[ad_1]
به گزارش دانش دوست
به گزارش کسب و کار نیوز ، منصور پوریان – رئیس شورای تامین دام سرزمین در پی فرا رسیدن دهه فجر، درمورد رشد صنعت دام و گوشت قرمز از پیش از انقلاب تا به امروز اظهار کرد: در چهاردهه قبل و قبل از انقلاب، در حوزه گوشت قرمز، ما عملا یک سرزمین واردکننده و مصرفکننده بودیم و به کشورهای خارجی وابستگی داشتیم و بیشترین مقدار نیاز گوشتی سرزمین با وجود این که در آن زمان جمعیت سرزمین بالا نبوده است، از طریق واردات تامین میشد.
او همین طور گفت: در هر دو قسمت گوشتهای گوسفندی و گوساله پیش از انقلاب، زیاد تر حجم واردات را از استرالیا و آمریکا داشتیم به طوری که پایگاهی معروف به سردخانه حکیمیه تهران راه اندازی شد که پایگاه ورود گوشت گوساله می بود و با وجود این که از کشورهای دیگر نیز واردات صورت میگرفت، اما عمده واردات مربوط به آمریکا می بود.
پوریان اصرار کرد: در آن زمان عملا حرفی در حوزه تشکیل داخلی برای گفتن نداشتیم. حتی لبنیات نیز به علت کم بودن حجم دام در آن بازه وقتی، از طریق واردات تامین میشد. اما بعد از انقلاب، رویکردها تحول کرد بهطوری که ما کمترین نیاز را به واردات داشتیم و نیازها از طریق تولیدات داخلی تامین میشد بهصورتی که سپس از انقلاب صادرات دام بهصورت مرتب صورت میگرفت.
او گفت: این صادرات دام به طوری می بود که ما ناظر تشکیل گوسالههای گوشتی در سرزمین بودیم. تشکیل گوسالههای گوشتی اکنون اقتباسی از نژادهای اروپایی و آمریکایی بوده که اکنون بومیسازی شده است به طور مثال گاوهای گوشتی ما که در دامداریها می باشند و گوشت تشکیل میکنند زیاد تر آنها وارداتی می بود بهطوری که اکنون ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز گوشتی از طریق تشکیل داخل انجام میشود.
رئیس شورای تامین دام سرزمین در ادامه گفت: بهترین رشد ما در این صنعت در سال ۱۳۸۰ بوده است. یعنی دورهای می بود که تشکیل دام در کشورمان چه در قسمت گوساله و چه در قسمت گوسفندی به اوج خودش رسید بهطوری که بهصورت مرتب در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲ صادرات دام انجام میدادیم.
او گفت: در این سالها به قدری نیاز داخلی تامین می بود که ما بیشترین سطح صادرات را در سال ۱۳۹۴ داشتیم که با صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس و در سال ۱۳۹۳ در قسمت دام سبک و در قسمت دام گوساله چیزی نزدیک به ۷۰ هزار راس صادرات گوساله پای پروارشده کشتاری داشتم.
پوریان تصریح کرد: در سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰ کل مقدار مصرف گوشت سرزمین، در محدوده ۳۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تن می بود؛ اما امسال، مقدار نیاز به گوشت مصرفی سرزمین در محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که قسمت اعظم آن از تشکیل داخل تامین میشود که بهطور مرتب در دامداریهای سرزمین در حوزههای گوسفندی و گوساله تشکیل و سپس داخل بازار میشود.
رئیس شورای تامین دام سرزمین در ادامه گفت: این رشد و پیشرفت طی این چهاردهه، حاصل زحمات زیاد بسیاری است. اگر مشکلات و چالشهای حاضر در عرصه تشکیل وجود نداشته باشد، ایران به قطب تولیدکننده گوشت قرمز تبدیل میشود.
خودکفایی در تشکیل محصولات دامی
این چنین محمدابراهیم حسننژاد – معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی – نیز در او گفتوگویی با ایسنا، درمورد حالت تولیدات دامی و گسترش و پیشرفتی که در این عرصه داشتهایم، اظهار کرد: در حوزه تولیدات دام و طیور رشد قابل توجهی داشتهایم بهطوری که تشکیل سالانه مرغ به نزدیک به ۳ میلیون تن رسیده است.
حسن نژاد در آخر او گفت: این چنین مقدار تشکیل تخم مرغ نیز بیشتر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و مقدار تشکیل گوشت قرمز در داخل سرزمین ۹۲۳ هزار تن است. به این علت به جز قسمت محدود و کوچکی که از طریق واردات تامین میشود، در عرصه تشکیل محصولات دامی و… به خودکفایی رسیدهایم.
دسته بندی مطالب
[ad_2]




