیمات مبتنی بر منیت به دست می‌آید که بر رفاه و روابط آنها تأثیر گذاشته است. خبر خوب این است که هیچ زمان برای اغاز تمرین مدیریت نفس دیر نیست. منیت شما دشمن شما نیست، بلکه تنها بخشی از شما است که به راهنمایی و فهمیدن نیاز دارد.

۴. پذیرفتن ناکامی

ناکامی بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی است. با این حال، تعداد بسیاری از ما برای اجتناب از آن چنان انرژی بسیاری صرف می‌کنیم که فراموش می‌کنیم قیمت آن را ببینیم.

کافی است مقداری فکر کنید: چند بار برای هراس از ناکامی، از امتحان کردن یک چیز تازه خودداری کرده‌اید؟ چند زمان را برای هراس از دست داده‌اید؟

در حوزه روانشناسی، به خوبی ثابت شده است که نگرش ما نسبت به ناکامی می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر رشد و موفقیتمان تأثیر بگذارد. ناکامی نه یک تنگنا، بلکه پله‌ای در مسیر پیروزی است.

۵. شناخت قیمت‌های بنیادین

فهمیدن مهم‌ترین قیمت‌هایمان همانند در اختیار داشتن قطب‌نمایی است که ما را در مسیر زندگی هدایت می‌کند. اما متأسفانه تعداد بسیاری از افراد بدون فهمیدن روشنی از آنچه واقعا برایشان اهمیت دارد، زندگی را پشت سر می‌گذارند.

اصول اعتقادی ما اشکار می‌کنند که ما که هستیم و عمل های، تصمیمات و روابط ما را هدایت می‌کنند.

تحقیقات مشخص می کند افرادی که مطابق با قیمت‌های خود زندگی می‌کنند، به گمان زیادً رفاه و رضایت بیشتری از زندگی را توانایی می‌کنند.

۶. تمرین سپاس

سپاس یک تمرین ساده با تأثیرات عمیق است. با این حال، تعداد بسیاری از ما تا آخر عمر از آن غافل می‌شویم.

ما در زیاد تر اوقات به جای سپاس از آنچه داریم، بر مشکلاتمان تمرکز می‌کنیم و دچار چیزهایی هستیم که فقدانشان را حس می‌کنیم. این نحوه فکر می‌تواند تبدیل نارضایتی و ناراحتی شود.

روانشناسی به ما می‌گوید که سپاس می‌تواند به طور قابل توجهی سلامت روان و رفاه کلی ما را بهبود ببخشد. مطالعات مشخص می کند که افرادی که به طور منظم شکرگزاری می‌کنند، سطح استرس و افسردگی کمتری دارند.

این تمرین ساده است: کافی است شناسایی و سپاس از چیزهای خوب زندگی خود را به عادت تبدیل کنید. این چیزهای خوب می‌توانند به سادگی یک غذای خوشمزه، یک روز آفتابی گرم یا همراهی با یک دوست خوب باشند.

۷. زندگی در لحظه

زندگی در زمان حال یکی از متغیرکننده‌ترین عادت‌هایی است که می‌توانیم اتخاذ کنیم. با این حال، این درسی است که تعداد بسیاری از ما زیاد دیر در زندگی آموزیم.

ما زیاد تر در حال نشخوار فکری قبل یا دلواپس آینده هستیم. این پچ پچ مداوم ذهنی می‌تواند لذتی را که از توانایی واقعی لحظه حال به دست می‌آید از ما سلب کند.

مطالعات مشخص می کند که ذهن‌آگاهی می‌تواند استرس را افت دهد، تمرکز را بهبود ببخشد و رفاه عاطفی را افزایش دهد.

۸. پذیرفتن این مسئله که تحول اجتناب‌ناپذیر است

تحول تنها عنصر ثابت در معادله زندگی است. با این حال تعداد بسیاری از ما زیاد دیر حاضر به پذیرفتن این حقیقت می‌شویم.

ما زیاد تر در برابر تحول مقاومت می‌کنیم و به همان چیزهای راحت و آشنای همیشگی می‌چسبیم. اما این مقاومت می‌تواند ما را به دام بیندازد و از رشد و تطبیق‌پذیری‌مان جلوگیری کند.

تحقیقات مشخص می کند که افرادی که آماده تحول می باشند، انعطاف‌پذیرتر و سازگارترند. درنتیجه دفعه بعدی که با تحول روبه رو شدید، به جای مقاومت، تلاش کنید به آن به چشم فرصتی برای رشد و یادگیری نگاه کنید. این تحول دیدگاه می‌تواند همه چیز را تحول بدهد.

۹. پذیرفتن این مسئله که خوشبختی مقصد نهایی زندگی نیست

زیاد تر به ما می‌گویند که مقصد نهایی در زندگی نشاط و خوشبختی است. اما این جستوجو کردن ازمایش ها معنادار است که زندگی‌مان را حقیقتاً پربار می‌کند.

ما زیاد تر به جستوجو خوشبختی می‌گردیم، و آن را مقصدی می‌دانیم که هنگامی به آن رسیدیم، تا ابد با خوشی زندگی می کنیم. اما زندگی یک افسانه نیست. خوشبختی گذراست.

مطالعات مشخص می کند افرادی که فقطً بر روی خوشبختی تمرکز می‌کنند، زیاد تر کمتر حس نشاط می‌کنند و استرس بیشتری دارند. این چیزی است که روانشناسان آن را «پارادوکس خوشبختی» می‌نامند.

۱۰. برتری دادن به خودمراقبتی

اهمیت خودمراقبتی را نمی‌توان نادیده گرفت. با این حال، این درسی است که تعداد بسیاری از ما زیاد دیر یاد می‌گیریم.

ما زیاد تر هر چیز فرد دیگر، از کار و خانواده گرفته تا مسئولیت‌هایمان را بر رفاه خودمان ترجیح می‌دهیم. غافل از این که بی‌توجهی به مراقبت از خود می‌تواند تبدیل فرسودگی شغلی، استرس و مشکلات مربوط به سلامتی شود.

روانشناسی به ما می‌گوید که مراقبت از سلامت جسمی، عاطفی و روانی برای نگه داری یک زندگی متعادل و سالم حیاتی است.

تمرین خودمراقبتی ساده است: هر روز برای خودتان زمان بگذارید، چه با تمرین مدیتیشن و چه یک حمام آرابخش یا خواندن کتاب. مسئله کاربردی در این بین این است که فعالیت‌های خودمراقبتی‌تان را درست همانند هر کار یا قرار ملاقات مهم فرد دیگر برنامه‌ریزی کنید. این یک ضمانت کوچک است که می‌تواند تفاوت بزرگی در رفاه کلی و کیفیت زندگی شما تشکیل کند.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]