[ad_1]
به گزارش دانش دوست
به حرف های دکتر شانا سوان، اپیدمیولوژیست برجسته و استاد دانشکده پزشکی مونت سینای در نیویورک، این عادت یک تهدید جدی برای سلامتی محسوب میشود. او در پادکست علمی تحت گفتن «هابرمن لب/ Huberman Lab» که توسط اندرو هابِرمن، نوروساینتیست یا همان عصبشناس اداره میشود، به صراحت هشدار داد که «هیچ زمان و هیچ زمان پلاستیک را در مایکروویو قرار ندهید»، حتی اگر روی آن نوشته شده باشد که «برای مایکروویو مناسب است»
از ظروف شیشهای یا سرامیکی منفعت گیری کنید
اما مشکل چیست؟ دکتر سوان توضیح میدهد که بی پیای (BPA)، فتالاتها و دیگر مواد شیمیایی پلاستیکساز که در ظروف پلاستیکی غذا وجود دارند، بهطور شیمیایی به پلاستیک متصل نیستند. این بدان معناست که در تاثییر گرما میتوانند آزاد شده و داخل غذا شوند.
هنگامی که پلاستیک در معرض دمای بالا قرار میگیرد، این ترکیبات تجزیه شده و مستقیما غذا را آلوده میکنند و در نتیجه خطرات سلامتی را افزایش خواهند داد.
به همین علت، این متخصص پیشنهاد میکند که برای گرم کردن غذا در مایکروویو فقط از ظروف شیشهای یا سرامیکی منفعت گیری کنید، چون این مواد هیچ ماده مضری آزاد نمیکنند.
خطرات فتالاتها وبیسفنول اِی: مواد شیمیایی که باید از آنها پرهیز کرد
فتالاتها گروهی از مواد شیمیایی می باشند که برای نرمتر و انعطافپذیرتر کردن پلاستیک به کار میروال. این ترکیبات در زندگی روزمره ما بهاختصاصی در بستهبندیهای مواد غذایی و ظروف پلاستیکی زیاد رایج می باشند.
در سالهای تازه، محققان ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض فتالاتها و افزایش خطر بیشفعالی (ADHD)، اوتیسم و اختلالات شناختی در کودکان یافتهاند. این چنین، این ترکیبات علتافزایش خطر دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی-عروقی، اختلال در کارکرد هورمونی و صدمه به کبد و کلیهها خواهد شد.
بیسفنول اِی یا (BPA): یک تهدید جدی برای سلامتی
بیسفنول اِی یا (BPA) یک ترکیب شیمیایی است که از دهه ۱۹۶۰ در تشکیل پلاستیکها و رزینها مورد منفعت گیری قرار گرفته است. این ماده بهاختصاصی در بطریهای پلاستیکی، قوطیهای کنسرو و ظروف نگهداری غذا یافت میشود.
مطالعات نشان دادهاند که بیسفنول با بیماریهایی همانند چاقی، دیابت نوع دوم و مشکلات قلبی عروقی ربط دارد. گمان افزایش خطر ابتلا به سرطانهای مرتبط با هورمونها، همانند سرطان سینه و پروستات نیز نقل شده است.
دسته بندی مطالب
[ad_2]