[ad_1]
به گزارش دانش دوست
آش گندم؛ افطاری مقوی برای ماه رمضان
یزدیها در ماه محرم و صفر و رمضان، به اختصاصی روز عاشورا و تاسوعا و برای نذری ماه رمضان «آش گندم» میپزند. این نذری خوشمزه و یقیناً مقوی در شهرهای گوناگون پخته میشود ولی در نحوه تهیه آش گندم، از گوشت منفعت گیری نمیشود و مواد مهم آن شامل سبزی آش و حبوبات است. هر چند نحوه تهیه این آش با آش رشته به هم تا حدی همانند است ولی تفاوتهایی هم دارند که آنها را از هم نزدیک میکند.
برای درست کردن آش گندم برای افطار ماه رمضان یا یک شام سبک ابتدا باید نخود و لوبیاها را هر کدام در ظرفهای جداگانه و در مقداری آب خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. در این زمان چند بار آب آنها را عوض کنید. گندم را بشویید و در آبکش بریزید. سبزی آش را هم به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافیاش را از دست بدهد. سبزیها را کاملا خرد و ساطوری کنید. بهتر است سبزی آش را بسیاری ریز خرد نکنید. سبزی را کنار بگذارید.
نحوه تهیه سوپ پیاز فرانسوی
اگر پیاز را فقط به گفتن یک جزو جدایی ناپذیر برای تهیه انواع خوراک و خورش و پلو میدانید، باید بگوییم که این گیاه، میتواند در نحوه تهیه یک سوپ خوشمره برای ماه رمضان معجزه کند. دلواپس نباشید! یقین باشید طعم این سوپ خوشمزه، شما را شگفتزده خواهد کرد. علاوه بر مزایا بسیاری که پیاز دارد، خوشمزگی آن در سوپ هم حتما باورتان را عوض میکند. بعد دست به کار شوید.
مواد ملزوم برای تهیه سوپ پیاز فرانسوی
پیاز: ۱۰ عدد متوسط
نان باگت: ۶ عدد
استاک مرغ یا گوشت: ۴ لیوان دستهدار فرانسوی
پنیر پیتزا: به مقدار دلخواه
شکر: ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
روغن یا کره: ۵۰ گرم
در اولین مرحله از نحوه تهیه سوپ پیاز فرانسوی، ابتدا پیازها را پوست بگیرید و بشویید. سپس آنها را به طور نازک و خلالی خرد کنید. هر چه پیازها نازکتر باشند، بهتر است. یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و روغن یا ترجیحا کره را در آن بریزید تا ذوب شود و به دمای مناسب برسد. پیازها را در آن بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. در این بین مدام به پیازها سر بزنید و آنها را زیر و رو کنید تا نسوزند.
مرحله دوم
سپس از این که آب پیازها تبخیر شد، شکر را به آنها اضافه کنید. شکر باید ذوب شود و پیازها هم طلایی و سبک شوند. اکنون نوبت به اضافه کردن آب مرغ میسد. حرارت را زیاد کنید تا استاک مرغ جوش بیاید و اغاز به قل خوردن کند. سپس حرارت را کم کنید. اجازه دهید پیاز و آب مرغ غلیظ شوند. نمک و فلفل را اضافه کنید.
نحوه تهیه سوپ ماهیچه
همان طور که میدانید، ماهیچه حاوی مقدار بسیاری پروتئین حیوانی است که اگر با سبزیجات هم مخلوط شود، علاوه بر طعم عالی، زیاد مقوی هم خواهد می بود. با دستور پخت زیر با ماهیچه یک سوپ خوشمزه برای افطاری و سحری ماه رمضان درست کنید.
مواد ملزوم برای تهیه سوپ ماهیچه
ماهیچه گوسفندی: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
نخود: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
ورمیشل: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
هویج: ۱ عدد بزرگ
جعفری و تره خرد و ساطوری شده: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
نمک و فلفل: به مقدار ملزوم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول
پیاز را به طور نگینی یا خلالی خرد و با مقداری روغن یا کره در روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود. ماهیچه را به آن اضافه کنید. زردچوبه و فلفل را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته شود. سپس از این که گوشت تحول رنگ داد، به آن آب جوش اضافه کنید.
مرحله دوم
نخود را از قبل به زمان حداقل ۲ ساعت یا از شب قبل خیس کنید و به گوشت اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا به زمان حداقل ۲ تا ۳ ساعت گوشت و نخود با هم بپزند. میتوانید از زودپز هم منفعت گیری کنید تا گوشت ماهیچه سریعتر بپزد.
سپس از این که گوشت نرم شد، هویج را به طور دلخواه (حلقهای یا نگینی) برش بزنید و به قابلمه اضافه کنید. هنگامی هویج، گوشت و نخود پختند و کاملا نرم شدند، ورمیشل را اضافه کنید. ۵ دقیقه سپس، جعفری و تره خرد و ساطوری شده را اضافه کنید.
اجازه دهید ۱۵ دقیقه مواد با هم بپزند و سپس آبلیمو و نمک را اضافه کنید. ۵ دقیقه سپس سوپ ماهیچه را بچشید و از طعم آن یقین شوید. مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. سپس شعله گاز را خاموش کنید. سوپ ماهیچه را در ظرف مناسب سرو و میل کنید. در نحوه تهیه انواع آش و سوپ برای افطار و سحر ماه رمضان به مقدار نمک غذا دقت کنید.
نحوه تهیه آش برنج
اگر به جستوجو یک آش مقوی برای افطاری و سحری میگردید که هم پخت زیاد راحتی داشته باشد و هم سریع بپزد، «آش برنج» مخصوص شما است. در نحوه تهیه آش برنج، از مواد سادهای منفعت گیری میشود و زیاد هم مقوی است.
مواد ملزوم برای تهیه آش برنج
برنج: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
عدس: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
پیاز: ۱ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
سبزی آش: ۲۰۰ گرم
زردچوبه: به مقدار ملزوم
نمک و فلفل: به مقدار ملزوم
مرحله اول
یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و برنج و عدس را در آن بریزید. روی برنج و عدس آب بریزید. نزدیک به ۳ لیوان دستهدار فرانسوی آب کافی است. درب ظرف را بگذارید تا آب جوش بیاید و حرارت را کم کنید تا مواد به خوبی نرم شوند و بپزند. سپس سبزی آش را اضافه کنید. ۱ پیاز را جداگانه خلالی و سرخ کنید و به آن زردچوبه اضافه کنید. اجازه دهید پیاز سبک و طلایی شود.
مرحله دوم
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید. هنگامی طعم خامی گوشت چرخ کرده گرفته شد، آن را به مخلوط برنج و عدس اضافه کنید. اجازه دهید مواد یک بار دیگر و به زمان حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با هم بپزند. در این فاصله برای طعم بهتر به آش میتوانید مقداری آبلیمو یا آب نارنج هم اضافه کنید. هنگامی همه مواد یکدست شدند، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. میتوانید به طور جداگانه نیز پیاز داغ درست کنید و روی آش را تزیین کنید.
نحوه تهیه آش نخود
طبق معمول «آش نخود» را به گفتن آش افطار و برای روزهداران درست میکنند. این آش از مواد متنوع و در عین حال در دسترسی تهیه میشود.
مواد ملزوم برای تهیه آش نخود
نخود: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
هویج: ۱ عدد متوسط
ساقه کرفس خرد شده: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
کدو: ۱ عدد
جعفری خرد و ساطوری شده: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
ریحان خرد و ساطوری شده: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
گوجه فرنگی: ۳ عدد بزرگ
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار ملزوم
روغن زیتون یا کره: به مقدار ملزوم
مرحله اول
نخود را از شب قبل بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. یک قابلمه را روی گاز بگذارید. نخود را در آن بریزید و روی آن را با آب بپوشانید. سپس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید نخودها به خوبی بپزد. سیب زمینی، گوجه فرنگی و هویج را نگینی خرد کنید. ساقه کرفس را ریز خرد و به قابلمه نخود اضافه کنید. میتوانید گوجه فرنگی را رنده کنید یا این که از ۱ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی برای رنگ و طعم دادن به آش نخود منفعت گیری کنید.
مرحله دوم
سبزیها را در این مرحله به مواد آش نخود اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد روی حرارت ملایم، به زمان ۳۰ دقیقه با هم بپزند. هنگامی همه مواد کاملا پختند و یکدست شدند، روی آش روغن زیتون یا کره بریزید و آش نخود را در ظرف مناسب سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید روی آش نخود را با پیاز داغ و نعنا داغ هم تزیین کنید.
نحوه تهیه سوپ دال عدس
مواد ملزوم برای تهیه سوپ دال عدس
پیاز: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
سیر: ۳ حبه
عدس قرمز: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۵۰ گرم
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار ملزوم
خامه: ۳ قاشق غذاخوری
آب مرغ: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
مرحله اول؛ تفت دادن سیر و پیاز و گوجه
در اولین مرحله از نحوه تهیه سوپ دال عدس باید همانند دیگر انواع آش و سوپ پیازها را خرد کنید و همراه با سیر در مقداری کره یا روغن تفت دهید. سپس گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و وقتی که آب گوجه بخار شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن دیگر مواد به سوپ
سپس از این که رب گوجه فرنگی تفت خورد، در این مرحله ادویهها را همراه با عدس و آب مرغ اضافه کنید. به سوپ مقداری زمان دهید تا کاملاً پخته شود. سپس در آخرین مرحله پخت ۳ قاشق غذاخوری خامه اضافه کنید. وقتی که سوپ به جوش آمد، آن را از روی شعله بردارید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]