[ad_1]
به گزارش دانش دوست
متخصصان به زمان ۱۱ هفته شرایط نوری گوناگون را روی شرکتکنندگانی در بازه سنی ۵۰ تا ۸۱ سال آزمایش و کیفیت خواب و فعالیت مغزی آنها را تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند که در شدت به خواب رفتن و زمانزمان سپریشده در خواب عمیق و ترمیمی افرادی که در طول روز در معرض مقدار بیشتری از نور آبی قرار گرفتند، بهبود قابلتوجهی مشاهده میشود.
از نظر دیگر، اگرچه قرار گرفتن در معرض نور آبی به زمان چند ساعت در صبح سودمند است، روبه رو با آن در ساعات عصر به بیقراری در خواب و افت کیفیت کلی خواب منجر میشود.
با افزایش سن، الگوی خواب بزرگسالان به طور طبیعی تحول میکند و زیاد تر علت افت زمان خواب عمیق و افزایش بیداریهای شبانه میشود.
به حرف های دکتر «دیلن پتکوس»، متخصص خواب در فلوریدا، با افزایش سن، ریتم شبانهروزی ما دچار تغییری موسوم به «پیشروی فاز» میشود؛ به این معنی که به طور طبیعی سریعتر حس خوابآلودگی میکنیم و این فقط یک ترجیح یا مورد شخصی نیست بلکه ساعت بدن در حال تحول است.
برخی چالشهای مرتبط با تغییرات خواب در سنین بالاتر، ناشی از افت تحرک و در نتیجه دریافت کمتر نور خورشید ـ یک عامل کلیدی برای خواب باکیفیت ـ و این چنین سپری کردن زمان بیشتری در معرض نور مصنوعی در شب است. اینها عادتهایی می باشند که میتوان آنها را کنترل کرد و این مطالعه مشخص می کند که دریافت بیشترین مقدار نور آبی در صبح، منفعتگیری از نور خورشید در طول روز و دوری از صفحهنمایشها در شب امکان پذیر کلید پیروزی باشد.
به گزارش ایندیپندنت، «دان ون» در وین، نویسنده این مطالعه و استاد دانشگاه خواب و کرونوبیولوژی در دانشگاه ساری انگلیس او گفت: تحقیقات ما مشخص می کند که مداخله نوری با زمانبندی دقیق میتواند ابزاری قوی برای بهبود خواب و فعالیت روزمره در افراد سالمند باشد. با تمرکز بر نور آبی صبحگاهی و به حداکثر رساندن قرار گرفتن در معرض نور روز، میتوانیم به سالمندان پشتیبانی کنیم خواب آرامتری داشته باشند و سبک زندگی سالمتر و فعالتری را نگه داری کنند.
این مطالعه روشی نسبتا آسان و غیردارویی را برای مطمعن از خواب باکیفیت در افراد سالمند اراعه میدهد. بر پایه این بازدید، راه حلهای درمانی مبتنی بر نور که در دسترس و مقرونبهصرفه هم می باشند، میتوانند مشکلات خواب مرتبط با افزایش سن را بدون نیاز به دارو رفع کنند.
نور آبی هوشیاری را افزایش میدهد، به حافظه و کارکرد شناختی پشتیبانی میکند و علتبهبود خلقوخو میشود، با این حال میتواند تشکیل ملاتونین ـ هورمونی که به ما در به خواب رفتن پشتیبانی میکند ـ را هم سرکوب کند. به همین علت پیشنهاد میشود در شب نه تنها از صفحهنمایشها دوری کنید بلکه تلفنتان را نیز دور از دسترس قرار دهید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]