نخوردن این ماده غذایی سبب کوتاهی قد می‌شود
- سلامتی

نخوردن این ماده غذایی جهت کوتاهی قد می‌بشود

[ad_1]

سیّد محمد طباطبایی با اشاره به پویش ملی سلامت برای خبر رسانی تغذیه سالم گفت: یادمان باشد مصرف غذا و خوراکی و از بین بردن گرسنگی یک نیاز حیاتی است، اما مصرف مواد غذایی سالم یک هنر است. پیروی از الگوی غذایی متنوع، متعادل و مشابه، یکی از با اهمیت ترین و اساسی‌ترین عوامل در نگه داری سلامت است که علاوه بر نگه داری و ترقی سلامتی، می تواند جهت افت ابتلا به انواع بیماری‌ها بشود.

او همین طور گفت: هر ساله پویش ملی سلامت – خبر رسانی تغذیه سالم با مقصد ترقی سطح سواد تغذیه‌ای جامعه، فرهنگ سازی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه و این چنین افت عوامل خطر تغذیه‌ای در سطح سرزمین برگزار می‌بشود. براین مبنا چهاردهمین سال برگزاری این پویش در نیمه اول بهمن سال ۱۴۰۲ با مقصد خبر رسانی درخصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار و ترقی دانش آحاد جامعه درخصوص شیر و لبنیات با دو شعار ” انتخاب همه – نمک کم اما تصفیه شده ید دار” برای هفته نخست بهمن و ” از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی” برای هفته دوم بهمن؛ زمان طلایی، ارزشمندی است تا با حساس سازی آحاد جامعه نسبت به مراعات اصول تغذیه سالم به گفتن شاه کلید دستیابی به سلامتی، بتوانیم با خبر‌رسانی صحیح، دانش تغذیه‌ای مردم را ارتقا و فعالیت‌های مداخله‌ای مؤثری را انجام دهیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به لزوم و اهمیت مصرف لبنیات از سوی همه گروه‌های سنی اظهار داشت: ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍی ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ‌ﻫـﺎ، ﻧﻘـﺶ مهمی ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ‌ﻫﺎی لبنی ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـأﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ است ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ برای ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان‌ها، ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﺗﻮﺻﻴﻪ میﺷﻮﺩ.

او گفت: مطالعات مشخص می کند که اگر مصرف لبنیات به قدر کافی باشد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ افت می‌یابد و در پیشگیری از اختلالات متابولیک، بیماری‌های قلبی و عروقی، فشارخون و پوکی استخوان سودمند است و از فراورده‌های لبنی باید روزانه دو تا سه واحد (روزانه ۲۲۰ گرم) مصرف بشود.

معاون بهداشت دانشگاه با ذکر این نوشته که در سرزمین ما متاسفانه سرانه مصرف شیر در سال‌های قبل به علل گوناگون افت یافته و از استانداردهای جهانی بیشتر از پیش فاصله گرفته است، او گفت: در دهه تازه مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روال کاهشی داشته است و به نزدیک به ۱۶۰ گرم در روز رسیده است که با مقدار پیشنهادی در سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی، مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیاری دارد.

طباطبایی در ادامه گفت: مصرف شیر با افت خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر همانند پوکی استخوان و این چنین افت سرطان روده بزرگ و دیابت نوع ۲ همراه است. این چنین افت مصرف شیر در جامعه می‌تواند تبدیل کوتاهی قد در نسل تازه بشود.

وی خاطرنشان کرد: نگرانی در رابطه ربط احتمالی بین مصرف زیاد لبنیات و دیگر بیماری‌های غیر واگیر همانند بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان پروستات گفتن شده است که نتایج تازه مطالعات مروری سیستماتیک مشخص می کند که هیچ ربط معناداری بین چربی اشباع حاضر در شیر و لبنیات با سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های قلبی وجود ندارد. اما باید دقت داشت که به جز کودکان زیر ۲ سال، همه افراد باید لبنیات کم چرب ( ۱.۵ درصد و کمتر) مصرف کنند.

بنابر اظهار روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، مطابق تازه ترین آمار مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۶ مصرف شیر در افراد ۱۵ سال و زیاد تر، در هفته به طور متوسط ۳.۶۶ لیوان و در سال ۱۳۹۹، ۲.۸ لیوان گزارش شده است و درخصوص مصرف ماست نیز با یک روال کاهشی روبه رو هستیم؛ به طوری که مقدار مصرف طی ۲۶ سال قبل، تقریباً به نصف رسیده است که این افت مصرف لبنیات، می‌تواند هزینه سنگینی بر نظام سلامت داخل آورد.

[ad_2]

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...