شکلاتی که شما را چاق نمی‌کند/ کاهش ۲۰ درصدی خطر ابتلا به دیابت با خوردن این شکلات
- سلامتی

شکلاتی که شما را چاق نمی‌کند_دانش دوست

[ad_1]
به گزارش دانش دوست

این مطالعه که در مجله BMJ انتشار شد، داده‌های پزشکی بیشتر از ۱۹۲ هزار بزرگسال را در خصوص مصرف شکلات در رژیم غذایی مورد بازدید قرار داد. برخلاف مطالعات قبلی، این تحقیق به جای این که هر دو نوع شکلات را با هم ترکیب کند، شکلات تلخ و شکلات شیری را قیاس کرد.

در حالی که شکلات‌ تلخ و شیری دارای کالری شبیهی می باشند، شکلات تلخ دارای محتوای کاکائوی غنی‌تری است.

پژوهشگران می‌گویند: «ما معتقدیم محتوای کاکائو، تفاوت عمده‌ای است که به ربط افتراقی بین شکلات و دیابت پشتیبانی می‌کند. مصرف شکلات تلخ امکان پذیر در درازمدت با افت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه باشد، اما شکلات شیری این چنین فوایدی یا شبیه آن را ندارد.»

در تجزیه و تحلیل اولیه‌ی ۱۹۲هزار و ۲۰۸ شرکت‌کننده که هر نوع شکلاتی خوردند، اشکار شد که نزدیک به ۱۹ هزار نفر در طول تحقیق به دیابت نوع ۲ مبتلا شده بودند. این خطر در قیاس با افرادی که شکلات مصرف نمی‌کردند، تقریباً ۱۰ درصد کمتر می بود. با این حال، هنگامی که تجزیه و تحلیل ثانویه، در خصوص برسی مصرف شکلات تلخ انجام شد، درصد سلامتی در گروهی که شکلات تلخ می‌خوردند، زیاد تر می بود. در این تحلیل، هیچ مزیت قابل تشخیصی حاصل از مصرف شکلات شیری وجود نداشت.

محققان، با نگاهی به داده‌های ربع قرن، دریافتند که شیوع دیابت نوع ۲ در افرادی که پنج وعده شکلات تلخ در هفته می‌خوردند، کمترین مقدار را داشت.

به جستوجو شکلات تلخ با درصد بالاتر باشید

ربط بین شکلات تلخ و افت خطر دیابت نوع ۲ امکان پذیر به علت وجود ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول در این ماده باشد که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند.

جامدات کاکائو حاوی زیاد تر پلی فنول‌های شکلات است. بسته‌های شکلات تلخ به شما می‌گویند که چند درصد از محصول از مواد جامد کاکائو راه اندازی شده است.

جامدات خشک کاکائو اجزای راه اندازی‌دهنده دانه‌های کاکائو می باشند. شکلات تلخ امکان پذیر چندین برابر زیاد تر از شکلات شیری حاوی مواد جامد کاکائو باشد، به این معنی که پلی فنول‌های بیشتری در شکلات تلخ با درصد بالاتر وجود دارد.

محققان بر این باورند که این پلی‌فنول‌های حاضر در شکلات تلخ به بهبود حساسیت به انسولین و بهبود کارکرد انسولین در بدن پشتیبانی می‌کنند و از این طریق سطح قند خون را مدیریت و تنظیم می‌کنند.

محققان افزودند: «مصرف فرآورده‌های کاکائویی با فلاوانول بالا در بهبود مقاومت به انسولین در بین افراد دارای اضافه وزن و چاقی، افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا و افت سختی خون در بیماران دیابتی نقش دارد.»

شکلات تلخ چاق‌کننده نیست

این مطالعه تازه، مصرف شکلات شیری را با افزایش وزن در طویل‌زمان مرتبط دانست؛ که همین نوشته به نوبه خود می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

به حرف های محققان، شکلات‌های پرچرب و قندی همانند شکلات شیری یا شکلات سفید، در صورت مصرف بیشتر از حد می‌توانند به افزایش وزن و افزایش سطح قند خون بینجامند؛ که این موارد از ریسک‌فاکتورهای ابتلا به دیابت نوع ۲ می باشند.»

پلی فنول‌های حاضر در شکلات تلخ می‌توانند نحوه متابولیسم بدن در خصوص قند و چربی را تحول دهند؛ در نتیجه افزایش وزن را نفی کرده و به افت ریسک‌فاکتورهای بیماری قلبی متابولیک هم پشتیبانی کنند.

یافته‌های کلی نهایی این پژوهش مشخص می کند که افزایش مصرف شکلات تلخ با افت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است. در روبه رو، افزایش مصرف شکلات شیری در طویل‌زمان با افزایش وزن همراه است.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]