به گزارش دانش دوست
شناخت تفاوت های شخصیتی
۱. تعریف شخصیت
شخصیت به مجموعه ای از ویژگی ها، الگوهای تفکر، احساسات و رفتارها اطلاق می شود که افراد را از یکدیگر نزدیک می کند. این ویژگی ها تحت تأثیر عوامل مختلفی نظیر وراثت، محیط و ازمایش ها زندگی شکل می گیرند.
۲. انواع شخصیت ها
افراد به طور کلی می توانند در چندین نوع شخصیت دسته بندی شوند. یکی از معروف ترین مدل ها، مدل پنج عاملی است که شامل موارد زیر می باشد:
باز بودن به توانایی: تمایل به پذیرفتن ایده ها و ازمایش ها تازه.
ماموریت شناسی: سطح ترتیب پذیری و دقت در کارها.
برون گرایی: تمایل به تعامل با دیگران و جلب دقت.
همدلی: توانایی فهمیدن و حس دیگران.
ارامش عاطفی: کنترل عواطف و احساسات.
۳. تأثیر تفاوت های شخصیتی در ازدواج
تفاوت های شخصیتی می توانند تأثیرات عمیقی بر روی ربط بین زوجین داشته باشند. در تعداد بسیاری از موارد، این تفاوت ها می توانند تبدیل درگیری ها و سوء تفاهم ها شوند. برای مثال، یک فرد برون گرا امکان پذیر از همسر درون گرای خود بخواهد که زیاد تر در اجتماعات شرکت کند، در حالی که همسر درون گرا امکان پذیر از این نوع تعامل های حس راحتی نکند.
راهکارهای مدیریت تفاوت های شخصیتی
شناخت و پذیرفتن تفاوت ها
اولین قدم در مدیریت تفاوت های شخصیتی، شناخت و پذیرفتن آنهاست. هر شخص باید بداند که تفاوت های شخصیتی طبیعی می باشند و نمی توان آنها را تحول داد. به جای تلاش برای تحول همسر، باید تلاش کنید تا ویژگی های او را فهمیدن کنید و به آنها احترام بگذارید.
برقراری ربط مؤثر
ربط مؤثر کلید پیروزی در هر رابطه است. برای برقراری ربط مؤثر، از روش های زیر منفعت برداری کنید:
گوش دادن فعال: این توانایی به شما پشتیبانی می کند تا نظرات و احساسات همسرتان را بهتر فهمیدن کنید و به آنها جواب مناسب دهید.
گفتن احساسات: در رابطه احساسات و نیازهای خود با همسرتان سخن بگویید کنید. این کار به تشکیل فهمیدن متقابل پشتیبانی می کند.
منفعت گیری از زبان بدن: زبان بدن می تواند تعداد بسیاری از مطلب ها را بدون کلمات منتقل کند. به حرکات و رفتارهای همسرتان دقت کنید و تلاش کنید با حرکات خود نشان دهید که به او دقت دارید.
۳. تشکیل فضای تفاهم
گسترش فضایی که در آن هر دو طرف حس راحتی کنند، زیاد مهم است. برای این کار می توانید:
زمان هایی برای گفتگوهای عمیق: این زمان ها می توانند فرصتی برای بازدید احساسات و نیازهای یکدیگر باشند.
تعیین مرزها: برای این که هر یک از شما بتوانید در رابطه حس امنیت کنید، تعیین مرزها و قوانین خاص برای ارتباطات الزامی است.
۴. منفعت گیری از مشاوره
اگر تلاش برای مدیریت تفاوت های شخصیتی به تنهایی مؤثر نباشد، امکان پذیر نیاز به مشاوره حرفه ای داشته باشید. مشاوره می تواند به شما پشتیبانی کند تا با مشکلاتی که به علت تفاوت های شخصیتی تشکیل می شوند، به شیوه ای سالم تر و مؤثرتر برخورد کنید.
تکنیک های بهبود ربط
همکاری در حل مسائل
به جای این که در اوقات چالش برانگیز، یکدیگر را سرزنش کنید، تلاش کنید به طور مشترک به جستوجو راه حل بگردید. این نوع همکاری جهت تحکیم ربط و مطمعن شما خواهد شد.
۲. جشن گرفتن تفاوت ها
به جای این که تفاوت های شخصیتی را به گفتن مانع ها ببینید، آنها را به گفتن زمان هایی برای یادگیری و رشد برداشت کنید. هر یک از شما می تواند از ویژگی های شخصیتی فرد دیگر منفعت مند شود.
انعطاف پذیری
بعضی اوقات اوقات، ملزوم است که برخی از ویژگی ها و عادات خود را تحول دهید. انعطاف پذیری در حرکت و نگرش ها می تواند به شما پشتیبانی کند تا به همسرتان نزدیک تر شوید و از چالش ها عبور کنید.
نتیجه گیری
مدیریت تفاوت های شخصیتی در روابط زناشویی چالشی است که می تواند با شناخت، پذیرفتن و ربط مؤثر به راحتی حل شود. با منفعت گیری از راهکارهای نقل شده، می توانید به تشکیل فضایی سالم و مثبت در رابطه تان پشتیبانی کنید.
دسته بندی مطالب