[ad_1]
به گزارش دانش دوست
سنجش باد با الهام از طبیعت به پشتیبانی حسگرهای سختی نصبشده روی بالهای انعطافپذیر میتواند راهبرد کنترل پرواز رباتیک را منقلب کند.
پژوهشگران «مؤسسه علوم توکیو»(Science Tokyo) روشی را برای تشخیص جهت باد با دقت ۹۹ درصد اراعه دادهاند که با منفعت گیری از هفت حسگر سختی روی بال و یک مدل شبکه عصبی کار میکند. این فناوری که با الهام از گیرندههای طبیعی سختی در پرندگان و حشرات ابداع شده است، زمانهای جدیدی را برای بهبود کنترل و سازگاری رباتهای هوایی بالدار در شرایط گوناگون وزش باد فراهم میکند.
حشرات و پرندگان دارای گیرندههای مکانیکی روی بالهای خود می باشند که دادههای مربوط به سختی را جمعآوری میکند و به کنترل پرواز آنها پشتیبانی میکند. این گیرندهها تغییرات رخداده را در باد، حرکت بدن و شرایط محیطی تشخیص خواهند داد و امکان تنظیمات را در طول پرواز فراهم میکنند. پژوهشگران با الهام از بال طبیعی به بازدید این نوشته پرداختند که چطور حسگر نصبشده روی بال میتواند اطلاعات را درمورد محیط اطراف با منفعت گیری از یک ربات استخراج کند.
گروه پژوهشی مؤسسه علوم توکیو به سرپرستی «هیروتو تاناکا»(Hiroto Tanaka) دانشیار این موسسه، منفعت گیری از حسگرهای سختی نصبشده روی بالهای انعطافپذیر را که همانندساز حرکات مرغ مگسخوار می باشند، برای تشخیص دقیق جهت جریان باد بازدید کردند.
تاناکا او گفت: رباتهای کوچک هوایی به علت محدودیتهای شدید وزن و اندازه نمی توانند به گفتن دستگاههای رایج سنجش جریان باد مورد منفعت گیری قرار بگیرند. از این رو، اگر بتوان از روش ساده سنجش روی بال برای تشخیص مستقیم جریان باد بدون وسایل اختصاصی اضافی منفعت گیری کرد، یک روش کارآمد خواهد می بود.
پژوهشگر هفت حسگر فشارسنج را که به طور گسترده از عناصر تجاری کمهزینه منفعت گیری میکنند، به یک ساختار بال انعطافپذیر همانند به بال مرغ مگسخوار متصل کردند. بالها به یک مکانیسم حرکت متصل شدند که بال زدن به سوی عقب و جلو را با شدت ۱۲ چرخه در ثانیه تشکیل میکرد.
تاناکا او گفت: این پژوهش پشتیبانی میکند بفهمیم که پرندگان و حشرات چطور میتوانند باد را از طریق حس کردن سختی روی بالهای خود حس کنند. نتایج این پژوهش برای کنترل پرواز سودمند می باشند. همین سیستم را میتوان در رباتهای بالدار با منفعت گیری از حسگرهای فشارسنج ساده تحقق بخشید.
این پژوهش در مجله «Advanced Intelligent Systems» به چاپ رسید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]