_D8_B7_D8_B1_D8_B2-_D8_AA_D9_87_DB_8C_D9_87-_D8_AD_D9_84_D9_88_D8_A7_DB_8C-_D8_B4_DB_8C_D8_B1_D8_B9_D8_B3_D9_84_DB_8C_D8_9B-_D8_AF_D8_B3_D8_B1-_D8_AE_D9_88_D8_B4_D9_85_D8_B2_D9_87-_D9_85_D9_86_D8_A7_D8
- سلامتی

نحوه تهیه حلوای شیرعسلی؛ دسر خوشمزه مناسب افطاری_دانش دوست

[ad_1]
به گزارش دانش دوست

حلوا یکی از خوراکی‌هایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط گوناگون دنیا نیز به راه حلهای گوناگون پخته می‌شود. ایرانیان طبق معمولً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبت‌های مذهبی همانند عزاداری‌های ماه محرم و شب‌های قدر و سفره افطار تهیه می‌کنند. حلوا علاوه‌بر این‌که به طور یک دسر شیرین سرو می‌شود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب می‌شود.

حلوا شیرعسلی یکی از انواع حلوا‌های عربی است که بدون آرد طبخ می‌شود و بافت زیاد نرم و لطیفی دارد. این این حلوا که از ترکیب شیرعسلی، کره، شکر و خامه تهیه می‌شود، دستور پخت آسانی دارد و زیاد شیک و مجلسی است و برای سفره افطار یک دسر مناسب است. اگر دوست دارید این حلوای خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این نوشته با نحوه تهیه حلوای شیرعسلی همراه ما باشید.

مواد ملزوم

شیر عسلی: ۳۷۰ گرم

کره: ۶۰ گرم

خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم

زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق چای‌خوری

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

پودر هل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

پودر گل محمدی: یک چهارم قاشق چای‌خوری

وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

نحوه تهیه 

برای درست کردن این حلوای خوشمزه ابتدا شکر را داخل ماهی تابه بریزید و پخش کنید و ماهی تابه را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار بدهید تا شکر کم کم کاراملی شود. در این فاصله به هیچ وجه نباید شکر را هم بزنید و فقط می‌توانید مقداری ماهی تابه را دور بدهید. سپس از این که شکر کاملا حل و کاراملی شد، ماهی تابه را از روی حرارت بردارید تا مقداری از داغی و حرارت اولیه بیفتد، سپس کره را که به دمای محیط رسیده است، به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب شود.

اکنون شیرعسلی را اضافه کنید و هم بزنید و سپس وانیل، زعفران دم کرده، پودر گل محمدی و در آخر خامه را که به دمای محیط رسیده است، اضافه کنید و هم بزنید. ماهی تابه را مجدد روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید و هم بزنید تا مواد اغاز به جوشیدن کند و مقداری غلیظ شود. در این مرحله حلوای خوشمزه شیرعسلی ما آماده سرو است. این حلوا به طور کلی بافت شل و نرمی دارد. حلوا را داخل ظرف سرو بکشید و روی حلوا را با انواع مغزیجات همانند گردو، پودر پسته و گل محمدی تزیین کنید، نوش جان.

نکات مهم

شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته می‌شود و به آن شکر اضافه می‌کنند. شیر عسلی ماده‌ای غلیظ و شیرین است که به طور کنسروی در بازار حاضر است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنی‌ها و کیک و شیرینی منفعت گیری می‌شود.

برای درست کردن شیر عسلی در منزل ۲ پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود. سپس از این که شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. هنگامی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یک‌بار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. دقت داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته می‌گیرد. تقریبا ۴۰ دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف شود. سپس از این که شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

همیشه تلاش کنید از زعفران دم کرده غلیظ منفعت گیری کنید؛ چون هر مقدار زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و ناچار می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری منفعت گیری کنید؛ به این علت نحوه دم کردن زعفران زیاد مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. سپس به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ علتمی‌شود به زعفران شوک داخل شود و رنگ بیش‌تری بعد بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع منفعت گیری اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. بعد از هر بار منفعت گیری مجدد زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که منفعت گیری می‌کنید، تقلبی نباشد. برای این که بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و سختی بدهید. اگر روغن بعد نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی طبق معمولً براق می باشند.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]