به گزارش دانش دوست
روزنامه همشهری در یادداشتی، انتقاداتی تند را علیه جعفر پناهی و سعید روستایی نقل کرده است.
این روزنامه نوشت: نمونه آشکار سیاستزدگی را میتوان در اعطای نخل طلای جشنواره کن به جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی دید؛ آنهم برای اثری فاقد مجوز رسمی و ساختهشده در فضای زیرزمینی؛ پاداشی که نه بهجهت قیمتهای هنری تاثییر، بلکه بهعلت محتوایی متعارض با روایت رسمی جمهوری اسلامی به او اعطا شد.
با دقت به اسبق سیاسی پناهی و کوششهای مستمرش در تشکیل تصویری منفی از وطن خویش در محافل بینالمللی، این چنین برخوردی از سوی سیاستگذاران جشنواره دور از انتظار نبوده است؛ لیک آنچه دلواپسکننده است، استمرار این رویکرد و رسوخ نگاههای سیاسی به عرصهای است که باید میعادگاه تعالی ذوق و هنر باشد.
در نظر دیگر ماجرا، وجود فیلمسازی چون سعید روستایی در جشنواره کن– آنهم با اثری تولیدشده با مجوز رسمی سازمان سینمایی سرزمین– و اظهارات جنجالبرانگیز او، پرسشی مهم را پیش روی نهادهای صنفی چون «خانه سینما» مینهد. آیا با لیاقت نیست که نهادی که طی ۴دهه از پشتیبانیهای مالی دولت منفعتمند بوده، مسئولانهتر بر حرکت و گفتار وابستگان خویش، بهاختصاصی در حوزههای حساس سیاسی و امنیتی نظارت کند؟ آیا این نهاد نباید بهجای همراهی با این افراد در سایه افتخارات بهظاهر هنری، آنان را در روبه رو خدشهدارکردن حیثیت سینمای ایران در مجامع خارجی، مورد مؤاخذه و بازخواست قرار دهد؟
ادراک شرایط جاری جمهوری اسلامی ایران، با درنظر داشتن فشارهای تحریمی، مشکلات اقتصادی، مذاکرات پیچیده با قوتهای جهانی و تهدیدات امنیتی مستمر، کار سختی نیست؛ مگر آنکه برخی تعمدا بخواهند در کنار جبهه ایرانهراسی فرهنگی و سیاسی غرب بایستند و از این خوان گسترده منفعتبرگیرند.
در این بین، انتظار میرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم که مدام داعیه شفافسازی عملکردهای خویش را داشته، در روبه رو این چنین رفتارهایی، موضعی روشن و مدبرانه اتخاذ کند.
دسته بندی مطالب