میوه های تابستان که مبتلایان به دیابت مجاز به مصرف هستند
- سلامتی

میوه های تابستان که مبتلایان به دیابت مجاز به مصرف هستند_دانش دوست

[ad_1]
به گزارش دانش دوست

میوه‌های کم‌قند را بشناسید

قطعا میوه‌های با قند پایین‌ تر  برای دیابتی‌ها مناسب‌ تر می باشند. آلبالو، گیلاس، هلو، زردآلو، شلیل و خیار از میوه‌های تابستانه با قند کمتر نسبت به دیگر میوه‌ها می باشند. یقیناً خربزه، طالبی و هندوانه هم جزو میوه‌های جالیزی کم قند به نظر می‌ آیند، ولی شاخص گلیسمی بالایی دارند، یعنی قند خون را سریع بالا می‌برند، بعد دیابتی‌ها باید به مقدار کم  از آن‌ها مصرف کنند. برخی دیگر از میوه‌های تابستانی به گفتن میوه‌های با قند بالاتر شناخته خواهد شد. همانند: انگور، انجیر تازه، موز رسیده، انبه و توت سفید.

با این ترفند، راحت‌تر می‌توانید میوه بخورید

به گفتن یک ترفند پیشنهاد می‌شود که دیابتی‌ها میوه را به‌ تنهایی مصرف نکنند. ترکیب میوه با یک منبع پروتئین یا چربی سالم همانند همراهی مصرف آن با چند عدد بادام، گردو یا حتی ماست، علتکاهش شدت جذب قند میوه می‌شود. دیابتی‌ها بهتر است از میوه خشک یا آب‌ میوه‌ و کمپوت محصولات تابستانی به‌ علت غلظت بالای قند، منفعت گیری نکنند و فقط از میوه تازه مصرف کنند. طبق معمولً ۲ -۳ واحد میوه در روز برای دیابتی‌هایی که توانسته اند قند خون شان را کنترل‌ کنند، پیشنهاد می‌شود. یک واحد شامل یک عدد زردآلوی بزرگ، نصف لیوان گیلاس یا یک قاچ کوچک هندوانه است.

تزریق انسولین به این معنی نیست که هر مقدار میوه بخورید

افرادی که انسولین تزریق می‌کنند حتما آموخته اند که آن‌ها هم نباید میوه‌های تابستانی را آزادانه مصرف کنند. تزریق انسولین به این معنی نیست که هر مقدار قند از جمله میوه را می‌توان بدون محدودیت مصرف کرد. مصرف میوه‌های شیرین، حتی در صورت تزریق انسولین، می‌تواند علتنوسانات شدید قند خون شود، به‌ خصوص اگر دوز انسولین دقیق تنظیم نشده باشد. هنگامی بار گلیسمی در میوه‌هایی همانند هندوانه، انبه و انگور بالاست، می‌تواند قندخون را ناگهانی بالا ببرد ضمن این که  بخشی از قند فروکتوز امکان پذیر خارج از کنترل انسولین باقی بماند و در طول زمان به افزایش چربی کبد و مقاومت به انسولین منجر شود. دقت به این مسئله مهم است که حذف میوه از برنامه غذایی مبتلایان به دیابت اصولی نیست و فقط باید در مصرف آن احتیاطات ملزوم، اجرا شود.

آیا صیفی‌جات ملین می باشند؟

اما این سوال نقل است که صیفی‌جات، زیاد تر خاصیت فیبری و ملینی دارند یا ادرار آورند؟ به علت آن‌که مقدار آب صیفی‌جات زیاد تر از مواد فیبری‌شان است زیاد تر ادرار آورند. مصرف مداوم این میوه‌ها می‌تواند با افزایش ادرار جهت خروج سدیم و سموم مازاد بدن شده و به افت پرفشاری خون پشتیبانی کند و از طریق کلیه‌ها سموم را دفع کند. با دقت به این‌که محتوای فیبری (الیاف گیاهی) صیفی‌جات در قیاس با دیگر میوه‌ها کمتر است، اما برخی افراد امکان پذیر بعد از خوردن آن حس نفخ را توانایی کنند، بویژه اگر با پوست مصرف شوند. این افراد می‌توانند از مقادیر کم اغاز کنند و کم کم آن را افزایش دهند.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]