[ad_1]
یک مطالعه تازه که دادههای صرف غذا و نتایج سلامتی نزدیک به نیم میلیون ساکن بریتانیا را تجزیه و تحلیل میکند، نشان داده است که تحول رژیم غذایی به سمت سالم خوردن و پایبندی به آن میتواند تا ۱۰ سال به عمر افراد اضافه کند.
این تیم به سرپرستی لارس فادنس(Lars Fadnes) پژوهشگر بهداشت عمومی در دانشگاه برگن در نروژ، امید به زندگی را در ۴۶۷ هزار و ۳۵۴ نفر مدلسازی کرد که عادات غذایی خود را به گفتن بخشی از مطالعه طویلزمان بیوبانک(Biobank) بریتانیا که در سال ۲۰۰۶ اغاز شد، مستند کردهاند.
پژوهشگران شرکت کنندگان را بر پایه الگوهای غذایی آنها گروهبندی کردند و نحوه تحول آنها در طول زمان را یادداشت کردند. آنها افراد دارای عادت غذای معمولی و ناسالم را شناسایی کردند، این چنین افرادی را که مصرف غذایشان مطابق با راهنمای Eatwell بریتانیا می بود و دیگر افرادی که رژیم غذایی موسوم به «رژیم طول عمر» را پیش گرفتند، شناسایی کردند.
پژوهشگران بعد از تعدیل عواملی چون سیگار کشیدن، مصرف الکل و فعالیت بدنی دریافتند که امید به زندگی مردان و زنان ۴۰ سالهای که از تغذیه ناسالم به پیروی از پیشنهادهای برنامه راهنمایEatwell تحول دائمی دادهاند، تقریباً ۹ سال افزایش یافته است.
افرادی که نوشیدنیهای شیرین و گوشتهای فرآوری شده را کنار گذاشتند و رژیم غذایی غنی از غلات کامل، آجیل، میوهها، سبزیجات و مقادیر متوسط ماهی (که به کلمه رژیم طول عمر نامیده میبشود) داشتند، ۱۰ سال به طول عمر خود اضافه کردند.
این چنین افزایش امید به زندگی کمتری در بین افرادی که در ابتدا از یک رژیم غذایی متوسط منفعت گیری کردند و افرادی که عادات غذایی خود را در مرحله های بعدی زندگی بهبود بخشیدند، مشاهده شد.
پژوهشگران در مقاله خود توضیح دادهاند: هرچه تغییرات تشکیل شده در الگوهای غذایی سالمتر زیاد تر باشد، امید به زندگی زیاد تر است. جای شگفتی نیست که وقتی که تحول رژیم غذایی در سنین بالاتر اغاز بشود، افزایش امید به زندگی کمتر است، اما این افزایش قابل دقت باقی میماند.
پژوهشگران دریافتند که افراد ۷۰ ساله با تحول پایدار رژیم غذایی خود به تغذیه سالم، مطابق با راهنمای Eatwell یا رژیم غذایی طول عمر میتوانند امید به زندگی خود را نزدیک به ۴ تا ۵ سال افزایش دهند.
کاترین لیوینگستون، پژوهشگر تغذیه جمعیت و نویسنده این مطالعه از دانشگاه دیکین میگوید: دیدن مزایای سلامتی بزرگ ناشی از تغییرات رژیم غذایی، شوق انگیز است، اما شگفتی آور نیست.
او گفت: این کار مهم است، چون مشخص می کند که هیچ زمان برای تشکیل تغییرات کوچک و پایدار به سمت یک رژیم غذایی سالم دیر نیست.
مطالعات دیگر قبل از این نشان دادهاند که چطور الگوهای گوناگون تغذیه سالم منعکسکننده دستورالعملهای رژیم غذایی با خطر کمتر مرگ زودهنگام در بین شهروندان آمریکایی است.
اکنون این مطالعه تازه به مردم بریتانیا نگاه میکند و دامنه جغرافیایی این چنین مطالعاتی را گسترش میدهد، اما در نوع دارای نواقصی هم هست.
به گفتن مثال، بیوبانک بریتانیا مصرف برنج را اندازهگیری نمیکند. در حال که مصرف برنج برای تعداد بسیاری از گروههای مهاجر مهم است.
مجموعه دادههای حاضر بیوبانک بریتانیا این چنین عمدتاً افرادی را توصیف میکند که دارای بعدعرصه اجتماعی-اقتصادی اروپایی از طبقه متوسط به بالا می باشند.
پژوهشگران این چنین اذعان دارند که در حالی که تجزیه و تحلیل آنها به تغییرات پایدار در رژیم غذایی میپردازد، نگه داری تغییرات سبک زندگی در طول زمان با بهبود رژیم غذایی میتواند چالش برانگیز باشد و برای تعداد بسیاری، الگوهای غذایی در طول زمان دچار نوسان میبشود.
برای دیگران اما چالش، انگیزه نیست، بلکه دسترسی است. مقامات بهداشتی امکان پذیر به مردم پیشنهاد کنند که یک رژیم غذایی سالم در پیش بگیرند، اما دسترسی به غذای مقرون به صرفه و مغذی مشکل است، چیزی که سیاستهای دولت میتواند به از بین بردن آن پشتیبانی کند.
پژوهشگران بر نقش مالیات و یارانههای غذایی اصرار میکنند که مقصد آن مقرون به صرفهتر کردن غذای سالم نسبت به گزینههای ناسالم است.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ تخمین زد که این چنین سیاستهایی برای مالیات بر اقلام ناسالم همانند نوشیدنیهای شیرین و در عین حال یارانه دادن به گزینههای سالم میتواند جان ۶۰ هزار نفر را در ایالات متحده در هر سال نجات دهد.
این چنین بهبود محیطهای غذایی در مدارس و محلهای کار با حذف ماشینهای فروش خودکار و اراعه گزینههای سالمتر میتواند تفاوتی واقعی برای سلامت مردم تشکیل کند.
این مطالعه در مجله Nature Food انتشار شده است.
[ad_2]
منبع





