صنعت پتروشیمی ۳۰ درصد عرضه ارز کشور را تامین می‌کند
- کسب وکار

صنعت پتروشیمی ۳۰ درصد اراعه ارز سرزمین را تامین می‌کند_دانش دوست


به گزارش دانش دوست

کسب و کار نیوز- دبیرکل انجمن صنایع پتروشیمی او گفت: پتروشیمی‌ها بزرگترین اراعه کنندگان ارز در سرزمین می باشند که ۳۰ درصد از اراعه ارزی سرزمین را انجام خواهند داد.

به گزارش کسب و کار نیوز ، احمد مهدوی ابهری – دبیرکل انجمن صنایع پتروشیمی – در نشست خبری مشترک با مدیر عامل مرکز مبادله، او گفت: در قبل مرسوم می بود که تولیدکننده در حال اراعه رانت به داخل کننده است. به عبارتی تعداد بسیاری از مابه‌التفاوت قیمت ارز برای منفعت گیری از رانت ارزی منفعت گیری می‌کردند که در نهایت به سود مردم و به سود معیشت مردم همه نمی‌شد. نتیجه این اتفاق آن می بود که صف تقاضای ارزی برای دسترسی به این رانت طویل‌تر از هر وقتی شود.

او گفت: پتروشیمی‌ها در همه شرایط در جهت تامین ارزی برای سرزمین قدم برداشتند. برای مثال تا روز یکشنبه هفته جاری و طی تنها ۱۶ روز، صنعت پتروشیمی ۶۰۰ میلیون دلار ارز در سامانه نیما اراعه کرد.

دبیرکل انجمن صنایع پتروشیمی او گفت: تا آخر برنامه هفتم گسترش، ۴۹ مطرح به قیمت ۲۴ میلیارد دلار اندوخته‌گذاری خواهد شد که تا امروز ۱۲ میلیارد دلار آن تامین اندوخته‌گذاری شده است. بر این مبنا اگر بتوانیم این مطرح‌ها را به نتیجه برسانیم، صادرات ما زیاد تر از ۲۵ میلیارد دلار خواهد می بود. در حالی که در قبل صادرات این حوزه پنج درصد و مقدار ارز هفت درصد افزایش داشت. در سال جاری نیز بیشتر از ۸.۵ میلیارد دلار تامین ارز از سوی پتروشیمی‌ها صورت گرفته که تا آخر سال به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

مهدوی ابهری خاطرنشان کرد: این آمادگی در جهت تامین ارزی زیاد تر در بازار ارز تجاری هم از سوی بانک مرکزی و هم از سوی پتروشیمی‌ها وجود دارد. تفاوت اراعه ارز در بازار ارز تجاری با سامانه نیما در این است که عده‌ای علاقه نداشتند ارز خود را در سامانه نیما اراعه کنند، اما امروز به طور توافقی می‌توانند ارز خود را در بازار ارز تجاری یا توافقی اراعه کنند.

او گفت: تعداد بسیاری از هزینه ارزی پتروشیمی‌ها برای تامین خوراک است و سالانه زیاد تر از ۱۰ میلیارد دلار هزینه خوراک ارزی پتروشیمی‌ها به دولت است.

دبیرکل انجمن صنایع پتروشیمی تصریح کرد: این اتفاق هم برای صادرکننده و هم برای واردکننده خوشایند است؛ چراکه دیگر نرخ آن دستوری نیست و به طور توافقی خرید و فروش آن صورت می‌گیرد. با این حال باید صبور می بود و در ادامه گفت تا ۷۰ درصد باقیمانده صادرکنندگان به این بازار داخل شوند. پتروشیمی‌ها بزرگترین اراعه کنندگان ارز در سرزمین بودند که ۳۰ درصد از اراعه ارزی سرزمین را انجام می‌دادند و باید قسمت‌های دیگر صادرکنندگان به این بازار داخل شوند تا به یک بازار واقعی و مرجع تبدیل شود.

مهدوی ابهری او گفت: قسمت بزرگی از مقدار صادرات و حجم ارزی سرزمین بیشتر از مقدار نیاز ارزی است که این نشان‌دهنده عدم افتارز در سرزمین است، با این حال باید جلو قاچاق به اختصاصی قاچاق سوخت و محصولات پتروشیمی گرفته شود و دولت برای مبارزه با قاچاق باید مصمم باشد.

او همین طور گفت: خوشبختانه یکی از پیامدهای تشکیل تغییرات در بازار ارز و تشکیل بازار ارز توافقی را امروز در حالت بهبود یافته بازار اندوخته مشاهده می‌کنیم که علتتزریق اندوخته به شرکت‌های بورسی می‌شود و در نتیجه به افزایش تشکیل شرکت‌ها پشتیبانی کرده و متعاقب آن ارز آروی به اقتصاد را نیز به همراه خواهد داشت.

دبیرکل انجمن صنایع پتروشیمی او گفت: امروز نگاه بانک مرکزی منفعت گیری از منبع های برای پشتیبانی به تشکیل است در حالی که در قبل این نگاه اینگونه نبوده است و امیدواریم این نگاه به قسمت‌های دیگر اقتصادی سرزمین سرایت کند.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی