[ad_1]
به گزارش دانش دوست
به گزارش کسب و کار نیوز، نوشته آزادسازی واردات آیفون و از بین بردن ممنوعیت آن بهصورت جدی از اغاز آبان ماه سال جاری نقل شد؛ اما هفدهم آبان ماه می بود که سرپرست گمرک ایران از ابلاغ مصوبه هیات وزیران در رابطه با از بین بردن ممنوعیت واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل خبر داد.
اکنون قریب به دو ماه است که از ابلاغ این مصوبه و اظهار رسمی از بین بردن ممنوعیت واردات آیفون توسط هیأت دولت میگذرد، اما هم چنان او گفت و گو تجاری واردات آیفونها و دستورالعملهای اجرایی آن بلاتکلیف است.
این درحالیست که اکنون، هر گوشی آیفونی که داخل سرزمین میشود، یا از طریق مسافری و رجیستری از طریق پاسپورت ثبت میشود یا هم چنان به صورت قاچاق داخل سرزمین میشود؛ در حقیقت این رویه ناپایدار، تاثیرات منفی گستردهای بر بازار، مصرفکننده و حتی دولت از بابت تداوم روال قاچاق داشته و هم چنان دارد.
دوشنبه هفته قبل (سوم دی ماه می بود) که رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی از یک “۱۰ روز آیندهای” سخن بگویید کرد که طی آن، شناسه آیفون ۱۵ و ۱۶ در سامانه تعریف شود. بر این مبنا تجار میتوانند مطابق شرایط قبلی یعنی با منفعت گیری از ۳۰ درصد از سقف و سابقه و این چنین ارز حاصل از صادرات خود، عمل به واردات آیفون ۱۵ و ۱۶ کنند.
این درحالیست که هم چنان ثبت شناسه تلفنهای آیفونی که پیش از مصوبه آزادسازی، داخل سرزمین شده و رجیستری ندارند، تا این مدت تعیین تکلیف نشده است. این دو نوشته را از رئیس سازمان گسترش تجارت مورد پیگیری قرار دادیم.
از منظر سازمان گسترش تجارت، ابهامی برای ثبت شناسه آیفونهای قبلی، داخل نیست
محمدعلی دهقان دهنوی-رئیس سازمان گسترش تجارت ایران- در او مباحثه با ایسنا، در این رابطه اظهار کرد: اکنون مشکل خاصی در خصوص واردات با رویه تجاری چه به لحاظ ثبت خواست و چه به لحاظ ارزی وجود ندارد. در حقیقت دستورالعمل آن در حال آمادهسازی است و به زودی ابلاغ میشود و یک سهمیه تخصیص به واردکنندگان که بتوانند بخشی از کالاهای وارداتی خود را به تلفنهای آیفون تعلق دهند. سهم در نظر گرفته شده هم مطابق همان مکانیزمهای سهمیه بندی که برای همه وجود دارد، عمل خواهد شد.
وی در رابطه تعیین تکلیف آیفونهای وارداتی قبل نیز تصریح کرد: در رابطه آیفونهایی که از قبل وجود داشتند، مقداری ابهامات مقرراتی حوالی آن تشکیل شده، اما از نظر ما آن ابهامات داخل نیست و قابل حل است. تلاش میکنیم که بتوانیم در واقع این نوشته را از بین بردن کنیم.
رئیس سازمان گسترش تجارت، افزود: به گمان زیادً این نوشته نیاز به یک مصوبه از سوی دولت خواهد داشت؛ اگر بتوانیم این تاییدیه را اخذ کنیم، مسیر این عمل هم فراهم خواهد شد. نمیتوان تاریخ دقیقی داد، اما نوشته در حال پیگیری توسط سازمان است.
دسته بندی مطالب
[ad_2]