[ad_1]
به گزارش دانش دوست
مواد غذایی که حاوی انواع ویتامینها، مواد معدنی، آمینو اسیدها، اسیدهای چرب و ترکیبات گیاهی می باشند در تحکیم سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیگر بیماریها نقش دارند.
مواد مغذی حاضر در مرکبات، سبزیجاتی که برگ سبز دارند، ماهیهای چرب و دیگر سبزیجات، جواب و عکس العمل سلولهای ایمنی را تحکیم و با التهاب زیان اور و سختی اکسیداتیو مبارزه میکنند. در ادامه به نقل از ایندیپندنت به چند مورد از این مواد غذایی خواهیم پرداخت.
۱.مرکبات
مرکباتی همانند گریپفروت، پرتقال، نارنگی، لیمو و لیمو ترش از ویتامین سی سرشارند که علتتقویت گلبولهای سفید خون خواهد شد. گلبولهای سفید در مبارزه با عفونتها نقش مهمی دارند. مرکبات این چنین از فلاونوئیدها (ترکیبات گیاهی ضدالتهابی) راه اندازی شدهاند که به تحکیم سیستم ایمنی و بهبود بیماریها پشتیبانی میکنند. فلاونوئیدهای حاضر در مرکبات در التیام سرفه و ترقی سلامت دستگاه گوارش نقش مهمی دارند.
۲. کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی از بهترین مواد غذایی برای تحکیم سیستم ایمنی بدن محسوب میشود. این سبزی چلیپایی سرشار از ویتامینهای تحکیمکننده سیستم ایمنی یعنی ویتامین سی، ای و آ است. کلم بروکلی این چنین حاوی ترکیبات گیاهی بسیاری است که خواص آنتیاکسیدانی دارند؛ از جمله سولفورافان که یک ضدالتهاب قوی است. کلم بروکلی را به طور خام، بخارپز یا مقداری پخته مصرف کنید تا مواد مغذی آن نگه داری شود.
۳.شکلات تلخ
شکلات تلخ که از کاکائو به دست میآید، حاوی پلیفنلهای بالایی است و این چنین ترکیبات گیاهی با خواص ضدویروسی و ضدالتهابی دارد. رژیم غذایی سرشار از کاکائو به سیستم ایمنی بدن و میکروبیوم روده پشتیبانی میکند و التهاب را افت میدهد.
۴. توتها
توت فرنگی، زغال اخته و تمشک سرشار از ویتامین سی و دیگر مواد مغذی است که با بیماری مقابله میکند. توتها هم حاوی پلیفنول می باشند که اثرات ضدویروسی و ضدالتهابی دارند و به تحکیم کارکرد سیستم ایمنی پشتیبانی میکنند.
۵. ماهی چرب
ماهیهای چرب از اسیدهای چرب امگا ۳، تریپتوفان (نوعی اسید آمینه)، تورین و پلی آمین سرشارند. این ترکیبات به تحکیم و تنظیم سیستم ایمنی و افزایش تعداد باکتریهای سودمند در میکروبیوم روده پشتیبانی میکنند.
دسته بندی مطالب
[ad_2]





