[ad_1]
به گزارش دانش دوست
با افزایش چراغ خاموش و غیررسمی نان ازهفته های قبل شکاف اختلاف بین نانوایان و استانداری ها زیاد تر شده است؛ به طوری که نانوایان براین باورند که افزایش هزینه های تشکیل( آرد، دستمزد، بیمه و انرژی) راهی جز افزایش قیمت یا افت وزن چانه نان را پیش روی آنان نگذاشته است؛ این درحالی است که دولت نیز از سال قبل مسئولیت افزایش قیمت رسمی نان را به گردن استان ها انداخت تا از تنش های گران کردن نان در سطح ملی در امان باشد.
مشاهدات میدانی از ۴ برابر شدن قیمت نان سنگک خبر می دهد؛ به طوری که قیمت نان سنگک آزادپز به ۲۵ هزار تومان و دربرخی موارد حتی به ۴۰ هزار تومان نیز رسیده است. این چنین قیمت نان فانتزی نیز بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته و نان لواش ۱۷۰۰ تومان و تافتون ۲۵۰۰ تومان اراعه می شود. در حالی که قیمتهای مصوب پایینتر است.
دولت تا این مدت بدهی گندمکاران را نداده است
۲۴اردیبهشت ماه می بود که قیمت گندم صنفی و آزادپز از ۱۲ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۷۷۰ تومان افزایش یافت که این رشد دیدنی قیمت تبدیل افزایش قیمت نان آزاد پز و نرخ یارانه ای آن شد؛ این درحالی است که با وجود افزایش قیمت گندم یارانهای و اظهار قیمت مصوب نان، اما هم چنان بدهی دولت به گندمکاران باقی مانده است.
یکی از نانوایان درخصوص علت اعتراض نانوایی ها به خبرنگار تابناک او گفت: به علت کسر مداوم سهمیه آرد توسط سامانه نانینو نانوایان حس ناامنی شغلی دارند ؛ ازسویی دیگر با جهش حق بیمه کارگران نانوایی از یک یه ۶ میلیون تومان درماه عملا توانی برای ادامه فعالیت نانوایان باقی نمانده است.
این نانوا فرمود: بدقولی «نانینو »درپرداخت سود شبانه نانوایان از ۴۰ درصد به نزدیک به ۲۰ درصد و این چنین تعلل دولت درنرخ دهی سالیانه باوجود افزایش سالیانه نرخ آب،برق،گاز،بیمه، عیدی،سنوات،مالیات برحقوق، مخمر،اجاره، تجهیزات ،ملرومات و دستمزد شرایط را برای این قشر سخت تر از قبل کرده است.
این نانوا اصرار کرد: شرایط نانوایان به سمتی سوق اشکار کرده است که به علت جرم تراشی سامانه نانینو تحت گفتن «تراکنش نامتعارف» ناامن شده است و تعداد بسیاری هم به علت پایین بودن حقوق و زیان ده بودن آن یا ورشکست شده یا درمعرض آن می باشند.
قیمت گذاری نان را به اتحادیه ها واگذار کنید
حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران اما نسبت به تصمیم گیری استانداریها در قیمتگذاری نان انتقاد دارد و معتقد است: نظارت و تصمیمگیری دستگاههای متعدد در این حوزه کار را سخت میکند و باید کار به اتحادیه واگذار شود تا دیگر ناظر قیمت متفاوت نان از شمال تا جنوب شهر و شهرها با یکدیگر نباشیم.
رستگار اصرار کرد که نرخ آردی که به اتحادیه و اعضای صنف داده میشود، دولتی و آزادپز است و کیفیت بر مبنای نوع یک، نوع ۲ و ۶ متفاوت است. درحالی که می توان قیمت نان را برمبنای آنالیزی که اتحادیه صنفی و کارشناسان اتاق اصناف تعیین می کنند واقعی شود و بهترین نظر هم اراعه یارانه مستقیم به مردم است.
سامانه نانینو بلای جان نانوایان
مشکلات سامانه «نانینو» اختصاصی به همین موارد ختم نمی شود بلکه این سامانه که برای توزیع آرد و یارانه نان طراحی شده با مشکلات فنی و اجرایی بسیاری روبروست. نانوای فرد دیگر به تابناک او گفت: زیاد تر نانواها از عدم واریز به موقع و کامل یارانهها و این چنین افت سهمیه آرد گلهمند می باشند که این کار علتمیشود که آنها ناچار به خرید آرد با قیمتهای بالاتر در بازار آزاد شوند که به افزایش هزینههایشان می انجامد. این چنین قطعیهای مکرر و بدون خبر قبلی برق به اختصاصی در فصل گرما علتفاسد شدن خمیر نان در تنورها شده که این قضیه خسارات مالی بسیاری به نانوایان داخل کرد و تعداد بسیاری از آنها ناچار به دور ریختن مقادیر بسیاری خمیر شدند.
به نظرمی رسد سیاستهای دولت و عدم اصلاح قیمت نان مشابه با هزینههای تشکیل از مهم ترین دلایل نارضایتی نانوایان است. درحالی که دولت برای کنترل تورم و جلوگیری از اعتراضات اجتماعی، از افزایش قیمت نان جلوگیری میکند، اما این سیاست به زیان نانوایان همه شده و علتمیشود آنها برای جبران زیان خود، به سمت کمفروشی، افت کیفیت یا افزایش غیرقانونی قیمت بروند یقیناً دولت با واگذاری اختیار تعیین قیمت به استانداریها در برخی موارد و افت یارانهها، عملاً به طور غیرمستقیم علتافزایش قیمت نان شده است.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع





