به گزارش دانش دوست
وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: پژوهشگران مؤسسه تحقیقاتی بیمارستان دل مار در اسپانیا اطلاعات مربوط به ۳۱۲۷ نفر را که ۱۷۰۰ نفر آنان زن بودند، طی شش سال بازدید کردند. برخی از آنها از قبل از اغاز پژوهش داروهای ضدافسردگی منفعت گیری میکردند، برخی در میانه پژوهش مصرف این چنین داروهایی را اغاز کردند و عدهای نیز مصرف این داروها را قطع کردند.
یافتههای این پژوهش نشان داد افرادی که داروهای ضدافسردگی مصرف میکنند تقریباً ۲ درصد زیاد تر از افرادی که این داروها را مصرف نمیکنند اضافه وزن دارند و این افزایش وزن به زمان اغاز یا توقف مصرف دارو ارتباطی ندارد.
دکتر کامیل لاسال (Camille Lassale)، یکی از اعضای این گروه پژوهشی، او گفت: گمان افزایش وزن و چاقی همه افرادی که از داروهای ضدافسردگی منفعت گیری میکنند، زیاد تر می بود. این خطر برای افرادی که به طور مداوم از این داروها منفعت گیری میکنند زیاد تر است.
پژوهشگران در این مطالعه رابطه دوسویه شناختهشده بین افسردگی و چاقی و این چنین دیگر عوامل مرتبط همانند نداشتن رژیم غذایی سالم و ورزشنکردن را در نظر گرفتند؛ اما ربط بین مصرف داروهای ضدافسردگی و افزایش وزن، جدا گانه از سن، جنس، حالت اجتماعیاقتصادی، سبک زندگی و وجود (یا نبوده است) علائم افسردگی، باقی ماند.
۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به افسردگی می باشند. این بیماری شایعترین اختلال روانی است و زنان دو برابر مردان به آن مبتلا خواهد شد. افزایش وزن یکی از دلایل مهم قطع درمان افراد است. در عین حال، ۶۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان از چاقی رنج میبرند، که نشاندهنده رابطه دوسویه قوی بین این دو بیماری است. اسپانیا به همراه سوئد و پرتغال بیشترین مقدار مصرف داروهای ضد افسردگی در اروپا را دارند.
پژوهشگران بر اهمیت بازدید درمان افسردگی به راه حلهای غیردارویی پافشاری میکنند.
دسته بندی مطالب