به گزارش دانش دوست
دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان می باشند. در این بین دسرهای میوهای به علت عطر و طعمی که دارند، زیاد خوشطعم و گوارا می باشند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها طبق معمولً بعد از غذا سرو خواهد شد؛ چون شیرینی حاضر در آنها به هضم بهتر غذا پشتیبانی میکند.
دسر توت فرنگی یکی از انواع دلنشین و خوشمزه دسرهای میوهای است که به علت داشتن میوه توت فرنگی در ترکیباتش زیاد خوشبو و خوش طعم است. دسر توت فرنگی سه لایه دسر دلنشین و شکیل برای مهمانی و جشنها است که از سه لایه نارگیلی، پنیری و سس توت فرنگی راه اندازی شده است و عطر و طعم بسیارای دارد. اگر دوست دارید این دسر خوشمزه و خاص را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این نوشته با نحوه تهیه دسر توت فرنگی سه لایه همراه ما باشید.
مواد ملزوم برای لایه اول
شر پر چرب: ۲ پیمانه
شکر: ۳ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری سرپر
پودر نارگیل: ۲ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
مواد ملزوم برای لایه دوم
توت فرنگی شیرین: ۴۰۰ گرم
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
پودر ژله توت فرنگی: ۴ قاشق چایخوری
مواد ملزوم برای لایه سوم
پنیر خامهای کم نمک: ۲۰۰ گرم
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
پودر ژلاتین: ۱ قاشق غذاخوری
شیر عسلی: ۴ قاشق غذاخوری
نحوه تهیه
برای درست کردن لایه اول این دسر ابتدا شیر، نشاسته ذرت و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید. مدام مواد را هم بزنید تا کم کم به غلظت فرنی برسد، سپس پودر نارگیل و وانیل را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس اجاق گاز را خاموش کنید. مایه دسر را داخل لیوانهای مخصوص دسر بریزید به اندازهای که یک سوم لیوان پر شود. لیوانها را داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد و سپس به سراغ درست کردن لایه دوم دسر میرویم. توت فرنگیهایی که از قبل شستهاید، خرد کنید و همراه با شکر داخل قابلمه یا ماهی تابه گود بریزید و خوب هم بزنید، سپس قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید و حرارت را کم کنید تا توت فرنگی آب بیندازد، سپس نزدیک به ۶ تا ۷ دقیقه توت فرنگی را هم بزنید تا کم کم به غلظت برسد و کاملا پوره شود. در آخر پودر ژله توت فرنگی را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر هم بزنید، سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانهای و مزرعهای تشکیل میشود. طبق معمول توت فرنگیهای گلخانهای درشتتر می باشند و گمان این که برای درشت شدن آنها از ترکیبات خاص شیمیایی منفعت گیری شده باشد، زیاد است
اجازه بدهید سس توت فرنگی در دمای محیط کاملا خنک شود، سپس لیوانهای دسر را از یخچال خارج کنید و سس توت فرنگی را داخل لیوانها بریزید، به اندازهای که یک سوم از لیوان خالی بماند. مجدد لیوانهای دسر را داخل یخچال قرار بدهید. برای درست کردن لایه سوم ابتدا پودر ژلاتین را با نصف فنجان آب جوش مخلوط و روی بخار کتری قرار بدهید تا به روش بن ماری حل و شفاف شود. در مرحله سپس پنیر خامهای، خامه صبحانه و شیر عسلی را داخل یک ظرف بریزید و با همزن برقی ۱ دقیقه هم بزنید تا مواد یکدست شود. در آخر پودر ژلاتین بن ماری شده را به ترکیب بالا اضافه کنید و خوب هم بزنید. مجدد لیوانهای دسر را از یخچال خارج کنید و لایه سوم دسر را داخل لیوان بریزید. لیوانها را مجدد به یخچال برگردانید و ۳ تا ۴ ساعت زمان بدهید تا دسر کاملا ببندد. برای تزیین روی دسر میتوانید از توت فرنگی برش خورده و پودر نارگیل منفعت گیری کنید، نوش جان.
نکات مهم
توت فرنگی ازجمله میوههای خوشمزه و پرخاصیت است که بیشتر از ۶۰۰۰ نوع از آن به رنگهای قرمز، سفید و زرد در طبیعت حاضر است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در درمان بیماری التهابی موثر است؛ این چنین برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سکته، افت سختی خون، نگه داری سلامت مفاصل و استحکام استخوانها، پشتیبانی به افت وزن، درمان سریعتر زخمها، درمان یبوست و… سودمند است. مصرف توت فرنگی در سلامت پوست و نگه داری زیبایی و طراوت آن نیز تاثیرات مفیدی دارد.
توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانهای و مزرعهای تشکیل میشود. طبق معمول توت فرنگیهای گلخانهای درشتتر می باشند و گمان این که برای درشت شدن آنها از ترکیبات خاص شیمیایی منفعت گیری شده باشد، زیاد است؛ به این علت بهتر است از توت فرنگیهای ریز مزرعهای که طعم و مزه طبیعی هم دارند، منفعت گیری کنید. زمان خرید توت فرنگی دقت داشته باشید که توت فرنگیهای سفت، قرمز تیره و براق را که کلاهک سبزشان کنده نشده باشد، انتخاب کنید. برای شستوی توت فرنگی به روشی کاملا سالم و بهداشتی بهتر است آنها را داخل یک کاسه گود بریزید و کاسه را پر از آب سرد کنید و صبر کنید سه دقیقه بماند؛ سپس توت فرنگیها را آبکش کنید. این کار را حداقل دوبار تکرار کنید تا همه شن ریزههای توت فرنگی از بین برود.
ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در قسمتهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری منفعت گیری کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. دقت داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای زیاد بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. این چنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. بعد از این که بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه زمان منفعت گیری از آن را دارید و سپس از این زمان خاصیت خود را از دست خواهد داد.
شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته میشود و به آن شکر اضافه میکنند. شیر عسلی مادهای غلیظ و شیرین است که به طور کنسروی در بازار حاضر است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنیها و کیک و شیرینی منفعت گیری میشود. برای درست کردن شیر عسلی در منزل ۲ پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود.
سپس از این که شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. هنگامی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یکبار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. دقت داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته میگیرد. تقریبا ۴۰ دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف شود. سپس از این که شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
دسته بندی مطالب