[ad_1]
به گزارش دانش دوست
این مطالعه تازه اثبات نمیکند که چای و قهوه به تنهایی محافظتکننده در برابر این چنین سرطانهایی می باشند، اما کارشناسان میگویند این یافتهها به روشنتر شدن موضوعی پشتیبانی میکند که تا بحال زیاد مورد او گفت و گو بوده و نتایج متناقضی داشته است.
دکتر یوآن-چین ایمی لی از مؤسسه سرطان هانتسمن و دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا، نویسنده ارشد این مطالعه در این رابطه میگوید: «در حالی که تحقیقات قبلی در رابطه مصرف قهوه و چای و افت خطر سرطان وجود داشته است، این مطالعه اثرات متفاوت آنها بر زیرمجموعههای گوناگون سرطان سر و گردن، از جمله مشاهدهای که حتی قهوه بدون کافئین نیز تأثیر مثبتی داشته است، را برجسته کرده است.»
تیمی از محققان که یافتههای خود را در مجله «سرطان، Cancer» انتشار کردهاند، توضیح دادهاند که چطور دادههای ۱۴ مطالعه را که شامل اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین میشد، تحلیل کردهاند.
شرکتکنندگان در این مطالعات پرسشنامههایی را تکمیل کردند تا الگوهای مصرف چای و قهوه خود را ثبت کنند. دادههای مربوط به مصرف قهوه بدون کافئین در ۹ مطالعه مورد بازدید قرار گرفت.
پژوهشگران دادههای ۹ هزار و ۵۴۸ نفر مبتلا به سرطانهای سر و گردن و ۱۵ هزار و ۷۳۸ نفر بدون این سرطانها را تحلیل کردند.
بعد از در نظر گرفتن عواملی همانند سن، جنسیت، تعداد سیگارهای مصرفشده در روز، مصرف الکل و مصرف میوه و سبزیجات، پژوهشگران دریافتند که افرادی که روزانه بیشتر از چهار فنجان قهوه کافئیندار مینوشند، در قیاس با افرادی که این نوشیدنیها را مصرف نمیکنند ۱۷٪ گمان کمتری برای ابتلا به سرطانهای سر و گردن دارند. بهطور خاص، آنها دریافتند که این مقدار مصرف با افت گمان ابتلا به سرطانهای حفره دهانی و اوروفارنکس – بخشی از گلو که درست پشت دهان قرار دارد – مرتبط است.
در عین حال نوشیدن قهوه بدون کافئین تنها با افت خطر سرطان حفره دهانی مرتبط می بود.
حالت برای چای کمتر آشکار می بود. نتایج مشخص می کند نوشیدن یک فنجان یا کمتر در روز با ۹٪ افت گمان سرطانهای سر و گردن در کل، و بهطور خاص با افت خطر سرطان در تکه پایین گلو مرتبط است.
دکتر لی در این خصوص میگوید: «احتمالا ترکیبات فرد دیگر بهجز کافئین به تاثییر احتمالی ضدسرطانی قهوه و چای پشتیبانی میکنند.»
با این حال، نوشیدن بیشتر از یک فنجان چای در روز با ۳۸٪ گمان زیاد تر سرطان حنجره مرتبط است. تیم پژوهشی نظر میکند که این نوشته امکان پذیر به افزایش گمان بیماری ریفلاکس معده و مری در تاثییر نوشیدن چای مربوط باشد، که خود با خطر زیاد تر سرطان حنجره مرتبط است.
این تیم این چنین به محدودیتهای مطالعه اشاره کردند، از جمله این که گزارش مصرف چای و قهوه توسط خود افراد امکان پذیر غیرقابل مطمعن باشد و نوع چای یا قهوه مورد بازدید قرار نگرفته است.
تام سندرز، استاد بازنشسته تغذیه و رژیمدرمانی در کینگز کالج لندن که در این مطالعه شرکت نداشته، نیز به برخی محدودیتها اشاره و او گفت: «در مطالعات مشاهدهای، حذف کامل اثرات مداخلهگر همانند دخانیات و الکل از تحلیل آماری زیاد دشوار است.»
او گفت: «به این علت، افرادی که مقدار بسیاری قهوه و چای مینوشند امکان پذیر تمایل بیشتری به اجتناب از رفتارهای زیان اور دیگر، همانند مصرف الکل و دخانیات، داشته باشند و به همین علت امکان پذیر به دلایل فرد دیگر در معرض خطر کمتری برای این سرطانها باشند.»
دسته بندی مطالب
[ad_2]





