[ad_1]
به گزارش دانش دوست
فرنی شیره انگور نوعی فرنی زیاد خوشمزه و مقوی است که برای پخت آن به جای شکر از شیره انگور منفعت گیری میشود.
همانطور که میدانیم در ماه مبارک رمضان تغذیه اهمیت تعداد بسیاری دارد. پیشنهاد پزشکان و مشاوران تغذیه به روزه داران این است که در وعده افطار زیاد تر غذاهای کم حجم، مقوی و سبکتر را مصرف کنند. دسرهایی همانند فرنی که پایه شیر دارند، برای این وعده زیاد مناسب می باشند؛ ولی امکان پذیر برخی از افراد منع مصرف شکر داشته باشند و یا به علت داشتن رژیمهای غذایی ناگزیرند شکر کمتری را مصرف کنند. فرنی با شیره انگور نوعی روش طبخ فرنی است که در آن به جای شکر از شیره انگور منفعت گیری میشود و به همین علت یک غذای سالم و زیاد مقوی به خصوص برای روزه داران است. اگر دوست دارید این فرنی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این نوشته با نحوه تهیه فرنی شیره انگور همراه ما باشید.
مواد ملزوم
آرد گندم: نصف لیوان
شیره انگور: نصف لیوان
شیر: نصف لیوان
آب: ۱ لیوان
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
کره: ۲۰ گرم
پودر پسته برای تزیین: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه
برای درست کردن این فرنی خوشمزه ابتدا آرد را داخل یک ماهی تابه گود بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز نزدیک به ۱۰ دقیقه تفت بدهید. سپس آرد را الک کنید و مجدد به داخل ماهی تابه برگردانید. اکنون شیره انگور را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد و شیره انگور کاملا با هم مخلوط شوند. پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید و سپس آب و شیره انگور را هم داخل ماهی تابه بریزید و با حرارت ملایم مواد را هم بزنید تا کم کم فرنی یکدست شود و به غلظت برسد. اکنون کره را اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود. در این مرحله اگر دوست دارید فرنی شما شیرینتر باشد، یکی دو قاشق شیره خرما یا همان شیره انگور را اضافه کنید و هم بزنید. اکنون فرنی آماده را داخل ظرف سرو بریزید و سپس از این که خنک شد، روی فرنی را با پودر پسته تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ شیره انگور یا دوشاب یک ماده شیرین و غلیظ است که طبق معمول از انگورهای شیرین تهیه میشود. شیره انگور طبع گرمی دارد و مصرف آن در پاییز و زمستان زیاد پیشنهاد میشود. این ماده مغذی سرشار از ویتامینهای گروه C، B، A و مواد معدنی همانند کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم است. شیره انگور این چنین برای تحکیم سیستم ایمنی بدن زیاد سودمند است.
شیره انگور مرغوب باید طعم شیرین انگور را داشته باشد و شیرینی غیر طبیعی نشان دهنده نامرغوب بودن شیره است. این چنین شیره انگور مرغوب باید غلیظ باشد. شیره انگورهای سنتی طبق معمول تیره رنگ می باشند؛ چون با حرارت مستقیم تهیه خواهد شد. در روبه رو برخی از شیرهها همانند شیره انگور ملایر قهوهای روشن می باشند؛ به این علت رنگ شیره انگور برای تشخیص مرغوب بودن آن ملاک مناسبی نیست. شیره انگور مرغوب نباید طعم پوسیدگی انگور یا ترشیدگی داشته باشند. تلاش کنید شیره انگور را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید.
ـ برای تهیه شیرینی و دسر حتماً از پودر هل سبز منفعت گیری کنید؛ چون نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسبتر است.
دسته بندی مطالب
[ad_2]