به گزارش دانش دوست
به هیچ گفتن برنج پخته شدهای که در یخچال نگهداری کردهاید را سرد نخورید. در این برنج باکتری باسیلوس رشد کرده است که در صورت گرم نکردن جهت اسهال و استفراغ در بدنهای ضعیف میشود. بهتر است برنج را به طور بخارپز گرم کنید و بیشتر از یک بار برنج را گرم نکنید.
همیشه نحوه نگهداری برنج پخته زیاد اهمیت دارد. چون برنج سپس از پخته شدن سریع خراب شده و اگر نتوانید روش درستی برای نگهداری آنها بیابید به گمان زیاد دیگر برنجها قابل مصرف نباشند و باید آنها را دور بریزید.
نگهداری برنج پخته در اتاق
هیچ زمان برنج پخته را برای چند ساعت در دمای اتاق قرار ندهید. اگر برنج پخته شده برای زمان زمان طویل در فضای اتاق قرار بگیرد. میکروبها و باکتریها در آن رشد کرده و جهت تشکیل مسمویت غذایی خواهد شد. طبق معمول برنجی که فاسد شده حتی با گرم کردن هم قابل مصرف نخواهد می بود. میتوان برنج پخته شده را تا وقتی که خنک شد و یا حداکثر تا ۶ ساعت در دمای اتاق نگهداری کرد. طبق معمول پیشنهاد میشود برنج پخته را نهایتا تا ۲ ساعت در فضای خارج از یخچال قرار دهید.
نگهداری برنج پخته
برنج پخته شده را در یخچال نگهداری کنید. اگر میخواهید برنج پخته شده را تا یکی دو روز آینده میل کنید، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید. برنج پخته شده حداکثر تا ۳ روز در یخچال قابل نگهداری است.
برای نگهداری برنج پخته شده در یخچال باید آن را تقریبا نزدیک به دو ساعت در فضای اتاق قرار دهید تا کاملا سرد شود. سپس برنجها را داخل ظروف شیشهای درب دار یا زیپ کیپ ریخته و محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.
مسئله کلیدی: ظرف درب دار
فراموش نکنید در زمان نگهداشتن برنج پخته شده در یخچال حتما از ظروف درب دار منفعت گیری نمایید. بدون درب گذاشتن برنج در یخچال هم جهت انتقال آلوگیها به برنج شده و هم جهت خشک شدن آن میشود. این چنین تلاش کنید برنج پخته در یخچال را حتما دور از سبزیجات و میوههای خام قرار دهید.
برنج خیس شده چند روز در یخچال میماند؟
برنج خیس شده حداکثر تا ۲ روز در یخچال سالم باقی میماند و بهتر است در زمان مصرف آب روی آن را بریزید و با آب ولرم آن را مقداری بشویید.
نحوه فریز کردن برنج پخته
میتوان برنج را به زمان سه تا چهار ماه در فریزر نگهداری کرد. اگر تصمیم ندارید برنج را در دو سه روز آینده میل کنید برای نگهداری طویل زمان، حتما آن را داخل فریزر قرار دهید. برای این کار ابتدا برنج را به قولهای غذایی مصرفی تقسیم کنید و در دمای اتاق بگذارید تا سرد شود. سپس داخل کیسههای مخصوص فریزر قرار دهید و هوای کیسه را حتماً خالی کنید. دقت داشته باشید درب کیسه به خوبی بسته شود. کیسههای مخصوص فریزر بهترین گزینه برای نگهداری برنج داخل فریزر است. اما اگر تصمیم دارید طی یک الی دو هفته آینده برنج را میل کنید میتوانید در ظروف مخصوص فریزر این کار را انجام دهید.
برای گرم کردن برنج منجمد شده میتوانید از ظروف نچسب یا مایکروویو منفعت گیری کنید. در صورت منفعت گیری از مایکروویو حرارت را روی درجه ملایم قرار دهید تا وقتی که یخ برنج باز شود. سپس میتوانید دما را افزایش دهید. برای گرم شدن بهتر برنج، مقداری آب به آن اضافه کنید. گرم کردن برنج با منفعت گیری از ظروف نچسب هم به همین شکل است. ابتدا برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس از باز شدن یخ میتوانید شعله را زیاد کنید.
اگر میخواهید برای گرم کردن برنج زمانتان گرفته نشود، برنج از شب قبل از داخل فریزر بیرون بیاورید و داخل یخچال بگذارید تا روز سپس یخ برنج کاملاً باز شده باشد.
تنظیم دمای فریزر
دمای ۱۸- درجه سانتی گراد بهترین دما برای نگه داری برنج پخته در فریزر است. تحول زمان امکان پذیر جهت خراب شدن برنج شود. بعد وقتی که برنج پخته را در فریزر قرار میدهید حتما دمای فریزر را چک کنید در محدودهی مناسبی باشد تا برنج شما خراب نشود.
از کجا بفهمیم برنج پخته خراب شده؟
برنجی که به خوبی در یخچال نگهداری شود و در ظروف درب دار قرار گیرد، کاملا سالم میماند. اما اگر حس کردید برنج سفت یا سخت شده است و بوی غیرطبیعی میدهد از مصرف آن خودداری کنید. این چنین لزج شدن سطح برنج نشانهای از خراب شدن آن است.
به طور کلی، حس هر گونه تغییری در بو و بافت برنج از میل کردن آن خودداری کنید، به خصوص برنجهایی که زیاد تر از دو ساعت در بیرون از یخچال نگهداری شده است.
خوردن این نوع برنجها علتمسمومیت میشود و زمان مشاهده هر یک از علائم خرابی، از چشیدن آن پرهیز کنید.
این چنین فراموش نکنید که برای منفعت گیری مجدد از برنج پخته شده آن را به طور کامل گرم کنید. برای این کار از چند قاشق آب در برنج منفعت گیری کنید و برنج را روی گاز یا داخل دستگاه مایکروویو قرار دهید. برای مطمعن از گرم شدن کامل برنج هر چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید.
زیان های خوردن برنج فاسد چیست؟
یکی از رایجترین خطراتی که برنج مانده شده در یخچال دارد آلوده شدن برنج به باکتری خطرناک باسیلوس است. باسیلوس مسمومیت غذایی تشکیل میکند و نشانههای همانند اسهال و استفراغ به همراه دارد. طبق معمول این نشانهها سپس از ۶-۱۵ ساعت مصرف کردن برنج فاسد شده نمایان میشود.
دسته بندی مطالب