طرز تهیه فالوده کرمانی؛ یک دسر سنتی خوشمزه
- سلامتی

نحوه تهیه فالوده کرمانی؛ یک دسر سنتی خوشمزه_دانش دوست


به گزارش دانش دوست

 فالوده یکی از نوشیدنی های فصل تابستان است که در کنار بستنی طرفداران بسیاری دارد. فالوده در شهرهای گوناگون متفاوت تهیه می شود. یکی از معروف ترین فالوده، فالوده شیرازی است که از رشته های برنجی و یخ تهیه می شود. فالوده کرمانی و یزدی از نشاسته تهیه می شود و رشته های آن نسبت به فالوده شیرازی نرم تر است و دارای بافتی لطیف‌تر، طعمی خاص و ظاهری متفاوت‌تر است. در ادامه نحوه تهیه فالوده کرمانی را بخوانید تا این دسر خوش‌طعم و دلنشین را برای خود و عزیزان‌تان درست کنید.

مواد ملزوم برای تهیه فالوده کرمانی خانگی

برای تهیه یک فالوده کرمانی اصیل و خوشمزه، به مواد اولیه نیاز دارید. در اینجا لیست کاملی از مواد ملزوم آورده شده است:

برای تهیه رشته فالوده:

نشاسته : ۱ پیمانه

آب سرد: ۴ پیمانه

گلاب: ۱/۲ پیمانه

برای تهیه شربت فالوده:

شکر: ۲ پیمانه

آب: ۱ پیمانه

گلاب: ۱/۴ پیمانه

عرق نعنا: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)

آبلیمو تازه: به مقدار ملزوم (برای سرو)

نحوه تهیه فالوده کرمانی

مرحله اول: نشاسته را آماده کنید : در اولین مرحله از نحوه تهیه فالوه کرمانی، نشاسته را در یک لیوان آب سرد به طور کامل حل کنید؛ آن‌قدر که هیچ گلوله‌ای در آن باقی نماند. سپس پنچ پیمانه آب را در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. نشاسته حل شده را یک‌ باره و به طور کامل داخل آب جوش بریزید. بلافاصله اغاز به هم زدن کنید. این کار را به زمان ۳۰ دقیقه ادامه دهید تا مخلوط غلیظ و حالتی نیمه ژله‌ای اشکار کند؛ به عبارت دیگر روی آن برق بیفتد. تنها دقت داشته باشید مواد ته نگیرد. 

مرحله دوم: نشاسته را خنک کنید: در دومین مرحله از نحوه تهیه فالوده کرمانی، بعد از آن‌که مخلوط نشاسته به غلظت مناسب رسید و حالت نیمه ژله‌ای اشکار کرد باید آن را از رو حرارت بردارید. اکنون آن را داخل کاسه آب سرد و یخ بریزید تا فرم بگیرید. برای این کار یک کاسه بزرگ را تا نیمه از آب زیاد سرد و یخ پر کنید. یک آبکش بزرگ روی آن قرار دهید. سپس مخلوط داغ نشاسته را با پشتیبانی لیسک یا پشت ملاقه آن‌قدر سختی دهید تا مایه از سوراخ‌های آبکش عبور کند و به طور رشته‌های نازک داخل کاسه بیفتد.

رشته‌ها را با دست یا کفگیر آرام هم بزنید تا به یکدیگر نچسبند. بهتر است ۲۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا رشته‌ها در آب سرد باقی بمانند. در آخر با پشتیبانی یک کفگیر سوراخ‌دار رشته‌ها را از آب خارج کنید. آن‌ها را داخل صافی یا آبکش بریزید تا آب اضافه آن‌ها گرفته و سفت شوند.

مرحله سوم: شربت را درست کنید: در سومین مرحله از نحوه تهیه فالوده کرمانی، نوبت به آماده‌سازی شربت می‌رسد. برای این کار شکر و آب جوش را داخل قابلمه‌ای بریزید. آن‌قدر هم بزنید تا شکر کامل حل شود. سپس گلاب و عرق نعناع را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا شربت‌تان کامل خنک شود. با خواندن نحوه تهیه گلاب در خانه به راحتی آن را خودتان برای این دسر خوش‌طعم درست کنید.

بعد از خنک شدن شربت، فالوده را در ظرف مورد نظرتان بریزید سپس مقداری از شربت و چند تکه یخ به آن اضافه کنید. فالوده خوش‌عطرتان آماده است، نوش جان!

نکات تکمیلی تهیه فالوده کرمانی

فالوده کرمانی یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که با کمترین مواد در همه روزهای سال به اختصاصی تابستان می‌توان آن را درست کرد. نکات تکمیلی زیر پشتیبانی‌تان خواهد کرد تا توانایی‌ای لذت‌قسمت از تهیه این دسر داشته باشید.

کیفیت نشاسته: منفعت گیری از نشاسته مرغوب، تاثییر بسیاری در کیفیت نهایی فالوده دارد.

غلظت خمیر: دقت کنید که خمیر نشاسته نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد. غلظت مناسب علتمی‌شود رشته‌ها به خوبی از آبکش عبور کنند.

آب و یخ: منفعت گیری از آب و یخ زیاد برای سفت شدن رشته‌ها الزامی است.

خنک بودن شربت: حتماً اجازه دهید شربت فالوده کاملاً خنک شود، در غیر این صورت رشته‌ها شل خواهند شد.

تنوع در طعم: می‌توانید با اضافه کردن عرقیات گوناگون همانند عرق بیدمشک یا طعم‌دهنده‌های طبیعی دیگر، تنوعی در طعم فالوده تشکیل کنید.

و در آخر می‌توانید از تخم شربتی و یا خاکشیر نیز در فالوده کرمانی منفعت گیری کنید این به سلیقه خود شما بستگی دارد.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی