[ad_1]
به گزارش دانش دوست
زیره سرشار از آنتیاکسیدانها است که به بدن در مقابله با صدمه رادیکالهای آزاد پشتیبانی میکند. این ترکیبات در پیشگیری از بیماریهای مزمن نظیر سرطان، دیابت و بیماریهای قلبیعروقی نقش دارند. مطالعات مشخص می کند مصرف دانههای زیره سطح آنتیاکسیدان خون را بالا میبرد. یقیناً زیره علاوه بر آنتیاکسیدان زیاد حاوی روی، سلنیوم، منیزیوم، منگنز، فسفر و ویتامینهای A، C، E و B است و عادت به افزودن آن در برنامه غذایی روزانه، مزایا بسیاری دارد که عبارت هستند از:
محافظت از سلامت سیستم گوارش
زیره از قدیم برای بهبود مشکلات گوارشی نظیر نفخ و یبوست کاربرد داشت. این تاثییر بهعلت مقدار بالای فیبر است که به تحریک سیستم گوارشی پشتیبانی میکند. بازدیدها حاکی از آن است که مصرف زیره در افت علائم سندروم روده تحریکپذیر موثر است.
تسهیل افت وزن
افزودن زیره به رژیم غذایی افرادی که تصمیم افت وزن دارند، زیاد موثر است چراکه حس گرسنگی را کنترل میکند، اشتها را افت میدهد و عرصهساز لاغری میشود. بر پایه مطالعات، مصرف عصاره زیره بهطور قابلتوجهی جهت افت وزن و کمشدن توده چربیها میشود.
مقابله با سلولهای سرطانی
بهعلت مقدار بالای آنتیاکسیدانها، دانههای زیره در مقابله با سرطان موثر می باشند. مطالعات آزمایشگاهی مشخص می کند مصرف زیره میتواند با سلولهای سرطان کولون مقابله کند و مانع از رشد سلولهای تازه سرطانی در این ارگان شود.
تنظیم قند خون
برخی از مطالعات نشان خواهند داد که گنجاندن زیره در رژیم غذایی میتواند به تنظیم سطح قند خون پشتیبانی کند و در نتیجه تاثییر مثبتی در مقابله با علائم دیابت دارد. دانههای زیره بهعلت فیبر بالا نقش زیاد قوی در کنترل قند خون دارد و به افت روال جذب قند در خون پشتیبانی میکند.
فقط، مصرف متعادل
مصرف زیره در حد متعادل هیچ مشکلی تشکیل نمیکند. یقیناً برخی افراد امکان پذیر نسبت به زیره حساسیت داشته باشند. اگر بعد از خوردن زیره علائم حساسیت ابراز اشکار کند، حتما ملزوم است از مصرف آن خودداری کرده و با پزشک مشورت شود. این چنین، مصرف زیره میتواند با برخی داروهای دیابت تداخل اشکار کند به این علت در صورت ابتلا به این بیماری بهتر است در این عرصه با پزشکتان مشورت کنید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]





