[ad_1]
به گزارش دانش دوست
مطالعهای که پیش از مرگ خانم برانیاس بر روی دیانای و میکروبیوم او اغاز شده می بود نشان داده است که ژنهای به ارثرسیده از خانوادهاش علتشدهاند سلولهای بدن او از نظر عملکردی و زیستی تقریباً ۱۷ سال جوانتر از سن واقعیاش به نظر برسند.
این تحقیق که به سرپرستی مانوئل استلر، استاد ژنتیک در دانشگاه بارسلونا و از متخصصان برجسته در عرصه پیری، انجام شده نشان داده است «میکروبیوتا»ی او (باکتریهای حاضر در روده که نقش مهمی در سلامت انسان ایفا میکند) زیاد شبیه به میکروبیوتای یک نوزاد بوده است.
خانم برانیاس تا آخر زندگیاش از هوشیاری ذهنی بالایی برخوردار می بود و مشکلات عمدهای که با آنها مواجه می بود عمدتاً به درد مفاصل و افت شنوایی محدود میشدند.
محققان در مقاله خود حرف هایاند که خانم برانیاس سبک زندگی سالمی داشته و همین امر به او پشتیبانی کرده تا از ویژگیهای ژنتیکی بی همتا خود نهایت منفعت گیری را ببرد.
وی در زندگی خود رژیم غذایی مدیترانهای را جستوجو میکرد که شامل مصرف روزانه سه ظرف ماست می بود. این زن این چنین مصرف الکل و سیگار پرهیز میکرد، مدام با خانواده و دوستان نزدیکش ربط داشت و به طور منظم پیادهروی میکرد.
محققان اعتقاد دارند این عوامل به او پشتیبانی کردند تا از زوال جسمی و ذهنی که ممکن می بود طول عمرش را افت دهد، جلوگیری کند.
ماریا برانیاس در دهه بیست و سی میلادی قرن گذشتهعکسها: حساب ایکس ماریا برانیاس
محققان امیدوارند که نتایج این مطالعه بتواند به گسترش داروها و درمانها برای بیماریهای مرتبط با پیری پشتیبانی کند. آنها میگویند مورد خانم رنیاس نشان داده است که پیری و بیماری، دستکم در برخی شرایط، الزاماً ارتباطی ناگسستنی با هم ندارند.
این مطالعه این چنین چالشی جدی برای این باور عمومی است که پیری حتماً همراه با بیماری خواهد می بود.
ماریا برانیاس که در ۴ مارس ۱۹۰۷ در سانفرانسیسکو متولد شد، در سال ۱۹۱۵ و همزمان با جنگ جهانی اول، به همراه خانوادهاش به اسپانیا برگشت و تا آخر عمر در کاتالونیا ساکن می بود.
او در طول عمر طویلاش رویدادهای تاریخی مهمی همانند جنگ داخلی اسپانیا، جنگ جهانی دوم، همهگیری آنفلوانزای ۱۹۱۸ و همهگیری کووید-۱۹ را به چشم دید.
خانم برانیاس در سال ۲۰۲۰ به کرونا مبتلا شد. در آن زمان واکسنها تا این مدت در دسترس نبودند، اما او علائم خاصی نداشت و به راحتی از بیماری بهبود یافت.

ماریا برانیاس در سال ۲۰۲۰ به کرونا مبتلا شد اما از آن بهبود یافتعکس: حساب ایکس ماریا برانیاس
او در ژانویه ۲۰۲۳ و بعد از درگذشت لوسیل راندون راهبه فرانسوی ۱۱۸ ساله گفتن مسنترین فرد جهان را از سوی رکوردهای جهانی گینس دریافت کرد.
او در جواب به پرسشی درمورد راز طول عمرش، که در وبسایت گینس انتشار شد، حرف های می بود: «نظم، اسایش، ربط خوب با خانواده و دوستان، تماس با طبیعت، ارامش احساسی، نداشتن نگرانی و پشیمانی، مثبتاندیشی زیاد و دوری از افراد سمی.»
ماریا برانیاس اضافه کرده می بود: «طول عمر به شانس هم بستگی دارد. شانس و ژنتیک خوب.»
او در ۱۹ اوت سال قبل در خانه سالمندان سانتا ماریا دل تورا در شهر اولوت در شمال شرقی اسپانیا، جایی که دو دهه آخر عمر خود را در آن گذراند، درگذشت.
اکنون اینا کانابارو لوکاس از برزیل، با ۱۱۶ سال سن، مسنترین فرد زنده در جهان محسوب میشود.
دسته بندی مطالب
[ad_2]