زرده یا سفیده تخم‌مرغ؛ کدام مفیدتر است؟
- سلامتی

زرده یا سفیده تخم‌مرغ؛ کدام مفیدتر است؟_دانش دوست

[ad_1]
به گزارش دانش دوست

شکی نیست که تخم‌مرغ منبعی عالی از چندین ویتامین و مواد معدنی مهم است. این چنین، تخم‌مرغ یکی از بهترین غذاهای پروتئینی حاضر محسوب می‌شود، هرچند مقدار پروتئین آن بسته به اندازه و این که شامل سفیده و زرده باشد یا نه، متفاوت است. تخم‌مرغ با مزایا بسیاری برای سلامتی مرتبط است که تعداد بسیاری از آن‌ها به محتوای پروتئین دیدنی آن مربوط می‌شود. با این حال، غذاهای فرد دیگر نیز وجود دارند که می‌توانند در هر وعده به همان مقدار  و حتی زیاد تر  پروتئین فراهم کنند.

پروتئین برای جنبه‌های مختلفی از سلامت، از جمله ترمیم بافت، رشد عضلات، کارکرد سیستم ایمنی و موارد دیگر اهمیت دارد. اما چه مقدار پروتئین در یک تخم مرغ وجود دارد؟ مقدار اشکار می تواند بر پایه چندین عامل گوناگون از جمله اندازه تخم مرغ متفاوت باشد، اما هر تخم مرغ طبق معمولً بین پنج تا هشت گرم پروتئین دارد. مقدار پروتئین در تخم‌مرغ کوچک و متوسط به ترتیب ۴.۸ و ۵.۵ گرم است. این چنین مقدار پروتئین در تخم‌مرغ بزرگ و زیاد بزرگ نیز به ترتیب ۶.۳ و ۷  گرم است.  

تخم‌مرغ از دو قسمت راه اندازی شده است؛ سفیده و زرده، که هر کدام مجموعه‌ای متفاوت از مواد مغذی را اراعه خواهند داد. مقدار پروتئین در سفیده تخم‌مرغ می‌تواند با مقدار پروتئین در زرده متفاوت باشد، به همین علت در او گفت و گو قیمت غذایی تخم‌مرغ، فهمیدن این تفاوت اهمیت دارد. بیشتر از نیمی از محتوای پروتئین تخم‌مرغ در سفیده آن قرار دارد، به همین علت مکمل‌های پودر پروتئین تخم‌مرغ طبق معمولً از سفیده تهیه خواهد شد.

در حالی که هر سفیده تخم‌مرغ حاوی نزدیک به ۳.۶ گرم پروتئین است، تخم‌مرغ آب‌پز که شامل سفیده و زرده باشد، نزدیک به ۶.۳ گرم پروتئین دارد. در روبه رو، یک زرده تخم‌مرغ بزرگ حاوی ۲.۷ گرم پروتئین است.

اگرچه سفیده تخم مرغ پروتئین بیشتری دارد، اما اکثر مواد مغذی حاضر در تخم مرغ در واقع در زرده آن یافت می شود. زرده تخم مرغ سرشار از چربی، سلنیوم، فسفر، ویتامین B۱۲، ویتامین A، ویتامین D، فولات و ریبوفلاوین است. یقیناً زرده تخم مرغ دارای کلسترول بیشتری در رژیم غذایی است. در حالی که تحقیقات مشخص می کند که کلسترول رژیم غذایی برای اکثر بزرگسالان سالم تأثیر مقداری بر سطح کلسترول خون دارد، برخی از افراد امکان پذیر نسبت به اثرات کلسترول رژیم غذایی حساس‌تر باشند و باید مواظب مصرف آن‌ها باشند.

بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تخم‌مرغ خام و پخته شده هر دو حاوی پروتئین تقریبا یکسانی می باشند. علاوه بر این، تخم مرغ خام می تواند شما را زیاد تر در معرض مشکلاتی همانند سالمونلا قرار دهد. به این علت طبق معمولً بهتر است تخم مرغ را به طور پخته مصرف کنید.

تخم‌مرغ با مزایا قابل توجهی برای سلامتی مرتبط است. افت خطر بیماری قلبی، پشتیبانی به پیشگیری از بیماری‌ها، بهبود سلامت چشم، افزایش افت وزن، حمایتاز کارکرد کبد، نگه داری سلامت مغز و نگه داری سلامت پوست (بعلت وجود کلاژن تخم‌مرغ) جزو مزایای تحم‌مرغ به حساب می‌آید.

با این حال، غذاهای بسیاری وجود دارند که پروتئین بیشتری نسبت به تخم‌مرغ دارند، از جمله آب استخوان، ماهی سالمون صید شده از طبیعت، نخود، مرغ و تعداد بسیاری دیگر. تخم‌مرغ را می‌توان همراه با انواع دیگر غذاهای پرپروتئین به گفتن بخشی از رژیم غذایی سالم و متنوع مصرف کرد.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]