[ad_1]
مواد ملزوم
عدس پخته: ۲۵۰ گرم
مغز گردو: ۱۰۰ گرم
سیر: ۲ حبه
روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
کنجد: یک و نیم قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و پودر زیره: به مقدار ملزوم
مواد ملزوم برای روی دیپ
روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
گشنیز: ۱ دسته
پول بیببر: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه
برای درست کردن این دیپ آسان و بسیار خوشمزه ابتدا عدس پخته و بدون آب را همراه با سیر، آب لیموترش، کنجد، روغن زیتون، مغز گردو، نمک، فلفل و پودر زیره را داخل دستگاه غذاساز بریزید و به زمان دو دقیقه دستگاه را روشن کنید تا مواد کاملا پوره و با هم مخلوط شوند. مواد پوره شده را داخل دیس یا بشقاب سرو بریزید و با ته قاشق مواد را داخل ظرف کاملا پهن کنید. اکنون روغن زیتون و گشنیز را داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه دستگاه را روشن کنید تا گشنیز کاملا با روغن زیتون پوره شود. این سس خوشرنگ و خوشمزه را روی دیپ بریزید و در آخر مقداری پول بیبر روی دیپ بپاشید. دیپ عدس خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با نان پیتا یا نان تردیلا یا هر نوع نان خشک دیگر میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ تلاش کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب منفعت گیری کنید. روغن زیتون به علت قیمت غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی تعداد بسیاری از افراد از جایگاه اختصاصیای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، طبق معمولً در زمان اراعه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ به این علت افرادی که به جستوجو خرید روغن زیتون می باشند، زیاد تر میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. یقیناً تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل اراعه دادهاند:
– برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ به این علت اگر بوی فلز حس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
– روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید سپس از چند لحظه در گلوی خود تلخی و شدت شدیدی حس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت شدت بیشتر از حد روغن به سرفه میافتند. درست بعد از ۱ دقیقه مزه تلخی و شدت از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن این که فرد با خوردن این روغن در دهان خود حس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان حس شیرینی و در انتهای آن حس تلخی و سوزش خواهید داشت.
– روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. یقیناً رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ چون بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
[ad_2]
منبع





