خوراکی‌هایی که در روزهای گرم نباید بخورید
- سلامتی

خوراکی‌هایی که در روزهای گرم نباید بخورید_دانش دوست


به گزارش دانش دوست

از نگاه متخصصان طب سنتی، در ایام گرم سال و تابستان، دقت به اعتدال مزاج بدن اهمیت بسیاری دارد. در طب سنتی ایرانی، تابستان دارای مزاج گرم و خشک است؛ به این علت باید تا حد ممکن، از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حرارات بدن را افزایش خواهند داد و جهت خشکی پوست بدن خواهد شد، پرهیز کرد.

مصرف غذاها و نوشیدنی‌های گرم و خشک در تابستان و ایام گرم سال می‌تواند اثرات منفی بر سلامت و اعتدال مزاج بدن داشته باشد. افزایش حرارت و خشکی پوست، تعریق بیشتر از حد، اختلالات گوارشی، تشنگی مداوم، مشکلات پوستی، خواب ناآرام و بی‌کیفیت و افزایش گمان بیماری‌های قلبی بخشی از تبعات مراعات نکردن تغذیه در فصل گرما است.

چه بخوریم، چه نخوریم؟

در این گزارش، انواع خوراکی‌هایی را که بهتر است در طول فصل گرما نخوریم یا کمتر بخوریم، معارفه کرده‌ایم.

غذاهای گرم و خشک: مصرف زیاد گوشت قرمز به علت مزاج گرم و خشک آن می‌تواند علتافزایش گرمی و خشکی در بدن شود. این چنین غذاهای سرخ‌کردنی همانند سیب‌زمینی سرخ‌شده، فلافل و … به علت داشتن طبیعت گرم، پیشنهاد نمی‌شوند. تخم‌مرغ نیمرو و املت تخم‌مرغ نیمرو و املت هم به علت مزاج گرم و خشکی که دارند، باید کمتر مصرف شوند.

ادویه‌های تند و چاشنی‌های گرم: مصرف ادویه‌های گرم همانند فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران و سس‌های تند می‌تواند علتافزایش گرمای بدن شود. مصرف زیاد شیرینی‌ها و دسرها مخصوصاً آنهایی که دارای شکر زیاد می باشند هم می‌تواند گرمی بدن را افزایش دهد. حتی مصرف شکلات، عسل و کشمش بهتر است محدود شوند و یا کمتر مصرف شوند. زیاد از افراد دوست دارند در وعده صبحانه عسل بخورند یل آن را در چاب بریزند و بنوشند، اما باید بدانیم که عسل دارای طبیعت گرم و خشک است و مصرف آن در فصل تابستان که فصلی با مزاج گرم و خشک است، می‌تواند حرارت و خشکی بدن را افزایش دهد.

شربت‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی شیرین نیز دارای طبیعت گرم می باشند و بهتر است از آنها پرهیز شود. این چنین خوراکی‌هایی همانند سبزیجات تند همانند سیر، پیاز، تره، نعناع، شاهی و شوید که مزاج گرمی دارند، مصرف زیادشان در روزهای گرم سال مناسب نیست و پیشنهاد نمی‌شود.

نوشیدنی‌های گرم: مصرف زیاد چای و قهوه به علت طبیعت گرم و خشک آنها می‌تواند علتافزایش گرمی و خشکی در بدن شود. این چنین الکل به شدت گرم و خشک است و مصرف آن در تابستان می‌تواند مشکلات بسیاری تشکیل کند.

از نگاه طب سنتی، در فصل گرما باید زیاد تر از خوراکی‌های با طبع سرد وتر مصرف کرد تا هم آب بدن تامین شود و هم در طول روز حس خستگی و گرما و تشنگی نکنیم و هم شب‌ها خواب راحت‌تر و آرام‌تری داشته باشیم.

با مراعات یک سری پیشنهاد‌های تغریه‌ای و پرهیز از مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های گرم و خشک، می‌توان اعتدال مزاج بدن را در تابستان نگه داری کرد و از ابراز مشکلات مرتبط با گرمازدگی، خشکی پوست و دیگر عارضه‌های احتمالی جلوگیری کرد.

میوه‌های آبدار و خنک: در فصل تابستان مصرف میوه‌هایی همانند هندوانه، خیار، خربزه و کاهو که دارای مزاج سرد وتر می باشند، پیشنهاد می‌شود.

سبزیجات تازه: سبزیجاتی همانند کاهو، کدو، خیار و نعناع به علت داشتن طبیعت سرد وتر مناسب می باشند.

نوشیدنی‌های خنک و طبیعی: شربت‌های طبیعی و سنتی همانند شربت سکنجبین، شربت خاکشیر و شربت بیدمشک که خاصیت سرد وتر دارند، می‌توانند بهترین گزینه‌ها برای فصل گرما باشند. دوغ طبیعی و کم‌نمک هم به علت داشتن طبیعت سرد و تر، مناسب این فصل است.

مصرف غذاهای سبک و ساده: آش‌های ساده و سبزیجاتی با طبیعت سرد و تر، مناسب تابستان می باشند.

لبنیات: ماست و دوغ دارای طبیعت سرد وتر می باشند و خوردن‌شان در این فصل هم پیشنهاد می‌شود و هم زیاد لذت‌قسمت است.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی